Az 50-es években szó szerint felfújhatták a mellüket a nők: így működött ez a nagyon furcsa melltartó
Különös fehérneműdivat terjedt az 50-es években, a felfújható push-up melltartók nagyon furcsán működtek.

felfúj-
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A felfújható csoda push-up melltartók a második világháború után kezdték meg hódító útjukat. A fehérnemű segítségével a kebel méretét lehetett optikailag növelni. 

A Tres Secrete melltartók az 50-es évek divatikonjai, köztük Jayne Mansfield, illetve Marilyn Monroe hatására terjedtek el, akiknek alakját, stílusát sokan próbálták utánozni.

Felfújható push-up melltartó

1952-ben debütált a mellformáló ruhanemű az amerikai fehérneműgyártás úttörőjeként számontartott La Resista Corset Co. ruhacég jóvoltából. Használata igen egyszerű volt, műanyag tasakokat helyeztek a melltartóba, amibe egy kis csövön keresztül levegőt lehetett fújni.

GettyImages-514968386

Kívülről úgy néztek ki, mint bármilyen normális melltartó - a kor divatjához hozzátartozott, hogy enyhén csúcsos legyen -, csak egy kis zsebbéléssel látták el, és ebbe helyezték a műanyag betétet, amit aztán a kívánt méretűre lehetett fújni.

Egy szívószálra hasonlító csövet helyeztek a szelepébe, amit a folyamat végén eltávolítottak, majd a nyílást egyszerűen a mutató és a hüvelykujj közé szorítva össze lehetett zárni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

1952-ben mutatták be a divatvilág bölcsőjeként is nevezett Franciaországban, méghozzá a helyi tévés sztár, Jacques Angelvin próbálta fel a ruhaneműt, és prezentálta működés közben az érdeklődőknek. 

Eredetileg kis mellméretekkel rendelkező hölgyeknek árulták az innovatív melltartót, de olyanok is vásárolták, akik masztektómián, azaz emlőeltávolító műtéten estek át.

Jacques Angelvin a Tres Secrete melltartóban.
Jacques Angelvin a Tres Secrete melltartóban.

A melltartóknak azonban volt egy nagy hátránya, miszerint nem tudta a végtelenségig magában tartani a levegőt. Időről időre leeresztett, így újra és újra fel kellett fújni őket. A 60-as évekre már el is tűnt a divatvilágból, most már csak a régi képek emlékeztetnek erre a különös fehérneműre. 

Milyen volt modellnek lenni az 50-es években Magyarországon?

A fotók láttán még élesebbnek érzed majd a különbséget a múlt század és a jelen között.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük