Kipróbálta, mi történik, ha csak sima vízzel mos arcot - Képeken az elképesztő eredmény
A fiatal nő egészséges életmódot él, mégis problémás a bőre, ezért vágott bele ebbe a kísérletbe.

arcmosas vizzel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan próbáltak már ki különböző dolgokat az arcmosásra, például volt, aki mézzel mosta meg a bőrét, mert azt remélte, hogy eltűnnek a pattanásai, azonban ez sajnos egyáltalán nem így lett. Szintén hasonlóan váratlan lett az eredménye lett a kávés arcmosásnak, amit a tesztelője senkinek sem ajánl.

Egy újabb lány pedig szintén belevágott egy érdekes, ám jóval egyszerűbb projektbe: azt tesztelte le, mi történik, ha csakis sima vízzel mossa az arcát 50 napon keresztül. A látványos változást előtte-utána képen mutatta meg.

Csak vízzel mosta az arcát, ez történt

A fiatal lány, Lealyn az Elephant Journalnak mesélte el, hogy bár szuper egészségesen étkezik, mindennap edz, nem cigizik és alkoholt is alig iszik, sok problémája van a bőrével. Saját elmondása szerint ugyanis gyakran kipirosodik, fakó, néhány helyen száraz, néhány ponton viszont olajos és zsíros az arca, ami rengeteg gondot okoz neki a hétköznapok során. Mindezek mellett a pórusai is el vannak tömődve, pedig napi kétszer használ arctisztítót, tonikot és hidratálót is.

- Több mint egy éve váltottam életmódot, de az arcápolási rutinomon nem változtattam, és megmaradtak a bőrproblémáim. Ezért is kezdtem egy kicsit gyanakodni - mesélte a lány, aki a legdrágább krémeket és arcápolókat is kipróbálta, és arckezelésekre is járt, hogy megszabaduljon a bőrgondoktól, de sehogy sem sikerült neki. Aztán egyszer véletlenül rábukkant egy cikkre, ami arról szólt, hogy az arcbőrnek az a legjobb, ha nem mossák, mert a túl sok tisztítás miatt a bőr elveszíti a védekezőképességét, és így érzékenyebb lesz. Lealynnek nem is kellett több, úgy gondolta, nincs semmilyen vesztenivalója, mert így is elégedetlen volt a bőrével, ezért bele is vágott a kísérletbe, de persze, nem vette szó szerint.

Meglepő eredmény 50 nap után

50 napon keresztül semmilyen arctisztítót, sminklemosót vagy arcápolót nem használt, és még alapozót sem. A bőrét csakis sima vízzel öblítette át reggel és este, a szempillaspirálját pedig kókuszolaj segítségével távolította el. Nem is gondolta, hogy ekkora változást fog tapasztalni.

- A képek magukért beszélnek! Már néhány nap után eltűnt a pirosság és a zsíros érzet, és bár a pórusaim még mindig el vannak tömődve, ez a legkisebb problémám, hiszen nemcsak, hogy rengeteg pénzt és időt spórolok meg, de a bőröm is sokkal szebb. Az is meglepett, hogy nem lett pattanásosabb az arcom, sőt a hibák napról napra halványulnak – örvendezett a lány, aki megfogadta, hogy ugyanígy folytatja tovább, és csak vízzel mossa majd az arcát, esetleg néha-néha veti majd be a sminklemosót, amikor alapozót tesz a bőrére.

lealyn
Ezt is szeretjük