Ettől olyan gyönyörű és makulátlan a japán nők bőre: a 4-2-4-es módszer ragyogóvá és feszessé teszi az arcot

Egyszerű, de nagyon hatásos a japán nők 4-2-4-es arcmosási technikája. Nem csak tisztítja, feszesíti is a bőrt.

4-2-4-es japán arcmosási technika
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A japán nők híresek makulátlan, sima bőrükről és arról, hogy gyakran jóval fiatalabbnak tűnnek a koruknál. Persze mindebben a gének is közrejátszanak, de nem csak adottságaiknak köszönhetik szépségüket: nagyon sokat is tesznek azért, hogy gyönyörű legyen az arcuk.

Kedvenc arcmosási technikájuk szintén hozzájárul ahhoz, hogy ennyire ragyogó és feszes a bőrük: a 4-2-4-es módszer nem túl bonyolult, csupán tíz percet vesz igénybe, mégis nagyon hatásos.

A 4-2-4-es módszer

A lényege csupán annyi, hogy ahelyett, hogy sima vízzel gyorsan átöblítenéd az arcodat, egy kicsit több időt szánsz a tisztításra, és egy kis ápolást is bevetsz közben. A technika három lépésből áll. Az első során olajjal, körkörös mozdulatokkal kell masszírozni a bőrt, hogy felpezsdítsd a vérkeringést, fellazítsd, megnyisd az eltömődött pórusokat.

Az olaj kiválasztásánál fontos szempont a bőrtípus, de a jojoba- és a ricinusolaj általában jó döntés lehet. Szárazság esetén az olíva és a ligetszépe is szuper, zsírosság esetén a jojoba mellett az avokádó is beválik, míg kombinált bőrre a szőlőmag-, a csipkebogyó- vagy a homoktövisolaj is jó megoldás lehet. Ha pedig van egy bevált terméked, használhatod azt is nyugodtan.

Ezután jöhet a második lépés. Ne mosd le az olajat, hanem erre vigyél fel egy arclemosót - a szakértők a krémes változatot ajánlják, ezek ugyanis nem szárítanak annyira. Zsíros bőr esetén viszont a gélállagúak válhatnak be jobban. Két percen keresztül dörzsöld vele az arcodat óvatosan, majd fejezd be az egész folyamatot egy alapos, négyperces öblítéssel: először langyos vízzel tisztítsd meg az arcodat, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a faggyút, majd a végén jöhet a hideg, hogy felfrissítse és összehúzza a pórusokat.

A módszert nem muszáj mindennap alkalmaznod, elég, ha heti 2-3 alkalommal veted be, de már az első után is látványos lesz az eredmény. A technikának köszönhetően a pórusok kitisztulnak, kevésbé láthatóvá válnak, a bőr pedig ragyogó, egészséges, friss lesz, míg a masszírozás hozzájárul a feszesség megőrzéséhez és fokozásához.

Az ázsiai nők szépségtitkai

A 4-2-4-es módszeren kívül is számos olyan szépségtrükkjük akad az ázsiai nőknek, amit érdemes eltanulni tőlük. Mutatjuk a legszuperebbeket.

Ettől maradnak örökké fiatalok az ázsiai nők - Az sem mindegy, mivel mosol arcot

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük