Ez lesz a divat 2010 őszén
Trendek és stílusok
Átfogó előrejelzésünkből megtudhatod, melyek lesznek az irányadó vonalak a trendek terén, illetve, hogy milyen stílusban találhatsz magadra!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi trendkavalkád leginkább a nőiesség kihangsúlyozásában mutat majd egységes képet, akár a bájos, gyermeki megközelítést veszi alapul, akár a kifinomult elegancia magasabb szintjére emeli a stílusirányzatokat. Nagy újításokkal és óriási meglepetésekkel nem rukkoltak elő a tervezők, ám a minimalizált színhasználat és az ismétlődő szabásvonalak ellenére mégis rengeteg lehetőséget kínálnak a változatosságra.

A retróláz szellemében továbbra is hódítanak a ’80-as évekből előráncigált fazonok, illetve a klasszikus nőiesség jegyében a ’30-as, ’40-es évek sziluettjei is megjelennek a palettán.

Rusztikus romantika

A vidéki romantika két részre szakad, melynek stíluselemei élesen elkülönülnek egymástól akkor is, ha mindkettő igyekszik a nőiességre fókuszálni. Egyfelől a rusztikus egyszerűség határain belül marad, mely megtartja népies hangulatát, másfelől pedig egy elegánsabb elképzelést valósít meg, csupa lágysággal és finomsággal.

A szomszéd lány stílus

Bár a virágminták, a csipkerátétek és a bájos, népies ruhácskák megmaradnak, mindezt durvább anyagokkal ötvözi a stílus, és a puritán egyszerűség keretei közé szorítja. A habos-babos, pasztelles álom szertefoszlik, helyette reálisabb, földhöz ragadt képet fest a vidéki romantikáról.

A flanelből készült szoknyákat és a nehézkes gyapjúkardigánokat könnyedebb vászonblúzokkal, illetve natúr, velúr kiegészítőkkel kombinálhatod a természetesség megőrzéséhez. A lengébb ruhákat ősszel sem kell száműznöd a szekrényedből, hiszen vastag, bordás térdzoknival és kötött pelerinnel vagy pulóverrel hűvösebb napokon is viselheted őket.

Vagabond trend örökmozgó csavargóknak

A vagabond trend ebben az esetben nem az ismert cipőmárkát jelenti, hanem a jelenkor hippi stílusát, mely a nyári fesztiváltrendekből nőtte ki magát. Ez tulajdonképpen nemcsak egy stílus, hanem egyfajta életérzés, melynek ideológiája az ismeretlen hajszolása és a bohém, csavargó lélek önkifejezése. Mivel a világutazó vagabondokat veszi alapul, beépít különféle etnós elemeket, melyek más-más kultúrákból erednek.

Bár meglehetősen hanyag stílusról van szó, azért nem teljesen a nőiesség ellensége. Ahogy a rusztikus, vidéki romantikában, itt is fontos a természetesség követése, ám sokkal több játékosságot és fantáziát bír el. Keveredik benne a ’70-es évek hippi hangulata, a ’80-as évek szabad felfogása a divatról, valamint az ősrégi kultúrákra visszavezethető etno-kavalkád. Az ősz legszínesebb trendje lesz ez, annak ellenére, hogy többségében itt is a földszínek uralkodnak majd, némi mustáros naranccsal, olajzölddel, valamint teveszőr és gesztenye árnyalatokkal megbolondítva.

Az angol vidék elegáns kisasszony stílusa

Az érintetlen természetbe beleolvadó kastélyok világát hivatott felidézni, melynek kisasszonyai előkelő eleganciáról tanúskodtak, de emellett a természetességet sem vetették meg. Így a tervezők fantáziáját a zöld vidék miliőjébe beleillő hamvas csipkeruhák, a fátyolosan áttetsző, fodros muszlinblúzok, a finomságot sugalló tükörbársony szoknyák és körgalléros ruhák, illetve a széllel libbenő selyemnadrágok ragadták meg. Itt már a nemesebb árnyalatok - a smaragdzöld, a mélykék, a borvörös és a púderes, füstös tónusok - is megjelennek.

Puritán elegancia

Az angolos kimértség és a visszafogott nőiesség határozza meg fő karakterét, ennek ellenére mégis szexi benyomással bír. Akár irodastílusnak is nevezhetnék, hiszen legalább annyira feszes, de éppúgy felvonultatja a divatos fazonokat, ahogy a lazább trendek.

A ’80-as évek szövet répanadrágját állig begombolt blúzokkal párosítja, ezenkívül feléleszti az elfeledett ceruzaszoknyát, az alakhangsúlyos ruháit kockás mintákkal kínálja, illetve a szövetpelerinek és az elegáns kabátruhák nagy barátja.

Messzemenőkig nőies

Ez a vonal is két ellentétes irányba ágazik el, melyek egy dologban azonban megtalálják a közös nevezőt, mégpedig az eleganciában. Így a feltűnőségre hajazó dívák és a visszafogottabb hölgyemények is megtalálhatják benne számításukat.

Szuperszexi szafari

A szafari trend legújabb stílusirányzata cseppet sem hőköl vissza a kihívóan szexis megjelenéstől, ám mindezt luxus eleganciával vagy egy kifinomultabb hétköznapi elképzelésben tálalja. Színvilága a hőségtől perzselt szavannákat idézi, melyben éppúgy megjelennek az afrikai törzsek motívumai és árnyalatai, mint a különféle állatminták, vagyis a leopárdpöttyök és a zebracsíkok. Pár évvel ezelőtt már betört a divatba ez a stílus, ám akkoriban leginkább csajos felfogásban működött, most azonban a ’30-as, ’40-es évek díváira jellemző ruhafazonokkal ötvözték a tervezők.

Modern vagányság, avagy a fesztiváltrend stílusai

Bizony, a fesztiválok elmúltak, de a hanyag lazaság és az életérzés megmaradt. Ennek fényében továbbra is felbukkan a glam rock stílus, annyi változtatással, hogy sokkal letisztultabb és nőiesebb lesz, hiszen sikerült leszámolnia a szegecsekkel és a fémes kiegészítőkkel. Most a borús fekete és szürke mellé beemeli a bézs árnyalatot is a repertoárjába, mely derűsebbé teszi az összképet. A modern, minimalizált stílust megtartva megjelenik egy újfajta trend is, mely a mackónadrágot hivatott kiragadni megszokott valóságából, átültetve egy csajosabb elképzelésbe. Így ősztől a répafazonú pamut mackóalsókat magas sarkú bokacsizmával is viselheted.

Ezt is szeretjük