Így állapítsd meg a melltartóméreted

Táblázattal

A melltartónál különösen fontos, hogy tökéletesen passzoljon rád. Táblázatunk segít.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Szakértők szerint tíz nőből nyolc nem a megfelelő méretű melltartót hordja. Miért is olyan fontos, hogy egy melltartó tökéletes legyen? Sétálj csak végig az utcán, és nézd meg azokat a nőket, akiknek itt vagy ott kibuggyan a teste a melltartóból.

Vagy kérdezd meg a barátnőidet, vajon a melltartójukat kényelmesnek érzik-e. Mindkét esetben választ kapsz a fenti kérdésre.

Miért fontos a jó melltartó?

A megfelelő méretű melltartóban jól nézel ki, és jól is érzed magad. A túl szoros nagyon kényelmetlen, a túl laza pedig nem támaszt meg eléggé. A jó méretű melltartóban ráadásul karcsúbbnak is tűnsz. Hogyan?

Gondold csak el, hogy a legkarcsúbb testrészed közvetlenül a bordáid alatti rész. Általában minél lejjebb mész a bordáid alatt, annál szélesebb vagy. Az tehát a jó, ha valahogy ki tudod emelni a bordáid környékét. Ez pedig nem lehetséges, ha lógnak a melleid, és eltakarják a mellkasodat. A megfelelő méretű és fazonú melltartóban melleid feszesek, lesznek, és láttatni engedik a bordáidat.

A neked való melltartóméretet egyedül nagyon nehéz meghatározni. Ehhez egy áruház fehérneműrészlegébe vagy egy fehérneműboltba kell elmenned. Ezeken a helyeken a bolti személyzet rendelkezik ehhez szükséges szaktudással.

És ne feledd, hogy nem lehet jó melltartóméretet levenni, ha rajtad van a melltartó. Le kell venned, és hagynod kell, hogy egy hozzáértő megmérjen. Ne hagyd, hogy a szemérmességed megakadályozzon ebben. Hidd el, ezek az emberek láttak már ilyesmit, és jobban értenek hozzá, mint te. Ha mégis magadnak szeretnéd lemérni, akkor használd az alábbi táblázatot.

A pontos méretek

A melltartó méretének megállapításához vegyél egy mérőszalagot, és mérd meg a mell alatti körméreted.

A továbbiakban három méret alapján választhatsz melltartót: kicsit, közepeset, nagyot vagy extra nagyot - A, B, C vagy D - melled mérete szerint.

Mell alatti
körméret (cm)
58-62 63-67 68-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97
Mell-
bőség
A kosár    77-79 82-84 87-89 92-94 97-99      
B kosár 74-76 79-81 84-86 89-91 94-96 99-101 104-106 109-111
C kosár       86-88 91-93 96-98 101-103 104-108 111-113
D kosár       88-90 93-95 98-100 103-105 108-110 113115
Méretek 75 80 85 90 95 100 105 110


Akárhol veszel is melltartót, az alábbi lépéseket érdemes követned.
Állítsd a leglazábbra a pántot. A melltartó idővel kinyúlik, és ha néha meg akarod húzni, érdemes a leglazább fokozattal kezdened. Egy idő után a melltartó megnyúlik, és azt veszed észre, hogy a hátpánt felugrik a hátadon, és az egész nem tart már olyan jól. Ilyenkor állítsd szorosabbra a kapcsot. Amikor már nincs több kapocs, ideje új melltartót venned.

Dugd be az egyik ujjadat a melltartó pántja alá. Ha nem megy, a melltartó túl szoros. Ha két ujjad is aláfér, akkor túl laza. Nézd meg magad a tükörben. Nem buggyannak ki a melleid oldalt vagy felül? A mellemelő melltartó kidomborítja ugyan az idomaidat, de a kibuggyanó mell azt jelenti, hogy a melltartó túl szoros.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Nézd meg jól a cviklit, azt a részt, ami elöl, középen, a két kosár között található.
Ennek rá kell feküdnie a mellkasodra. Ha eláll, akkor vagy túl nagy a kosár, vagy túl bő a hátpánt. Járkálj egy kicsit, és figyeld meg, milyen érzés: hajolj előre, és nézd meg, nem lóg-e ki a melled a melltartóból. Ha igen, ez biztos jele annak, hogy a melltartó túl nagy. Emeld a karjaidat a fejed fölé. Ha a hátpánt eláll, a melltartó túl nagy, ha bevág, akkor túl kicsi.

Jill Martin: Öltözködés - Tantusz Könyvek

Az öltözködés olyan téma, amihez nagyon sok nőnek segítségre lenne szüksége, de nem tudja, kihez forduljon. Sok nő úgy érzi, nehezen igazodik el a divat világában. A pénztárca, a testalkat és a személyiség mind-mind fontos szerepet játszik a reggelente meghozandó döntésekben: „És ma mit vegyek fel?”

Miután elolvastad ezt a könyvet, a birtokában leszel egy-két olyan trükknek, ami lehetővé teszi, hogy stílusosan öltözködj. A könyv eligazít, hogy megismerd a tested és megtanuld, hogy mi illik hozzád, a lelki és a testalkatodhoz, és mitől leszel magabiztos.

Kiadja a Panem Kiadó.
Ára 3600 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük