Milyen arcformához milyen szemüveget válassz?
A szemüveg lehet nagyon is szexi, ha jól választasz keretet. Találd meg a hozzád illőt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A formák és színek óriási választéka nem könnyíti meg a szemüvegkeret kiválasztását. Tippjeink segítenek olyan szemüveget találni, amely valóban jól áll.

A megfelelő szemüveg megtalálásához sok türelemre és időre van szükség. Minden optikusnál óriási a választék a különböző formájú és színű szemüvegkeretekből, ami nem könnyíti meg a döntést.

Ennek köszönhetően azonban jóval nagyobb az esély, hogy a saját egyéniségednek leginkább megfelelő szemüveget találj.

A szemüvegkeret kiválasztásánál sok tényező játszik szerepet: az ár, az öltözködési stílus, mellyel a szemüvegnek harmonizálnia kell, hogy odavonzza-e mások tekintetét, vagy inkább vonzó, de ne feltűnő legyen. Mindez ízlés kérdése.

Az egyéni kívánságok mellett azonban az is döntő, hogy a szemüvegkeret passzoljon az archoz. A jó keret ugyanis attraktívvá teszi viselőjét, míg a rossz a szemüveget optikailag zavaró idegen testté teheti.

Tippek a választáshoz

Íme, néhány ötlet, hogy szemüvegben is jól nézz ki:

  • Nagyobb archoz nagyobb, kisebbhez kisebb szemüveg illik.
  • Sápadt, finom bőrhöz, illetve világos hajhoz a nem feltűnő színű keret való inkább, a sötét, nehéz ugyanis elnyomja az arcvonásokat.
  • A keret takarja kissé a szemöldököt, vagy közvetlenül a szemöldök vonala alatt végződjön, és nem érintheti az arc alsó szélét.
  • A keret ki kell egyenlítse az arc formáját, és optikailag közelítenie kell az ideálishoz.

Nemcsak az arcformát, hanem az orrot is korrigálhatja optikailag a megfelelő szemüvegkeret. A mélyen ülő, vastag keret a hosszú orrot is rövidebbnek tünteti. A rövid, széles orr keskenyebbnek hat a magasan az orrgyökön ülő finom kerettel.

Kerek arc

Hogy a kerek arc oválisan hasson, optikailag meg kell nyújtani. Azok a szemüvegkeretek előnyösek, melyek kiemelik a szemöldököt és szélesítik a szemrészt. Ezáltal az arc soványabbnak hat. A szögletes forma is jó, mert külső pereme hangsúlyozza a merőlegest, így hosszúkássá teszi az arcot. Előnytelenek viszont a finom, kerek szemüvegkeretek.

Szív alakú

A mélyen ülő üveg hangsúlyozza ki ezt az arcformát. Ne érjen teljesen a szemöldökig, de legyen mélyen az arcban. Az alsó szélén erősebben hangsúlyozott keretek is nagyobb súlyt adnak az alsó arcfélnek. Előnyösek a könnyű, kerek vagy ovális keretek.
Előnytelenek a kis, szögletes modellek.

Négyszögletes arc

Ehhez az arcformához a kerek és ovális keretek megfelelőek. A puha, lebegő keretformák és a játékos, kacskaringós vonalak a markánsabb arcot is harmonikusabbá, lágyabbá varázsolják. Nem jó viszont a szögletes, kis szemüveg.

Ovális arc

Ilyen arcformához szinte minden keret illik. Egyetlen kivétel: olyan keret, amely oldalt kinyúlik.

Sminkötletek szemüvegeseknek

A távollátó szemüveglencse - pluszos lencse - nagyítja és kiemeli a kifestett szemet. Ezért a rikítóan kifestett szemek, a feltűnően világos és csillogó szemhéjfesték nem előnyös. Helyette fesd ki szempilláidat, használj nem feltűnő színű szemhéjpúdert és szemceruzát.

A rövidlátóknál - mínuszos lencse - épp fordított a helyzet. A szemüveg miatt a szemek kisebbnek látszanak, mint valójában. Ezért minden jó, ami nagyobbítja a szemeket, például a vastagon festett szempillák, a világos szemhéjfesték, a külső szemzug kihangsúlyozása szemceruzával vagy a csillogó szemhéjpúder a szemöldök alatt.

Ezt is szeretjük