10 napon keresztül citromos vizet ivott a nő, így hatott a bőrére - Nem erre számított
Kipróbálta, mit tesz a szuperitalnak tartott citromos víz a bőrével, de nagyot csalódott.

citromos viz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A reggel elfogyasztott citromos víz áldásos hatásairól már szinte mindenki hallott. Sokan erre esküsznek, mert úgy vélik, beindítja az emésztést, felpörgeti az anyagcserét, így elősegíti a fogyást, mindemellett pedig állítólag az agyműködésre is serkentően hat.

A Bustle újságírója arról is többször olvasott már, hogy ez az egyszerű keverék a bőrrel is csodákat tesz, ezért úgy döntött, leteszteli, hogy valóban ennyire hatékony-e.

A kísérlet

Vanesa Pacheco úgy tudta, hogy az ital rendszeres fogyasztása egyenletesebbé, tisztábbá teszi az arcot, eltünteti a bőrhibákat, és a pattanások, gyulladások mennyiségét is csökkenti. Ezt a hatását szerette volna ő is tapasztalni, ezért elhatározta, hogy tíz napon keresztül csak citromos vizet iszik majd. Mivel egyébként is elfogyaszt naponta általában 2,8 liter tiszta vizet, nem volt nehéz dolga, csupán annyit tett, hogy friss citromot facsart minden adagba.

Balra a kísérlet előtt, jobbra pedig a tíz nap letelte után.
Balra a kísérlet előtt, jobbra pedig a tíz nap letelte után.

Arra ügyelt, hogy a bőrápolási szokásain semmit ne változtasson, ezért mindent úgy csinált, mint ezelőtt: az arctisztítás, a hidratálás és heti egy-két alkalommal a hámlasztás is szerepelt a rutinjában, illetve pattanásaira is ugyanazt a teafaolajos kencét használta, mint eddig. Sminkelni pedig egyébként is nagyon ritkán szokott, esetleg csak hétvégén.

A citromos víz hatása a bőrre

Imádja a citromot, szóval örült, hogy egy kicsit feldobhatja vele a napi vízadagját, de arra ügyelt, hogy ne pohárból igyon, mivel a savas gyümölcs károsíthatja a fogzománcot. Ezért egy tumbler bögréből ivott, hogy a folyadék minél kevésbé érjen a fogaihoz. A kísérlet alatt viszont annak ellenére, hogy ugyanannyit ivott, mint addig, sokkal szomjasabb volt, és a vége felé nem vágyott másra, csak tiszta ásványvízre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Minden változásra próbált odafigyelni, de hatalmasat kellett csalódnia: úgy látta, semmilyen pozitív dolog nem történt a bőrével, sőt. Szerinte megviseltebbnek tűnt az arca, sem a szeme alatti sötét karikák, sem a pattanások vagy a pirosság nem tűntek el, esetleg csak kicsit halványodtak. Úgy érezte, talán picivel ragyogóbbnak látszott a bőre, de egyáltalán nem erre az eredményre számított, hanem sokkal nagyobb átalakulást várt.

Összességében nem volt megelégedve a hatással, és azt is észrevette, hogy gyomorégést tapasztalt a sok citromos víz miatt. Ez nem is csoda, hiszen igencsak túlzásba vitte a savas gyümölcs levének fogyasztását. Elmondta, ehelyett ő inkább zöldségeket és gyümölcsöket áztat majd a vízbe a jövőben, melyeket hatásosabbnak és finomabbnak is tart. Persze, azt ő is belátta, hogy csodákat valóban nem lehet várni a citromos víztől, de az is igaz, hogy minden emberre egy kicsit másképp hat, ezért lehet, hogy valakinek beválik. Azonban a gyomor kímélésének érdekében nem ajánlott ilyen nagy mennyiségben fogyasztani. 

Az ásványvizes arcmosás hatása

Egy nő a saját bőrén tesztelte le, valóban csodát tesz-e az ásványvizes tisztítás a bőrrel, ezért egy héten keresztül mindennap ezzel mosta az arcát. Rendszeresen készített fotókat is magáról, és elmesélte a tapasztalatait. Képeken mutatjuk, mi történt, és azt is elolvashatod, mi volt a lány véleménye a kísérletről.

Ezt is szeretjük