Az orvos lemondott a Down-szindrómás kislányról, Věra már 9 éves, és népszerű modell: sugárzik belőle az életöröm

Věra életvidám, gyönyörű kislánnyá cseperedett, és nemcsak modellkedik, de hosszú hajával nemzeti rekordot is döntött.

vera gabriela cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A most kilencéves Věra Gabriela születése után súlyos állapotba került, kórházi ellátásra szorult, az orvos pedig érthetetlen módon le akart mondani róla. Azt tanácsolta édesanyának, hogy állítsák le a kezelést. 

Nem sok esélyt jósolt a kislánynak, ő azonban rácáfolt a doktorra, és ma már nemcsak hogy egy boldog, életvidám gyermek, de sikeres modell is.

Sikeres modell a Down-szindrómás kislány

A most 47 éves cseh édesanya várandóssága során rengeteg vizsgálaton átesett, orvosai pedig jelezték neki, hogy kisbabája esetén nagy az esély arra, hogy Down-szindrómával jön majd a világra. A kismama viszont félt a vetéléstől, ezért nem vállalta azoknak a teszteknek az elvégzését, melyekkel a születési rendellenességeket ellenőrizték volna. A részletes ultrahangok nem mutatták jelét annak, hogy a kislány extra kromoszómával rendelkezik, és a terhesség sokáig komplikációmentesen zajlott. A kiírt dátum előtt két héttel viszont észrevette, hogy a kicsi nem mozog, így az orvosok két nap elteltével sürgősségi császárt hajtottak végre. A baba életveszélyes állapotba került, az orvos pedig felháborító és felfoghatatlan javaslatot tett az édesanyának, aki szerencsére nem fogadta meg a tanácsát. Věra minden képzeletet felülmúlt, történetével pedig mindenkit inspirál.

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük