Élvezd a kényeztetést!

Hatékony kezelések

Körös-körül csend. Szinte lebegsz, a víz csobogása, a masszázs, a krémek finom illata körbezárnak, miközben a bőröd megújul.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A wellness kétségtelenül új divatirányzatot teremtett és elbűvöli a nők millióit szerte a világon.

A wellness szelleme

A kezelések sikerének két alappillére a nyugalom és törődés. A nyugalmat a wellnes-szalonok kialakítása, hangulata és belső varázsa együttesen határozza meg.

Ehhez párosul a test- és arcápolási programok szakszerű összeállítása, amelyek teljes értékű törődést biztosítanak minden vendég számára.

A módszer olyan egymással összehangolt lépésekből áll, mint

  • a hát masszázsa
  • lábkezelés
  • kezelés a vállakra
  • a karokra
  • a nyakszirtre és
  • a kézre.

Ezek után következik az

  • arc
  • a nyak
  • dekoltázs szakszerű ápolása.

A kezeléseket két formában lehet végezni. A leggyakrabban használt és ismert eljárás, amikor a kozmetikus kézzel finom masszázsmozdulatokkal juttatja be a hatóanyagokat a bőrbe. Ilyenkor a felhasznált hatóanyag-koncentrátumok értékes tápanyagai, vitaminjai kapnak szerepet, hiszen ezek a bőrbe jutva képesek csak hatásukat kifejteni.
A másik lehetőség, hogy elektrokozmetikai eljárásokkal segítik elő a regeneráló hatóanyagok felszívódását, amelyek kiegészülnek a gépek élettani hatásaival. Ebben az esetben tartósabb és látványosabb eredményeket születnek.

Elektrokozmetika

A wellness szigorú irányelvei miatt azonban csak a direkt áramhatásokat nem használó elektrokozmetikai eljárások alkalmazhatók a terápiák során. Ez azt jelenti, hogy kezelések alatt a bőrrel közvetlen áram nem érintkezhet, mint például a galvánkezelések alatt. Ilyenek lehetnek az ultrahang, a mechanikus masszázs, hideg-meleg terápia és a vákuum.
Az ultrahang hatására a bőr felszínén található szaruréteg meglazul, így biztosítva szabad utat a hatóanyagok bőrbe jutásához. Az erek kitágulnak, a sejtmembrán áteresztőképessége javul, a zsírlebontás és a nyirokkeringés fokozódik, a gyulladás mérséklődik. Masszázshatása révén nő a zsírsejtek zsírleadása. Serkentően hat a bőr feszességéért felelős rugalmas rostokra.

Az ultrahangos kezelést kombinálhatjuk mikromasszázzsal is. A mechanikai masszázs esetén a fejek közvetlen áramhatás nélkül finom masszázst végeznek, mely élénkíti a nyirokáramlást és az anyagcserét. A gélmaszkokat és gél alapú ampullákat a kezelőfejek szinte bekalapálják a bőrbe.A hideg-meleg terápia a hőmérsékletváltozások bőrre kifejtett jótékony hatásait alkalmazza. A kezelés első részében a bőrt 38–42 °C hőmérsékletre melegítjük fel. Az élénkítő hatás szemmel is ellenőrizhető, s a hőmérséklet a vendég és a kozmetikus szubjektív megítélésétől függően korrigálható. Ilyenkor a pórusok kitágulnak, szabad utat biztosítva a hatóanyagok könnyebb felszívódásához. A második szakaszban a bőr lehűtése során az összehúzódó pórusok meggátolják a már bejuttatott anyagok eltávozását, ezáltal biztosítva a hatóanyagok tartós és maradéktalan hatását, ezt hívják hatóanyagcsapda-effektusnak.

A vákuum feszesít

A vákuum jótékony vérbőségkeltő hatása az anyagcsere élénküléséhez és a salakanyagok jobb lebontásához vezet. A vákuum feszítő hatása révén a zsírsejtek egy jelentős részének burka áteresztővé válik, így a zsír – kifolyva belőlük – a nyirokkeringésbe jut. A vákuum aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, így a bőr is feszesebb lesz. A vákuum segítségével végzett speciális masszázsmozdulatok eredményeként a nyirokáramlás akár az 50-szeresére is felgyorsulhat. Így a lebomló salakanyagok a lehető legtermészetesebb úton távoznak a szövetekből.

Köszönhetően a gyártók szakszerű tanácsadási programjainak és tanfolyamainak, ma már az ultrahangot, a mechanikus masszázst, hideg-meleg terápiát és a vákuumot is megtalálhatjuk a wellness palettáján. A kezelések többsége túlmutat egy egyszerű salaktalanításon vagy zsírmobilizáláson. A hosszú távú cél, hogy megőrizd szépségedet, szellemi és lelki frissességedet és visszanyerd fiatalos mivoltodat.

Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin júliusi számát. Ízelítő a tartalomból:

Ésszerű fogamzásgátlás
Soha többé lábgombát!
Ne izzadjunk!
Érhálóban
Szívügyünk
Neurálterápia női bajokra is
Örömteli mozgás

Olvass bele a legfrissebb szám tartalmába:
Antioxidánsok és mérésük »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük