3 stílus, ami szuperdivatos lesz ősszel
Már a boltok polcain
Legyél felkészült már az ősz beköszönte előtt! Tudd meg, melyek lesznek a legtrendibb stílusok!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kora ősszel a divat még igyekszik megtartani a lenge nyári anyagokat és a lágy, pasztelles árnyalatokat. Ám ahogy lassacskán eltünedeznek a fákról a levelek, a divatszínek is úgy fordulnak át borús komorságba.

Ekkortájt a finom, szellős vászoningeket, muszlintunikákat és csipkeblúzokat még nem kell száműznöd a szekrényedből, viszont már bátrabban keverheted a vastagabb, nehézkesebb anyagokkal.

Nagy újításnak számít majd, hogy a szoknyákat és a rövidnadrágokat vastag, bordázott térdzoknikkal is viselheted, valamint feltámadnak a múltból a bolyhos kötött harisnyák is.

A hűvös időben leginkább a fekete, szürke, olajzöld és barna tónusok uralják majd a palettát, melyek mélységén tejfehérrel, borvörössel és vízfényű kékkel is deríthetsz egy picit.

A stílusok közül lesz, ami megmarad, de másfajta elképzelésben éled újjá, az őszi hangulatnak megfelelően. Fő vonalként a ’30-as, ’40-es évek klasszikus nőiessége köszön majd vissza a ruhafazonokból, ám azt a fordulópontot is megjeleníti a divat, miként változott meg a nők öltözködése a háború idején. Ezáltal a férfias stíluselemek sem hiányoznak majd a kínálatból.

Kimért, angolos nőiesség

Egyfelől konzervatív és puritán, de a kimért, hűvös látszat ellenére a korabeli dívák szexis eleganciája is megmutatkozik benne, így nem süthető rá teljes egészében a tipikus kékharisnya stílus. Ügyesen ötvözi a nehézkes, sötét textileket a sejtelmesen átsejlő, légies anyagokkal, valamint az állig begombolt, angolos merevséget a szűk, testhezálló fazonokkal.

Kedvelt elemei lesznek a sálgalléros muszlin- és selyemblúzok, a visszafogottan nőies ruhák, a derékhangsúlyos ballonkabátok, a vízfényű A-vonalú nadrágok, a zárt poncsók és pelerinek, valamint a fűzős boka- és lábszárcsizmák. Leginkább a sötét-világos kontrasztjára épülő öltözékeket helyezi előtérbe, illetve a morózus árnyalatokat keveri egymással, és csupán a kockás mintázatot tűri meg zárkózott világában. Azért a romantikus részletmegoldásoktól sem idegenkedik teljesen, hiszen a blúzokra némi csipke és fodor is kerül.

Karakán szafari stílus, férfias fazonokkal dúsítva

Ősszel a szafari stílus két irányvonalat tudhat magáénak, melyek élesen elkülönülnek egymástól. Mindkettő a ’40-es évek derékhangsúlyos sziluettjeit veszi alapul, ám ideológiájukban és összhatásukban teljesen különböznek. A letisztult változat az Afrikában missziót teljesítő nők korabeli, férfiasan praktikus öltözködéséből merített ihletet, melyben az egyetlen nőies elem a karcsú derekat kiemelő fazon.

Gyakori ruhadarabjai a fehér ing, a férfiszabású nadrág feltűrt szárakkal, az A-vonalú rövidnadrágok, a sokzsebes szafarizakók, az ingruhák, illetve a térdzoknik. Árnyalataiban is meglehetősen visszafogott, hiszen a fehértől a bézsen át a homoksárgáig jut el a világos színskálán, a sötétebb tónusok közül pedig a homokszürkét, a kekit és a barnát használja legtöbbször.

Kora ősszel a fehér selyem- és a vajszínű lenvászon blúzokat ebbe a stílusba is beemelheted, hogy lágyíts picit a karakán, férfias egyszerűségen.

A szafaritrend másik vonala inkább a szexis nőiességet hivatott kidomborítani, helyenként szó szerint. Ugyanis a derékhangsúlyos, A-vonalú fazonok mellett a szűk ruhákat és ceruzaszoknyákat is a kedvencei közé sorolta. A feltűnőséget leopárd- és zebramintákkal tetézi, melyekhez fekete kiegészítőket képzel el tompításként, hogy ne legyen közönséges az összhatás.

Vidéki stílus, angolosan

Az új, őszies vidéki trend is a ’30-as,’40-es évekre jellemző stíluselemekből táplálkozik, és ugyanúgy fellelhető benne a nőies-férfias ellentétpár. Az egyszerű vidéki lány romantikája immár sötétebb színekbe borul, és hanyag rendezetlenségről, helyenként pedig letisztult puritánságról tanúskodik, illetve a tobzódó virágmintákat variálja természetes, mély tónusokkal.

Emellett megjelenik a színen a korhű angol kastélyok és kúriák kisasszonyainak finom eleganciája, romantikus megoldásokkal - csipkével, lenge, áttetsző anyagrétegekkel, fémszállal hímzett fodrokkal - fűszerezve.

A férfias, nadrágos összeállítások a nemes angol hölgyek vadászidényhez és krikettezéshez passzoló ruhatárát dolgozzák fel, összegyúrva a modernebb divatfelfogásokkal.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük