Azt hiszed, hogy mitesszer, pedig valójában ciszta
Mit nem szabad nyomkodni?
Ha a szemed körül fehér pontok jelentek meg, ne nyomd ki őket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak a mitesszerekkel és a pattanásokkal gyűlik meg az ember baja: még nehezebb megszabadulni a miliumoktól, vagyis az úgynevezett gríztől.

A miliumok a szem környékén található, olykor kölesnyire megduzzadó fehér hólyagok, amelyeket sokan mitesszernek vagy pattanásnak hisznek, pedig nem azok.

Mik a miliumok?

A bosszantó kis pontok kortól és nemtől függetlenül megjelenhetnek a szem és a járomcsont környékén, maguktól ritkán tűnnek el.

A milium valójában egy apró, jóindulatú bőrciszta, ami nem veszélyes, és egészségügyi szempontból sem jelez semmi rosszat, mindössze a bőr anyagcseréjének apró rendellenességére hívja fel a figyelmet. Kialakulásának okát máig nem határozták meg egyértelműen, de valószínűsítik, hogy örökletes, egy másik verzió szerint pedig az anyagcseréhez van köze.

A gríz jelentkezhet egyetlen kis pöttyel, illetve akár többedmagával is, de mindkét esetben nagy lehet a kényszer, hogy nyomkodni, szurkálni kezdd őket. Ennek mindenképpen muszáj ellenállnod, mert ha nem megfelelően bánsz a miliumokkal, begyulladhatnak és elfertőződhetnek, így az ártalmatlan bőrhibákból bőrbetegség lehet.

Hatékony házi pakolások

A természetes házi arcpakolások vitaminnal töltik fel az arcbőrödet, és megújítják a felső hámréteget.

Hogyan lehet eltávolítani?

Sajnos a miliumokra nem hat semmilyen házi kezelés, krém vagy pakolás, fizikai beavatkozással kell őket eltávolítani. Mivel ennek speciális módja van, ne otthon kísérletezz, minden esetben bízd szakemberre!

Ha csak egy-két grízzel van dolgod, fordulj kozmetikushoz, aki a megfelelő módszerrel, steril tű használatával kiszúrja a zárt gombócot, és egy kis nyomás kifejtésével eltávolítja belőle a faggyút, majd utókezeli az érintett területet.

Csoportos miliumok esetén érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, és a lézeres kezelést választani, mert ez teljes mértékben megszünteti a problémát, mégpedig anélkül, hogy maradandó nyomot hagyna a bőrön.

Ezt is szeretjük