Melyik évszaktípusba tartozol?
Az idei trendszínek közül ezek állnak a legjobban
A bőr-, haj- és szemszíned elárulja, milyen árnyalatokat válassz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetesen minden nő törekszik arra, hogy a lehető legelőnyösebb ruhákba bújjon, és a hét minden napján jól nézzen ki.

A jó megjelenés szempontjából hatalmas jelentősége van annak, hogy mindig a hozzád legjobban passzoló színeket viseld, és azokat megfelelően kombináld.

A divatszínek folyamatosan változó világában az évszakelmélet segíthet abban, hogy megtaláld a természetes színeiddel harmonizáló árnyalatokat. Az elmélet alapján bőr-, haj- és szemszínedtől függően tartozhatsz a tavasz, nyár, ősz vagy tél típusba. Mind a négy évszaktípusnak megvan a maga színskálája, tehát csak annyi a dolgod, hogy a felsorolt jellemzők alapján megállapítsd, melyik típusba tartozol.

Tavasz

A tavasz típusú nők arcbőre világos, általában csont- vagy barackszínű, nyáron, ha lebarnul, aranybézsbe hajlik. Hajuk általában a szőke valamely árnyalatában pompázik, leggyakrabban világos- vagy aranyszőke, de nem ritka a vörösesszőke és rézszín árnyalat sem. A szemük világos, általában kék, zöld, esetleg türkiz színű.

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor a sárgás alaptónusú, meleg színek állnak neked a legjobban.

Bátran burkolózz vidám, tavaszi színekbe, mint például a narancs, barack, halványzöld. Ha komolyabb megjelenésre vágysz, a barna a te színed, ami arany kiegészítőkkel kombinálva fantasztikus megjelenést kölcsönöz neked.

Nyár

A nyár hasonlít a tavasz típushoz, viszont őt mind a bőr-, mind a hajszín tekintetében sötétebb árnyalatok jellemzik. Bőrszíne alapvetően rózsaszínes vagy sárgásbézs. Gyorsan és könnyen barnul, ilyenkor mogyorószín árnyalatot vesz fel. Szinte sosem ég le, és nem, vagy csak nagyon csekély mértékben jellemzik bőrproblémák. Haja többnyire sötétszőke, közép- vagy sötétbarna, esetleg kissé vöröses árnyalattal. Szemszíne igen változatos, megtalálható a kék, zöld, illetve ezek szürkés változata, de a barna is gyakori.

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor a kékes alaptónusú, hűvös színeket, illetve a pasztellszíneket válaszd. A kék különféle árnyalataival - tengerkék, türkiz, levendulakék - biztosan nem fogsz mellé. Emellett a dinnyepiros, a lila egyes árnyalatai, illetve a pasztellszínek közé tartozó gyapjúszín is remekül illenek hozzád. A kiegészítők és ékszerek tekintetében az ezüstöt részesítsd előnyben, az aranyat inkább kerüld.

Ősz

Az ősz típusú nők bőrszíne igen változatos, a rózsaszínes elefántcsonttól az aranybézsen keresztül egészen a bronzszínig mindenféle árnyalat megtalálható. Gyakoriak a vöröses szeplők. Bőrük többnyire kissé sápadt hatást kelt, nehezen barnulnak, könnyen leégnek. Hajuk általában vörös, vagy legalábbis vörösesen csillogó. Sokféle árnyalat előfordul, a gesztenyebarnától a vörösesszőkén át egészen a répaszínig. Szemük általában meleg színű, borostyán vagy barna, de ritkán zöld is lehet.

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor a természet natúr alapszíneiben nézel ki igazán jól. Az intenzív, meleg, aranyló alaptónusú, természetes színeket keresd. A barna az elsődleges színed, főleg, ha az mély tónusú. Ideális választás még az aranysárga, a barack, az olíva, a sötétzöld, illetve a bézs. Feldobhatod szettjeidet bőrből vagy fából készült karkötővel, arany, vörösréz, esetleg bizsu kiegészítőkkel.

Tél

A tél típus jeles képviselője nem más, mint a híres mesehős, Hófehérke. Erős kontrasztok jellemzik. Az ide tartozó nők bőre egészen világos, és - bár lehet, hogy furcsán hangzik - kissé kékes alapárnyalatú. Arcszínük porcelánszerű, hideg. Hajuk sötétbarna, de inkább fekete. Szemük színe általában sötét: mélyzöld vagy sötétbarna, de nem ritka a hideg kék vagy szürke sem.

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor a fekete és a hófehér színeket neked találták ki. Persze ez nem jelenti azt, hogy csakis erre a két színre kellene korlátoznod a ruhatárad. Bátran viselhetsz hűvös, élénk színeket, mint például a kékes tónusok, a smaragdzöld, vagy a vérvörös.

Ezt is szeretjük