Meglepő, milyen farmer lesz idén megint a divat: elmondjuk, miért ne hordjon mindenki hasvillantós csípőnadrágot
Újra egyre többen viselik a 2000-es évek kedvencét, a csípőnadrágot. Ahhoz azonban nem fér kétség, hogy nem ez a legjobb, legelőnyösebb és legegészségesebb nadrágfazon.

csiponadrag cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ’90-es évek végén és a 2000-es években jó néhány olyan trend hódított, amit ma már cikinek tartunk, és amikről azt hittük, sosem fognak visszatérni a divatba. Valójában azonban folyamatosan szivárognak vissza az akkori kedvencek, de van egyvalami, ami tényleg sokaknál kiverte a biztosítékot.

Úgy tűnik ugyanis, hogy nemcsak a trapézfarmer lesz újra sláger, hanem a csípőnadrág is - a hírnek viszont nem csoda, hogy a nők jó része nem örül. 

Újra divat a csípőfarmer

Húsz évvel ezelőtt mindenki imádta a hasvillantós darabot, amiért persze a sztárok is odavoltak. Többek között Britney Spears, Beyoncé vagy Paris Hilton is ilyenekben parádéztak, és valljuk be, a fiatal nők nagy részének rejtőzött hasonló farmere a szekrényében - még akkor is, ha az nem volt kényelmes, vagy nem szerette annyira. Az évtized végére viszont a nadrág szép lassan egyre többet veszített a népszerűségéből, és felváltották a közepes vagy magas derekú darabok. Utóbbiak az elmúlt években is hatalmas kedvencek voltak, ám az alacsony fazon ismét felütötte a fejét a divatban.

Paris Hilton és Britney Spears a 2000-es években
Paris Hilton és Britney Spears a 2000-es években

Nem csupán az üzletek kínálatában jelent meg újra a csípőfarmer, de a fiatalok és a hírességek is ismét hordják. A modell, Bella Hadid és az énekesnő, Dua Lipa is viselt már hasonlót, de a TikTokon és az Instagramon szintén rengeteg posztban látható a fazon. A trend felbukkanásának azonban sokan nem örülnek, és el is mondták, miért.

A cikk az ajánló után folytatódik

Miért ne hordja mindenki?

Számos netező kifejtette aggályait a darabbal kapcsolatban, ami több szempontból is problémás - és nemcsak arról van szó, hogy nem éppen a legcsinosabb fazon, vagy hogy kivillan alóla a fehérnemű, ami szintén nem túl esztétikus. Volt, aki azt írta, egyik legnagyobb félelme, hogy visszatér a fazon a divatba, és mások is elmondták, hogy sokaknak okoz szorongást a felbukkanása. Egyesek azt kifogásolják, hogy túl sokat mutat, hiszen a legtöbben rövid felsővel hordják, így erősíti a női test szexualizálását, de nem ez az egyetlen gond vele. A nadrág ugyanis nagyon keveseknek áll igazán jól: mivel megmutatja a hasat, szorítja a csípőt, a derekat, kihangsúlyozza az esetleges úszógumit, összenyomja az alakot, ezért igazán a vékony, magas, modellalkatú hölgyekre tervezték. Az átlagos, normál, illetve molett alkattal rendelkezőknek nem kedvez, és egyes kommentelők szerint egyenesen kizárja őket a divatból, így visszaveti az elmúlt években elindult testpozitív változásokat is. 

Mindezek mellet egészségügyileg sem túl jó választás. Elszoríthatja a derék és a csípő körüli izmokat, így keringési zavarokat, zsibbadást okozhat, ülés közben kényelmetlen, és nyomja a beleket, nem beszélve arról, hogy mivel szabadon hagyja a hát alsó részét és az alhasat, főleg hűvösebb időben akár vese- és húgyúti problémák vagy petefészekgyulladás is lehetnek a következményei. 

Persze nem arról van szó, hogy senki ne hordhatná a darabot, hiszen mindenki azt visel, amit szeretne, és valóban vannak, akiknek jól áll. De a legtöbben úgy vélik, senkinek sem lenne jó, ha újra szinte csakis ilyen nadrágokat lehetne kapni az üzletekben, annyira elhatalmasodna a trend. A TikTokon egyébként egy egész hadjárat indult a csípőnadrág ellen, így akármennyire is próbálják visszahozni a tervezők, a márkák és a bloggerek a divatba, talán kevés rá az esély, hogy ismét akkora őrület kerekedik belőle, mint a 2000-es években.

Milyen farmer formálja a legszebben a fenekedet? 

Mindenki szeretné, hogy a lehető legtökéletesebben fessen a popsija a kedvenc farmerjában. Nem véletlenül a legtöbb nő első dolga az a próbafülkében, hogy a nadrágot magára kapva szinte rögtön megfordul, és leellenőrzi, hogyan is áll a hátsóján a kiszemelt darab. Egyvalamiről azonban a legtöbben megfeledkeznek: ez pedig a derék és a zsebek közötti varrás formája. Ez az, ami a zsebeken kívül igazán befolyásolja azt, hogy milyennek tűnik a nadrágban a feneked. Éppen ezért tudni kell, milyen idomokra melyik varrás a legmegfelelőbb. Ráadásul ezzel a kis trükkel már felpróbálás előtt sejtheted, hogy jól áll-e majd a kiszemelt darab, vagy nem.

Ezt is szeretjük