Így nem dörzsölődik ki a combod a nagy melegben: több bevált trükköt is mutatunk
Nagyon kellemetlen lehet a kidörzsölődő comb, de szerencsére van rá hatékony megoldás.

kidörzsölődés2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron, amikor kevesebb réteg ruhát viselünk, és perzselő a hőség, számos dologra oda kell figyelni az ápolt és igényes megjelenés érdekében. Sokszor azonban nem csak olyasmi okozhat gondot, amiket mindenki más lát, néha a szoknya és nadrág alatt is érhetik kellemetlenségek az embert.

A combok összeérése fájdalmas is lehet, hiszen a nagy melegben a bőr alaposan kidörzsölődhet, ez pedig akár égő, fájó sebeket is okozhat. Szerencsére ma már számos jól bevált taktika létezik, amikkel kivédhető ez a probléma.

Hatékony trükkök a kidörzsölődés ellen

A nagy kánikula idején valószínűleg a hosszú nadrág nem a legkényelmesebb viselet, ezért sokan választják a szoknyákat, ruhákat és rövidnadrágokat. Ennek azonban megvan az a hátránya, hogy a combok szabadon maradó bőrfelülete kidörzsölődik járás közben. A szoknya alá kifejezetten ajánlott egy diszkrét, jól szellőző anyagból készült, rövid sportnadrág viselése, amit el lehet rejteni a ruha alatt. Ez tompítja a súrlódást és felfogja a verejtéket, ám akinek túl meleg érzetet biztosít, az próbálkozhat olyan harisnyanadrágokkal, amik csak combközépig vagy térdig érnek.

Ebben az esetben jól működhetnek az alakformáló harisnyanadrágok is, hiszen ezekből is találni már rövidebb fazonokat, amelyek jól szellőznek, ráadásul erősen tartanak, így biztosan nem fognak elcsúszni a ruha alatt. Jó megoldás lehet még a külön erre a célra megalkotott combvédő pántok beszerzése, hiszen ezek szabadon hagyják a feneket és csípőt, csak a combokat fedik le, hogy ne dörzsölődjenek össze, erős anyaguknak köszönhetően pedig nem csúsznak el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Természetesen nemcsak ruhaneműkkel, hanem különböző készítményekkel is védekezhetünk a kidörzsölődés ellen. Az egyik legjobb trükk a sportolóknak kifejlesztett, kidörzsölődés elleni stick, amit azért készítettek, hogy az izzadás, felhevülés esetén se érje kellemetlen érzés a bőrt. Ezt bármelyik sportboltban be lehet szerezni, és csak a combokra kell kenni, nem hagy látható réteget maga után. Ennek egy fokkal olcsóbb alternatívái a stiftes dezodorok, vagy a kozmetikai vazelin, amik szintén jól védenek a kidörzsölődés ellen, ráadásul az izzadás is mérsékelhető velük azon a területen.

kidörzsölődés1
Fotó: nastya_ph / Getty Images Hungary

A mesterséges készítményeknek van alternatív módja is. Ehhez egyharmad kukoricakeményítőre és kétharmad kókuszolajra van szükség, amiket össze kell keverni, majd felvinni az érintett területre. A kukoricakeményítő elnyeli a nedvességet, a kókuszolaj pedig nyugtató, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Eleinte talán picit furcsa érzés lehet olajos anyaggal bekenni a combokat, de a dörzsölődés ellen kitűnően beválik. 

10 szupernőies kánikularuha, ami gyönyörűen mutat a telt idomokon

Csinos, divatos, alakformáló nyári ruhákat mutatunk.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük