Szexi átmeneti kabátok körképe
Árakkal és lelőhelyekkel
Az ősz egyik hangsúlyos ruhadarabja az átmeneti kabát, ami véd a hideg ellen, és megalapozza stílusodat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az átmeneti kiskabát sajnos csak egy rövid időszakban lehet hű társad - gyakorlatilag az őszi, illetve a tavaszi hónapokban. Éppen ezért nem ajánlatos felvonultatnod belőle egy komplett divatarzenált, mivel nem tudod majd kellőképpen kihasználni.

Érdemesebb inkább három alapdarabot begyűjtened az életed során: egy elegáns, egy sportos és egy hétköznap is viselhető, bármikor felkapható kabátkát.

Továbbá az sem árt, ha az univerzális, simulékony fajták felé fordul a figyelmed, melyek békésen összeférnek őszi ruhatáraddal, valamint tökéletesen idomulnak az öltözködési hangulataidhoz.

Bár csak röpke ideig fogod viselni, amíg tart a szezonja, ez a ruhadarab határozza meg a megjelenésedet és a stílusodat.

A divat körforgása ugyan nem áll meg, és évről évre megjelennek a kínálatban friss és csábító kabátkák, ha nem akarsz egy új szekrényt rendszeresíteni az évente beszerzett daraboknak, akkor nincs más dolgod, mint kiszemezgetni az időtálló, mindig aktuálisnak tűnő típusokat.

Ilyen például a ballonkabát is, mely nem csak arról híres, hogy poraiból is képes feltámadni, mint egy főnixmadár, hanem arról a kiváló tehetségéről is, hogy hétköznapi, elegáns és sportosan elegáns felfogásban egyaránt viselhető.

A mindennapok stílusa

Az őszi színskála általában jóval komorabb, mint a nyári, de ettől még nem kell elbúcsúznod a derűsebb árnyalatoktól.

Ha a szekrényed alapvetően mély tónusú ruhákkal van tele, akkor bátran bevállalhatsz egy élénk színű kiskabátot, amit még izgalmasabbá tehetsz a vele harmonizáló, színes kiegészítőkkel. Ám, ha ruhatárad cseppet sem mellőzi a domináns színeket, válassz inkább visszafogott, semleges kabátkát, melynek a fazonja hangsúlyosabb.

Az idei divat a letűnt korok szabásmintáinak olvasztótégelye, így nem lesz gondod a választékkal. A körgalléros, A-vonalú darabok finom és könnyed romantikát csempészhetnek a mindennapjaidba, a rövid fazonú, passzrészes átmeneti dzsekik és kabátok vagányak és sportosak, míg a sálgalléros, derékban karcsúsítottak az abszolút nőiességet hirdetik.

A Mango kínálatában az élénk és a semleges színek is fellelhetőek, ezt bizonyítja a mell alatt húzott, rövid, zöld kabátka 19 595 forintért, valamint a szürke, sálgalléros modell, mely 28495 forintért kapható. A Mexx derékban megköthető, tweed anyagú kiskabátja 56 990 forintért lehet a tiéd, de olyan darabról van szó, mely több szezonban is lépést tart majd a divattal.

Rendkívül édes a New Yorker körgalléros, A-vonalú, rozsdabarna kabátkája, amit 13 500 forintért szerezhetsz be magadnak. A Re-Reserved fekete átmenetije különleges, hosszú passzrészes ujjmegoldással és vastag állógallérral rendelkezik. Mivel semleges színe és modern fazonja is sok lehetőséget rejt magában, egy igazi stíluskalandorról van szó. Az ára pedig 10 990 forint.

Vidám ballonkabátok esős napokra

A Benetton rózsaszín, derékban megkötős ballonkabátja 20 390 forintért színezheti ki borús napjaidat. A H&M élénksárga, A-vonalú darabot gondolt ki neked, nyakig felgombolható sálgallérral. Ha ebből merítenél erőt a szürke, őszi napokon, 12 900 forintért cserébe megteheted.

A Mango klasszikus vonalú, duplasoros gombolású, narancssárga kabátja 17 395 forintba kerül, amit valószínűleg még Columbo hadnagy is elirigyelne tőled. A Re-Reserved egy különlegességgel kecsegtet - tulipán fazonú ballonkabátkával 17 990 forintért.

Szolid elegancia - nem csak egyedi alkalmakra

Elegáns kabátodnak nem feltétlenül kell díszesnek és feltűnőnek lennie, hiszen minél egyszerűbb, annál jobban variálható, és akár hétköznap is felveheted, ha épp szupernőies kedvedben vagy. Ebben az esetben érdemesebb a semleges színek felé kacsintgatnod, hogy minél több alkalomhoz el tudd sütni új szerzeményedet.

A pelerinre most újra felfigyelt a divat, ami nem véletlen, mert rendkívül praktikus. A Gas szőrmegalléros pelerinje elegánsabb a megszokottnál, így koktélruhához, kiskosztümhöz, de egy nőies, hétköznapi ruhácskához is felveheted. Az ára 70 900 forint.

A Springfield már jóval olcsóbban ajánlja elegáns, matrózszabású, bársony kiskabátját - mégpedig 12 495 forintért. A Re-Reserved tölcsérujjú, derékban megkötős kabátkáját 16 990 forintért viheted haza. A Mango rövid ujjú darabja ugyan brokátmintás, de szolidan visszafogott. Az ára sajnos már nem követi ezt az elvet, hiszen 31 695 forintért kínálja magát.

Különleges ballonkabátok

A New Yorker fényes anyagú ballonkabátját akár buliba menet is felkaphatod magadra, ha 13 500 forintért megvásárolod. A Re-Reserved tulipán fazonú modellje is rendkívül univerzális, hiszen komoly üzletasszonyként is tündökölhetsz benne, de az elegánsabb party-szereléseidet is kiegészítheti - 17 990 forintért. A Mango rövid fazonú, vajszínű kiskabátját 11 995 forintért szerezheted meg.


Sportos és vagány

Lazítós napokon, mikor a tűsarkút lapos cipőre cseréled, a kabátodnak is követnie kell a hangulatodat. A sportos stílusúaktól kezdve a nőies, de vagány darabokat is megtalálod a palettán, legyen az dzseki vagy kiskabát.


Szabadidős tevékenységekhez

A Diesel fehér kapucnis kabátkája 53 300 forintért dobná fel sportos ruhatáradat. A Puma babakék dzsekije amellett, hogy sportos, rendkívül csajos is. Az ára 31 980 forint. A Re-Reserved fényes, kapucnis dzsekit kínál számodra, 10 990 forintért.

Trendi és laza - nem csak sportos napokhoz

A New Yorker passzrészes bőrdzsekije 13 990 forintba kerül, amit tornacipővel és bokacsizmával is viselhetsz. A Mango fekete, rockos darabbal lep meg, amiben igazán vagány lehetsz - 19 995 forint ellenében. A H&M rövid fazonú, tyúklábmintás szövetkabátkáját nagyszerűen tudod majd kombinálni, ha 14 985 forintot áldozol érte.

Ezt is szeretjük