Pattanások, hajhullás, csúnya körmök
Hozd helyre a stressz hatásait!
Ha a feszültséget magadon vezeted le, próbáld ki tippjeinket, és mondj hozd rendbe magad.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A stressz ma már népbetegségnek tekinthető. Akkor beszélünk róla, ha valaki állandó nyomás alatt áll, akár az iskolában, akár a munkahelyén, de egy kismamára sem mondaná senki, hogy stresszmentes az élete.

Az állandó teljesítménykényszer okozta feszültséget pedig valahogyan le kell vezetni. Van, aki kick-boxolni jár, van, aki legurít néhány pohárkával, de olyan is, aki, ha nem is látványosan, de a haját tépi, vagy a körmét rágja.

Ha a probléma állandósul, annak szó szerint csúnya vége lesz, hiszen nem szép a megtépkedett körömágy, és a stressz okozta pattanások sem azok. Ha hasonló jeleket fedezel fel magadon, ideje egy kicsit jobban odafigyelni.

Pattanások

Bár okozhatja ételallergia is, ha felnőttkorodban pattanások tarkítják az arcodat, nagy valószínűség szerint az állandó feszültség miatt pattogzik ki a bőröd. A tiniknél általában a T-zónában, a felnőtteknél viszont a száj és az áll környékén jelennek meg a pattanások. A kis pattanások megfelelő arctisztítással és helyi kezeléssel általában elmulaszthatók.

Ha csak egy-két kósza pötty jelenik meg az arcodon, akkor tüntesd el őket a régi jól bevált módokon. Tegyél rájuk például fogkrémet - nem zselét -, ami leszárítja őket.

A rendszeres gőzölés is jót tehet: a kinyílt pórusokból könnyebben távozik a faggyú, így mérséklődik a pattanások kialakulásának kockázata. Kerüld azonban a túlzottan szárító hatású tonikokat.

A pattanásokat ne kapargasd és vakargasd, mert elfertőzheted őket, és így hegek maradhatnak a bőrön. A teafaolaj megöli a pattanást okozó baktériumokat, és leszárítja a már meglévő pattanást.

Szaggatott körömágyak

Akár a körmödet rágod, akár a körülötte lévő bőrt, nehéz lesz leszokni róla. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy feszültebb időszakban a kezeid leharcolt állapotban vannak, ez pedig igencsak csúnya.

Ha a köröm melletti bőr kiszáradt, sokkal nehezebb megállni a tépkedését. Gondoskodj róla, hogy mindig hidratált legyen. A kezed ügyében tarts kézkrémet. Ha nincs nálad, az ajakápoló is megteszi.
A kézkrém azért is jó, mert az íze elveheti a kedvedet a rágcsálástól. Tarts a táskádban egy körömollót, hogy azonnal levághasd a tépkedni való darabokat.

Fesd ki a körmöd. Talán a sokáig tartó manikűr ígérete megállítja az ujjaidat, ha kapargatni kezdik a bőrt. Ápold a körömágybőrt külön erre a célra kifejlesztett termékekkel.

Kikapcsolódás
Stressz ellen nincs jobb, mint belemerülni egy kád meleg vízbe: a lágy kényeztetés és a gyógyhatású fürdővízadalékok megszüntetik a feszültséget. Ha van 15-20 perc szabadidőd, engedj meleg vizet a kádba, használj nyugtató, levendulás fürdőolajat, és lazulj el.

Hajgondok

Az állandó feszültség hajhulláshoz is vezethet. Ha nincs szervi vagy hormonális oka a hajvesztésnek, akkor tulajdonképpen szerencsés vagy. Használj hajnövesztő tinktúrát, hogy hajhagymáid megerősödjenek. Olvasd el cikkünket, és válaszd ki a neked legszimpatikusabb oldatot.

A fejbőrmasszázs a stressz csökkentésében is segít, de felpörgeti a vérkeringést is, így a tápanyagok is jobban eljutnak a hajhagymákhoz.

Ha a feszültség levezetéseképpen csavargatod a hajad, illetve húzogatod, akkor könnyen kilazulhatnak a hajszálak. Ha nem bírod megállni, fogd össze lófarokba. A csavargatás miatt szálkássá is válhatnak, így ápold száraz hajra való pakolással.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük