Hányszor szabad használni egy borotvát a bikinivonalon?

A szakértő elmondja

Nem mindegy, milyen borotvát használsz, és hányszor.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szőrtelenítésre több módszer kínálkozik, de valószínűleg a borotválkozás a legnépszerűbb, hiszen gyors, nem fájdalmas, nem kell hozzá különösebb felszerelés, csak egy borotva. Ez utóbbinál viszont nem mindegy, hogyan és hányszor használják.

Hányszor használható a borotva?

A borotvapengék mindegy egyes alkalommal veszítenek élességükből, ahányszor csak végighúzzák őket a bőrön. A rosszabb minőségűeknél nemcsak a hatékonyság romlik, de egy idő után tépni kezdik a bőrt, apró sebeket ejtve rajta, vagy irritációt okozva.

A három pengéből álló, tényleg eldobásra szánt borotvákat csak egyszer használd, de hosszú távon valószínűleg jobban jársz, ha beruházol egy komolyabbra, ami legalább ötpengés, és cserélhető a feje.

Cindy Barshop amerikai kozmetikai tulajdonos szerint azonban egy borotvát, legyen akármilyen drága is, egyszer szabad használni, így érhető el a legjobb eredmény. A bikinivonal borotválásakor pedig különösen komolyan kellene venni szerinte ezt a tanácsot, itt ugyanis a fertőzésveszély is nagyobb.

A borotválkozáshoz nem árt, ha valami habos van az ember lábán, de a szappan nem megfelelő erre, ahogy más problémák is vannak vele.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük