Te is gyakran ilyen foltosan veszed ki a ruháidat a gépből? Eláruljuk, mi okozza a zavaró, fehér elszíneződést

Több oka is lehet annak, ha fehér foltosan veszed ki a ruhákat a gépből mosás után.

mosas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Borzasztóan bosszantó tud lenni, amikor a mosás után nem teljesen tisztán kerülnek elő a gépből a ruhák, sőt, új foltok kerülnek rájuk. De miért is fordul ez elő?

Te is biztosan találkoztál már fehér elszíneződéssel a tiszta textileken. Ez a gyakori probléma sokaknál előfordul, de a valódi okát kevesen tudják. Ha nemcsak eltávolítani, hanem megelőzni is szeretnéd a foltot, érdemes tudnod, hogy mi okozhatja.

Mi okozza a fehér elszíneződést a ruhákon?

A mosószer

Előfordulhat, hogy a mosószer nem oldódik fel rendesen. Ez főleg a mosóporoknál gyakori, a kapszuláknál inkább áttetsző, zselés maradványokat láthatsz hasonló esetben a textileken. A fehér foltok általában akkor jönnek létre, ha hidegebb vízben mosol, például 30-40 fokon, vagy túl sok mosószert teszel közvetlenül a ruhákra.

Érdemes a dobba szórni a tisztítószert, és utána betenni a ruhákat, de az is jó ötlet, ha az adagolókupakban feloldod egy kis vízzel, és utána teszed csak a gépbe.

Az öblítő

Bár az öblítő folyékony állagú, akkor is hagyhat foltot, ha túl sokat használsz belőle, vagy közvetlenül a ruhákra öntöd. Alkalmazz belőle annyit, amennyi a flakonra van írva, és a mosógép öblítőtartályába öntsd!

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Túltöltött mosógép

Ha túl sok ruhát pakolsz egyszerre a gépbe, az hatással lesz a tisztítás minőségére. Így a gép nem tudja igazán jól megforgatni a ruhákat, és eltávolítani a szennyeződéseket, illetve ilyen esetben a mosószer is kisebb eséllyel oldódik fel százszázalékosan. Mindig ügyelj arra, hogy csak annyi darabot rakj be egyszerre, amennyit a gép elbír. Optimális esetben az öklödet még kényelmesen be tudod nyomni a ruhák közé.

Koszos mosógép

Ha koszos a mosógép, akkor előfordulhat, hogy a lerakódott szennyeződések, a mosószermaradványok vagy a vízkő mosás közben a ruhákra kerülnek, és foltot hagynak rajtuk. Ezért is fontos, hogy legalább havonta egyszer indíts el egy tisztító öblítést, amihez az üzletekben számos mosógéptisztító és vízkőoldó adalékot találhatsz.

Hogy távolítsd el a szennyeződést?

A legjobb módszer sajnos általában az, ha újramosod a ruhákat úgy, hogy figyelsz a fent említett részletekre. De előfordulhat, hogy elég meleg vízben kiöblítened, kidörzsölnöd az elszíneződést, esetleg nedves törlőkendővel áttörölnöd.

Olvass tovább! Ruhatisztítási trükkök, amiket mindenkinek ismernie kell

Gyors és hatásos segítséget nyújtanak ezek a házi trükkök a régi, kopott vagy foltos ruháknak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük