A legdivatosabb színek a szezonban
Képgalériával
A ruha szabása nagyon fontos, de ha divatos szeretnél maradni, akkor figyelj oda a megfelelő színekre is! Mit viselj idén?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színekkel ugyanolyan jól lehet játszani, mint a szabással. Egy-egy szín a ruhán vagy kiegészítőn meghatározza az egész megjelenésedet, a hangulatodról nem is beszélve.

Egy kis stílustan

Senkinek nem kell lemondani semelyik színről, hiszen minden színnek ezernyi árnyalata van, így mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt.
Mindig az arcodhoz viszonyíts, hogy jól áll-e egy árnyalat vagy nem. Tedd az arcodhoz, és ha sápaszt vagy sárgás arcszínt produkálsz tőle, akkor inkább tedd vissza a polcra.
Ha azonban olyan ruhadarabról van szó, ami nem "érintkezik" az arcoddal, akkor bátran vedd meg, mert párosíthatod az arcszínedhez illő színekkel.

A szürke eminenciás

Az idei őszi-téli szezon egyértelmű slágere a szürke. Sokszor megfeledkezünk erről a színről, hiszen olyan semleges. Pedig a szürke lehet puha, bolyhos és meleg, de lehet kemény és határozott is. Az idén divatos kötött pulóverekkel pedig verhetetlen.

A kiegészítőkön kívül, a sapka-sál kivételével, mindenhol megjelenik. A szoknya, a nadrág, a pulóver, sőt az ismét divatba jövő ruha is mind-mind lehet szürke.

Az örök klasszikus

A fekete nagyon domináns idén télen. Ha végignézed a kirakatokat, szinte mindegyik nagyon sötét. A fekete az, ami mindenkinek jól áll, de csínján kell bánni vele, mert ha túl sok van az emberen belőle, akkor öregít, és túlságosan szigorúvá tesz.
Szintén divatban van a fehér, ha nem is nagyon erőteljesen. Elsősorban a törtfehér, a csontszín a divat, ami finom selymen mutat a legjobban.

Tiszta szín

Ha eltávolodunk a semleges színektől, akkor azt látjuk, hogy az idei év a tiszta színekről szól. Csak semmi pasztell! Annál inkább smaragdzöld, királykék és rubinpiros. Ha bevállalós vagy, akkor ezek a színek kerülhetnek akár túlsúlyban is az öltözékeden. Ha nem vagy annyira merész, akkor is jó, ha beszerzel egy gyönyörű zöld selyemblúzt vagy egy szép piros táskát.

Lila és zöld

Az idei divat elsősorban a vörös hölgyeknek kedvez, mivel a színek közül a lila és a zöld uralja a ruhákat. Persze barnák, szőkék és feketék is viselhetik. Itt is fontos, hogy tiszta, élénk színekről van szó, amelyek már magukban is fénylenek.

 

Nyomokban sárgát tartalmazhat

A napsárga és a narancssárga, nem a terrakotta!, szintén jó választás, de ne ess túlzásba. Ez a két szín amúgy is feldobja és tökéletesen kiegészíti a szürkét.

Ami tavalyról maradt

Itthon továbbra is sláger a fémszínű kiegészítő, még akkor is, ha inkább vásári, mint elegáns. A legjobb, ha az arany vagy ezüst csak egy ruhadarabon jelenik meg, például a táskán vagy az öveden. Ha nem érzed magad Donatella Versace-nak, akkor ne viselj fémszínű cipőt.

Melyik milyen?

  • A szoknya legyen ceruza vagy hagyma és antracit.
  • A pulóver bolyhos és világosszürke.
  • A blúz legyen szatén és smaragdzöld, élénk középkék vagy ametiszt lila.
  • A kabát legyen fekete vagy fehér.
  • A nadrág legyen bricsesz és sötétszürke.
  • A ruha buggyos ujjú és szürke.
  • A harisnya idén sötét.
  • A sapka legyen kötött, franciás és szürke.
  • A táska fekete, közepes méretű, és kézben hordandó.
  • A sál pedig hatalmas!
Ezt is szeretjük