Egyperces masszázstrükk reggelre: megemeli, felfrissíti az arcot, teltebbé teszi a bőrt
A szépségblogger egyszerű, de hatásos masszázst mutatott, amely gyönyörűvé és feszessé varázsolja az arcot.

arcmasszazs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a bőr feszesítéséről, teltebbé tételéről van szó, a legtöbben csak a sminkre, a krémekre és a szérumokra gondolnak, pedig ezeken kívül is van jó pár olyan módszer, ami segít az arc megemelésében, felfrissítésében és élettel telibbé varázsolásában. Többek közt ilyen a masszázs is, ami ráadásul még ingyen is van.

Az egyszerűbb technikákat otthon is elsajátíthatod, a reggeli rutinodba iktatva őket pedig fokozhatod velük a szépségápoló termékek hatását, feszesebbé, ragyogóbbá teheted velük az arcodat, illetve hosszú távon a ráncok megjelenését és a bőr öregedését is késleltetheted, csökkentheted.

Gyors masszázstrükk a gyönyörű bőrért

A több mint 1,1 millió követővel rendelkező szépségblogger, Ava Lee egy olyan arcmasszázst osztott meg a követőivel, amit bármi megtanulhat, és elvégezhet otthon. Azt ajánlja, hogy reggelente végezd el ezt a néhány feszesítő mozdulatot, melyek felpezsdítik a vérkeringést, stimulálják a kollagéntermelést, és friss ragyogást adnak az arcnak. Videóban mutatta meg, pontosan hogyan is kell csinálni. A lényeg csupán annyi, hogy kövesd a felvételen látható mozdulatokat.

@glowwithava

we don’t want a saggy face do we #lymphaticmassage #beautytipswithava #facialmassage #howto #skincaretips

♬ original sound - AVA

Fontos, hogy használj szérumot, olajat vagy akár egy tisztító terméket, hogy jobban csússzon a kezed, és ne húzódjon a bőröd. A csipkebogyóolaj például tökéletes választás, nem véletlenül ez Katalin hercegné egyik kedvence is: tele van vitaminokkal, simítja a ráncokat, halványítja a hegeket, regenerálja a bőrt, sőt még pattanások ellen is remekül beválik. Ha megvan a termék, tegyél belőle egy kicsit az arcodra, majd jöhet is a masszázs.

Helyezd a jobb kezedet vízszintesen a szemed alatti területre, a bal kezedet pedig függőlegesen az állkapocs környékére a videón látható módon. Ezután kezdd kifelé húzni őket masszírozó mozdulatokkal, közben fejts ki az arcodra enyhe nyomást: a felülre helyezett kézfejeddel kezdd, majd ezt kövesse a másik kezed. Ismételd meg a folyamatot tízszer az arcod mindkét oldalán.

A cikk az ajánló után folytatódik

A technika azért olyan hatásos, mert a vérkeringés serkentésével tápanyagokat, oxigént juttat a sejtekhez, így elősegíti a kollagénszintézist, az izmok stimulálásával pedig feszessé, rugalmassá teszi a bőrt. Mindemellett segít levinni a reggeli puffadtságot az arcról, és ragyogóvá, frissé is varázsolja azt. 

A japán nők arcmosási technikája

A japán nők híresek makulátlan, sima bőrükről és arról, hogy gyakran jóval fiatalabbnak tűnnek a koruknál. Persze mindebben a gének is közrejátszanak, de nem csak adottságaiknak köszönhetik szépségüket: nagyon sokat is tesznek azért, hogy gyönyörű legyen az arcuk. Kedvenc arcmosási technikájuk szintén hozzájárul ahhoz, hogy ennyire ragyogó és feszes a bőrük: a 4-2-4-es módszer nem túl bonyolult, csupán tíz percet vesz igénybe, mégis nagyon hatásos.

Ezt is szeretjük