4 tartós, szép körömlakk 1000 forint alatt
A körömlakkoknál nem érdemes a nagy márkákért kifizetni a magasabb árat. A szerényebb összegért kínáltak között is vannak jó minőségűek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány sminkszerre - mint például az alapozó vagy a szemceruza - érdemes többet költeni, hogy valóban jó minőségű legyen a termék, amit egész nap viselsz. Néhány dologra azonban felesleges több ezer forintot kiadni. Ilyen például a körömlakk is.

Persze nem mindegy, hogy meddig marad fent a körmön, és milyen a színe, de - tapasztalataink szerint - ez egyáltalán nem függ az üvegen díszelgő logótól, sőt.

Találkoztunk már nagyon jó nevű márka nagyon hamar lepattogzó körömlakkjával is. Az alábbiakban bemutatunk öt olcsó, de tartós és szép lakkot, előbb azonban megmutatjuk, hogyan is lehet tökéletes a végeredmény.

Lakkozási egyszeregy

Miután formára alakítottad a körmöd, akár reszelővel, akár ollóval, tisztázd le a körömvégeket egy finom polírozóval. Ezzel menj végig a körömfelszínen is, majd mosd le a visszamaradt port.

Ezután használj alapozóként színtelen lakkot. Ez egyrészt simává teszi a körömfelszínt, így a színes lakkréteg jobban megtapad rajta, emellett a körmödet is óvod az elszíneződéstől. Erre tulajdonképpen jó a körömerősítő is, de vannak speciális alapozók, melyek valóban percek alatt megszáradnak.

Erre jöhet a színes lakk egy vagy két rétegben. Szerencsés, ha a fedőképesség olyan jó, hogy csak egyszer kell felvinni, mert az tényleg gyorsan megszárad. Bár a valóságban még nem találkoztunk olyan lakkal, melynek elég lett volna egy perc, bármit is állítanak a reklámok.
Mindig középen kezdd a lakkozást, és a széleken fejezd be. Tarts készenlétben néhány fülpiszkálót, amivel letörölheted a felesleget.
A jól festő, egy rétegben is szép lakkra felesleges másik réteget tenni. A tetejére, ha van időd, kenhetsz színtelen lakkot, de ezt használhatod a kissé megkopott festék frissítésére is.

Körömlakkok 1000 forint alatt

Apró és tartós

A pici, gömbölyded üvegben megbújó Astor Mikado körömlakk tartós, és gyorsan szárad. Bár a színválaszték nem a legnagyobb, a klasszikusok megvannak. A krémes, sűrű, de jól kenhető állag miatt a sötétebb árnyalatokból elég egy réteget is felvinni, szépen fed. A világosabbnál már lehet, hogy elkél a két réteg. Nem kell sokat várni a száradásnál, pár perc után - ha nem is kerti munkára, de - használható a kéz. Ha utóbbi nincs túl nagy igénybevételnek kitéve, akkor három-négy napig is kitart. Az átlagosnál kisebb kiszerelésű, de mivel tartós, sokáig elég egy üveg. 750 forintos áron láttuk.

Rózsaszín nagy választékban

Szintén a mini körömlakkok táborát erősíti a Maybelline Colorama körömlakkja. Ha a nőies rózsaszínért és pirosért vagy oda, akkor ebből bőven találsz, ahogyan gyöngyházas változatokat is, de más színek hiányoznak a palettáról, a fehér, a barack és a sötétbarna kivételével. Jól tartható, hosszúkás kupakja segítségével könnyű a felvitel, és az ecset sem keskeny, de precízen lehet vele dolgozni. Bár nem árt két rétegben felvinni, hogy ne legyen csíkos, jól bírja a gyűrődést, beleértve a mosogatást is. Ára 550 forint.

Vidám színek

A Miss Sporty bevallottan a fiatal közönség márkája, éppen ezért ebből a lakkból a legszélesebb a színválaszték. Előnye, hogy szinte egy perc alatt megszárad, így aztán közvetlenül indulás előtt is felkenhető. Viszont hosszú körmökhöz nem ajánljuk, mert a kupak igencsak picike. Ha nem végzel sok házimunkát, akkor tartós az eredmény, de nem mosogatásbiztos lakkról van szó. A márkából találhatsz alapozólakkot is, ami megnyújtja a színes élettartamát. Az alapozó ára 400 forint, a lakké pedig 450.

Estére

A szépen manikűrözött, rövid körmökön igenis elegáns a nagyon sötét körömlakk. Ha a munkahelyed megengedi, akkor még nappalra is viselheted, nem csak estére. A S-he stylezone, hasonlóan a Baleához és az alverdéhez, a dm sajátmárkás terméke. Rengeteg izgalmas, kissé furcsa színt is találhatsz a lakkok között. Tartós, nem kopik meg a lakk felszíne, és a fenti mini változatokkal ellentétben ez a megszokott 15 ml-es kiszerelés. Nem csak drámai színeket, de francia manikűrszettet is találsz a dm-ben, ahogyan körömápolókat is. A lakk ára 650 forint.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük