Egyetlen dolog, amivel látványosan lassítható az öregedés

Új felfedezés

A csokoládéról régóta tudjuk, hogy antioxidáns tulajdonságai is vannak, de más is kiderült róla.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére nem minden rossz, ami egészséges, sőt. És a korábban bűnös élvezetnek tartott dolgokról is kiderült, hogy kis mennyiségben fogyasztva nagyon is jó hatással vannak a szervezetre.

A bor és a csokoládé sok antioxidáns flavonoidot tartalmaz, melyek megóvják a szívet és az érrendszert, de a bőrnek is jót tesznek, nem véletlen a kozmetikai szalonokban a sok boros és csokoládés kezelés.

Újabb felfedezések

A cambridge-i Lycotec cég kutatói azonban a csokoládé újabb előnyös tulajdonságait fedezték fel, illetve növelték a hatékonyságát.

A kakaóbabból származó flavonoidok segítik a bőr oxigénfelvevő képességét, ami kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr öregedésének lassításában. Egy kis módosítással ezt a hatást meghússzorozták.

Ennek a tudományos eredménynek köszönhetően sokkal kevesebb csokoládé is elég lesz a bőr fiatalon tartásához, így nem fenyeget az a veszély, hogy valaki a csokikúra miatt elhízik.

A dr. Ivan Patajev által vezette kutatás eredményét az illetékes szervezet is elfogadta, így a termék készen áll a piacra dobásra, ahogy fogalmaztak.

Mit tehetsz addig?

Amíg hozzánk elér ez a csodás találmány, addig sem kell nélkülöznöd a csokoládé jótékony hatásait. Ez persze nem azt jelenti, hogy naponta egy tábla csokit kellene enni bárkinek is, de két-három kocka biztosan jót tesz.

Nem mindegy azonban, hogy milyen csokoládét vásárolsz, sajnos az ízesített, töltött tejcsokoládé nem a legjobb választás, ezeknek termékeknek elenyésző a flavonoidtartalma, és a tej még akadályozza is a felszívódását. A szervezetben legjobban hasznosuló katein nevű fajtáját a magas kakaótartalmú minőségi étcsokoládéban találod, a többivel csak pluszkilókat szerezhetsz, nem pedig sima bőrt.

A csokoládékezelés mára minden kozmetikai szalonban elérhető, de magadnak is elkészítheted, így legalább nem porból keverik ki a maszkot. Elsősorban az arcra és a dekoltázsra ajánlott használni, de ha nem sajnálsz nagy mennyiségű csokoládét feláldozni a szépség oltárán, akkor akár az egész testedre is felviheted.

Egy fél tábla csokoládét egy kevés tejszínnel és vízzel főzz össze, vidd fel az alaposan megtisztított arcra és dekoltázsra, várj 20-25 percet, majd mosd le alaposan.

Ezt is szeretjük