Egy perc alatt mínusz 5 kiló!
Alakformáló alsóneműk körképe
Még van idő formába lendülni, ha viszont addig sem hanyagolnád a szűk ruhákat, karcsúsodj alsóneműkkel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavaszi divat most minden kínálatával a nőiességet helyezi előtérbe, és leginkább a karcsú derékra helyez nagy hangsúlyt a ’60-as évek ihlette, színes-virágos kartonruhákkal, valamint a szűk csőruhákkal, melyek az egész test sziluettjét felfedik. Ám sok nő számára a ruhafrissítő vásárlókörút egy csapásra rémálommá válik, amikor a hosszú tél után először látják magukat ilyen kíméletlen darabokban a próbafülke egész alakos tükre előtt.

Ha ilyenkor te is azzal szembesülsz, hogy az alakod veszített feszességéből, és itt-ott még néhány hurkácska is felütötte a fejét, nem kell rögtön krízist kiáltanod, majd remegő kezekkel visszaakasztani a vállfára álmaid ruháját. Ma már bárki folyamodhat olyan trükkökhöz, mint a sztárok, amikor a legszűkebb ruhakreációkba tuszkolják magukat valamilyen díjátadó gálán.

A titok nyitja a ruha alatt megbúvó varázstextil, vagyis az alakformáló alsónemű, melynek rengeteg fajtája közül válogathatsz, a popsiemelő, csípőszorító bugyitól a derékkarcsúsító fűzőn és body-n át egészen a lábfeszesítő harisnyákig.

Ezek a darabok nemcsak arra képesek, hogy a kritikus pontokon lefaragjanak a kerületedből, hanem egyúttal az elmosódott testkontúrokat is korrigálják, így sokkal karcsúbb, feszesebb és magabiztosabb lehetsz még szűk ruhában is.

Testkontroll-body és alsóruha

Az alakot formáló body abban különbözik a szimplán esztétikai célokkal bíró társaitól, hogy erős, formatartó elasztán anyagból készül, általában szűkítő varrásokkal, de egyes darabok varrásmentesen, szinte láthatatlanul fogják körbe a problémás területeket.

Viselésük kényelmes, és egyáltalán nem zavaró. A legpraktikusabb modellek mindent egyszerre ötvöznek magukban, vagyis nemcsak a has, a csípő és a derék vonalait kontrollálják, de a mellrészbe rejtett pushup-betétekkel csodás dekoltázst is varázsolnak.

Az ideális body a ruhák változatosságát is figyelembe veszi, vagyis levehető, illetve átalakítható pántokkal rendelkezik. Az alakformáló alsóruhák hasonlóan fejtik ki hatásukat, és a legszűkebb ruha alatt is láthatatlanok maradnak. Hosszuktól függően az elkanászodó combokat is összefogják, valamint helyrebillentik az egybefolyó íveket.

A Pinkline kínálatában egyszerű kialakítású, előformázott pamut bodyra bukkanhatsz, 16 800 forintért. Szintén a Pinkline kollekciójából foghatod ki magadnak a mellrésznél csipkés és merevítős, a törzsnél pedig karcsúsító varrásokkal rendelkező darabot, 18 800 forintért. A Bravissima testkontroll-gumírozással ellátott, merevítő nélküli bodyját 21 380 forintért vásárolhatod meg magadnak. A Tchibo március 31-től érvényes tavaszi kollekciójában az alakformáló alsóneműk is megtalálhatóak, mint a testszínű, varrás nélkül készült body, illetve a karcsú alakot biztosító, szintén varrás nélküli alsóruha, melyekre mérettől függően 5990 forinttól tehetsz szert.

Hasszorító fűzők

A tökéletesen lapos, feszes has sajnos csak kevés nőnek adatik meg, és olykor még azok életét is beárnyékolja egy kis pocak, akiken egyébként szinte nincs is súlyfelesleg. Mindez a hasfalban található tartóizmok eltunyulásának tudható be, de amíg nem jutsz el az edzőterembe, orvosolhatod a problémát egy fűzővel.

Természetesen ezeket a darabokat már nem úgy kell elképzelned, mint az elődeiket, melyek a szuszt is kiszorították viselőjükből. A mai fűzők többsége már kényelmes, kellemes és rugalmas anyagból készül, így akkor sem kell feszengened a viselésükkor, ha leülsz. Másik érdemük, hogy a ruha alatt megbújva teljesen észrevétlenek tudnak maradni, és cseppet sem irritálnak.

A Women’s Secret üzleteiben kapható, elöl kapcsos, hasformáló fűző nemcsak korrigál, hanem rendkívül szexis darab a csipkedíszítéssel és a harisnyatartóval. Az ára 9300 forint. A Tezenis elasztikus topja gyakorlatilag fűzőként funkcionál a karcsúsító varrásokkal, emellett a mellrésznél szivaccsal bélelt. Ezt a modellt szettben, hozzá illő bugyival együtt tudod megvásárolni, 6080 forintért. Az Otto internetes katalógusából hasszorító derékpántot rendelhetsz magadnak, 5805 forintért.

Alakformáló alsók és harisnyák

A csípőszorító bugyik választéka igen széles, melyben megtalálhatóak az olyan komplex alsóneműk is, mint a hasat, a csípőt és a combokat egyszerre feszesítő, combközépig érő darabok. Ezeket most még bátran kihasználhatod, amíg nem fordul melegebbre az idő, ugyanígy az alsó fertályadat szabályozó harisnyákat, melyeknek most jött el a szezonja.

Később, a tundrabugyik elhagyásával átpártolhatsz a csinosabb, miniszoknyák alatt is titokban tartható fazonokra, melyek jól fogják a csípődet, és egyes típusaik a derékvonalat sem hagyják szabadon.

A Bravissima testszínű, magasított derekú, fűzős bugyija a combokra is kifejti hatását, 8990 forintért cserébe. Szintén a Bravissima webáruházában találhatsz rá az oldalt kapcsokkal rögzíthető, gumírozott alsónadrágra, melynek viselése szülés után is ajánlott. Erős tartásával ugyanis nemcsak megtámasztja az elpuhult hasfalat, de segít abban is, hogy az visszanyerje alakját. Az ára 9380 forint.

A Fehérneműfutár webáruháza két hasonló darabot kínál számodra: a combig érő feszesítő nadrágjuk 5490 forintért lehet a tiéd, a csípőszorító alsójuk pedig 5190 forintba kerül. Az Otto magasított derekú, hasfixáló alsója 7120 forintért találhat gazdára. A Pinkline diszkréten csipkés, fűzős bugyijára 9156 forintért csaphatsz le, míg a Tchibo tavaszi választékából 5990 forintért tehetsz szert a testszínű, hosszított fazonú, feszesítő modellre.

Popsiemelő, karcsúsító harisnyák

Az alakformáló harisnyák már régóta köztudatban vannak, de azóta rengeteget változott a kialakításuk. Léteznek olyan típusok, melyek rugalmas, szorító anyagukkal megemelik a feneket, és lefaragnak a csípő méretéből. Ám más fazonok ezen túlmenően a megereszkedett combokat is kordában tartják, és a vastag lábszárakat is csinosítják.

A Pinkline weboldalán találhatsz rá a 25 denes rugalmas harisnyanadrágra, mely megerősített nadrágrészénél tökéletes illeszkedést biztosít, lapos hasat és formás feneket eredményezve. A lábakra gyakorolt szorító hatását úgy éri el, hogy közben cseppet sem kényelmetlen. Az ára 1450 forint. A Harisnyaneked webáruház két professzionális alakformáló harisnyát tartogat számodra: a 20 denes, feszesítő darabjuk 930 forintért kapható, a push-up hatású, popsiemelő nadrágjuk pedig 1890 forintért tehet karcsúbbá.

Ezt is szeretjük