Te mosol arcot zuhanyzás közben? A bőrgyógyász szerint nagyon nem kellene
Sokaknál szinte hozzátartozik a zuhanyzáshoz az arcmosás, pedig komoly károkat okozhat a bőrnek, ha mindennap így tisztítod.

zuhanyzas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár alapvető dolognak tűnhet, hogy zuhanyzás közben mosd meg az arcodat is, az összes bőrgyógyász óva int tőle. Súlyos károkat okozhatsz ugyanis így a bőrödnek, és hosszútávon látható nyoma lesz a helytelen tisztításnak.

Az arcbőrnek teljesen más hőmérsékletű vízre van szüksége, mint a test többi részének, mert sokkal érzékenyebb, ezért fontos, hogy külön figyelmet fordíts rá. Bőrgyógyászok pedig azt is elmondták, hogy mit okozhat, ha rendszeresen a zuhany alatt öblíted át az arcodat is.

Ez történik, ha zuhanyzás közben mosol arcot

Dr. Kaye Scott szerint a legnagyobb baj az a zuhanyzás közbeni arcmosással, hogy ugyanaz a hőmérsékletű víz éri az arcot, mint a testet. A túl meleg víz károsítja az arc amúgy is érzékeny hajszálereit, így kitágulhatnak, jól láthatóvá válhatnak, sőt, akár el is pattanhatnak piros foltokat hagyva a bőrön. A rosaceás bőrnek pedig még rosszabbat tesz, mert súlyosbíthatja a tüneteket.

Azonban nem ez az egyetlen probléma, amit a nem megfelelő hőmérsékletű víz okoz: erősen ki is szárítja a bőrt.

zuhanyzas arcmosas

Dr. Hadley King bőrgyógyász azt is elmondta az amerikai Marie Claire-nek, hogy ha az arcbőrt túl sok meleg víz éri, akkor könnyen kiszáradhat, de ez a test bőrére is igaz, bár az a terület szerencsére kevésbé érzékeny. Ezért azt ajánlja mindenkinek, hogy gyorsan, langyos vagy középmeleg vízben zuhanyozzon, és lehetőleg az arcát külön mossa meg.

A szakértők hangsúlyozták, hogy még rosszabbat tesz, ha valaki tusfürdővel öblíti át rendszeresen az arcát, hiszen ez nem erre az érzékeny területre való, így nem kívánt problémákat, például pattanásokat vagy akár száraz foltokat is okozhat a bőrön.

Így mosd helyesen!

A legjobb megoldás a bőrgyógyászok szerint ezért az, ha a csap felett, langyos vízben öblíted le az arcodat. Ez persze csak arra vonatkozik, ha nem volt rajtad smink, vagy már eltávolítottad, hiszen a sok festékhez egy szuper sminklemosóra is szükséged van, mert a víz nem távolítja el önmagában.

A cikk az ajánló után folytatódik

A bőrgyógyászok szerint a legmegfelelőbb módszer az arctisztításra az, ha a mosdó felett mosod meg, és előtte ellenőrzöd a kezeddel a víz hőmérsékletét. Bőven elég, ha langyos. Ha pedig fel szeretnéd egy kicsit pörgetni a vérkeringést, és még szebbé, ragyogóbbá tenni a bőrt, valamint összehúzni a pórusokat, akkor ezután egyszer hideg vízzel is átöblítheted. Ez a módszer csupán három perccel hosszabbítja meg a napi rutinodat, mégis nagyon sokat jelent a bőröd egészségére nézve.

Ezt is szeretjük