Visszeres panaszok? A vénás keringési zavar kialakulása
A visszér betegség a lábakban alakul ki és érintheti a bőr alatt futó, látható vénákat is. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emberi test vérellátását az érhálózat biztosítja. A szívből a verőerek - azaz az artériák - szállítják el a friss vért a szövetekhez, amelyeket így látnak el oxigénnel és tápanyagokkal. Az ily módon felhasznált vért azonban vissza kell juttatni a szívhez, ahol felfrissül, és a körforgás kezdődik elölről. Ezt a feladatot a visszerek - vagyis a vénák - látják el.

Az erekben a vér szállítását a szív pumpálása biztosítja. A visszerekben az úgynevezett visszérbillentyűk gondoskodnak arról, hogy a vér egy irányba - a szív felé - áramoljon, és például álló helyzetben a lábakban ne zuhanjon vissza a gravitáció következtében.

A visszérbetegség a lábakban alakul ki, és érintheti egyrészt a felületes, vagyis a bőr alatt futó, látható vénákat, másrészt a mélyben, az izom alatt futó mélyvénákat. A felületes vénák kitágulása következtében a bőr alatt kötegek alakulnak ki, mivel a visszér fala meggyengül, elveszti rugalmasságát. Ilyenkor a vér áramlását szabályozó visszérbillentyűk nem zárnak teljesen. Az áramlás lelassul, a nyomás megnő, és ezek a visszerek vastagabbá, kanyargóssá válnak. Fájdalom, feszülés jelentkezik. Ezt nevezzük a köznyelvben úgy, hogy visszérbetegség, vagy más néven varikozitás.

A mélyvénák elsősorban alvadékképződés - azaz trombózis - okozta elzáródás és ezt követő hegesedés miatt károsodnak.

A visszérbetegség okozta vénás keringési elégtelenség tünetei

A visszérbetegség okozta vénás keringési elégtelenség a betegség előrehaladott szakaszában jelentkezik. Sokan azonban még ezeket a jeleket sem veszik komolyan, a betegségben szenvedők egy része csak akkor fordul orvoshoz, amikor visszérműtétre van szükség, vagy amikor a kitágult visszérben véralvadék képződik, vagyis trombózis alakul ki.

Tünetek:

  • A bőr alatt kitágult vénák láthatók.
  • A láb fáradttá és nehézzé válik.
  • A lábban fájdalom jelentkezhet.

Cyclo 3 Fort kapszula a visszérbetegség tüneteinek enyhítésére

A visszérbetegség kialakulásának megelőzésére, a panaszok kezelésére érdemes odafigyelni, és aktívan tenni a rizikófaktorok csökkentéséért. A genetikai hajlam, illetve külső tényezőknek következtében azonban a betegség akkor is kialakulhat, ha a magunk erejéből mindent megtettünk a megelőzésért.

A nyári melegben még intenzívebbé váló fájdalmas tünetek enyhítésére hatékony segítséget nyújthat a három természetes hatóanyag kombinációját tartalmazó Cyclo 3 Fort kapszula, amely összetett módon fejti ki hatását.

  • Vénás tonizáló hatásának köszönhetően frissíti a vérkeringést, segíti a véráramlást a visszerekben.
  • Érvédő hatásával növeli a vénák tónusát és a kapilláris ellenállást, valamint csökkenti a kis erek falának áteresztőképességét.

A vény nélkül kapható Cyclo 3 Fort Kapszulában három aktív, orvosilag igazolt hatóanyag kombinációja található meg.

  • Ruscus Aculeatus - azaz szúrós csodabogyó, amely segíti az erek összehúzódását, fokozza a véráramlást.
  • Heszperidin-Metil-Kalkon, amely csökkenti a hajszálerek áteresztőképességét.
  • Aszkorbinsav - vagyis C-vitamin, amely növeli a hajszálerek ellenállását.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

CYC-TA-HU1607-01, lezárás dátuma: 2016. 07. 06.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Valeant Pharma Magyarország Kft.
1025 Bp., Csatárka út 82-84, Tel.: +36 1 345 5900
www.valeantotc.hu
Ezt is szeretjük