A 4 éves kislány szorongott a testétől: csodálatos dolgot tett az édesanyja
Az édesanya teljesen ledöbbent, amikor kiderült, hogyan vélekedik a lánya a saját testéről. Aztán bátor dologra szánta el magát.

anyuka tetovalas cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Visszagondolva valószínűleg szinte senki nem emlékszik olyanra, hogy négyévesen azon aggódott volna, hogy milyen a teste, vagy miért nem olyan, mint valaki más gyereké az óvodában. Manapság viszont sajnos úgy tűnik, egyre gyakoribb, hogy az apróságoknak is szégyenérzetet, szorongást és önbizalomhiányt okoz a külsejük.

Jazmin Gonzales-nek, a fiatal, kétgyermekes édesanyának sem jutott eszébe, hogy lányai ilyen problémákkal küzdenének. Éppen ezért, amikor az egyikük szomorú vallomással, gondterhelten állt elé, teljesen ledöbbent.

Önértékelési problémákkal küzdött az anyuka

Jazmin elmondása szerint sosem volt nádszálkarcsú, és, bár ez sokáig őt egyáltalán nem zavarta, a többiek felhívták rá a figyelmét. A nőt rendszeresen csúnyának és kövérnek nevezték az osztálytársai, és rengeteget csúfolták a külseje miatt. Nem meglepő, hogy rövid idő alatt önértékelési problémák alakultak ki nála, és megutálta a testét. Úgy érezte, soha senki nem fogja szeretni az alakja, a striái és a narancsbőre miatt. Borzasztóan magányos volt, és zavarta, hogy nem értette, miért nem nézhet ki úgy, mint a modellek a fotókon.

anyuka tetovalas 2

16 évesen teherbe esett első gyermekével, Jessie-vel, négy évre rá pedig megszületett második lánya, Jax. A várandósság során a teste teljesen átalakult, még több csík jelent meg az oldalán, a hasán és a csípőjén, sőt, még a karján is. Ez, bár teljesen természetes, egyszerűen sehogy sem tudta elfogadni a változást, és még többet panaszkodott a testére, a gyermekei előtt is. Az évek során fogalma sem volt róla, hogy a gyermekeire milyen hatással van a saját viszonya a külsejével.

Szorongott a testétől a négyéves kislány

Egyszer azonban, amikor éppen az alakjára panaszkodott a kicsik jelenlétében, a négyéves Jessie anyukájához fordult, és ezt mondta: „Anya, utálom azt, ahogy kinézek. Az egész testem tele van ezekkel a barna foltokkal.” Jazmin elárulta, hogy teljesen összetörte kislánya vallomása, és eszébe sem jutott, hogy az anyajegyei ilyen érzéseket váltanak ki belőle. Ezután elhatározta, hogy változtatni fog a hozzáállásán a gyermekei érdekében, és soha többé nem tesz negatív megjegyzéseket a saját testére. Elmondta nekik, hogy mindenki különböző, senki sem tökéletes, és az esetleges szépséghibának vélt apróságokat is szeretni kell, hiszen hozzátartoznak az emberekhez.

anyuka tetovalas 1

Az anyuka ráadásul nem érte be ennyivel: egy különleges tetoválást is csináltatott az oldalára, oda, ahol a striái is látszanak, méghozzá azért, hogy úgy tűnjön, a rajzolt alaknak is vannak csíkjai. Bár elmondása szerint elég fájdalmas volt az elkészíttetése, egyáltalán nem bánta meg. A motívum számára és gyermekei számára is azt üzeni, hogy mindenkinek szeretnie és értékelnie kell a saját testét. Végül pedig arra figyelmeztette a szülőket, hogy vigyázzanak, mit mondanak az apróságok előtt, mert azok a pici fülek tényleg mindenre figyelnek.

Előzd meg a striák kialakulását!

A Stria elleni krém értékes olajai táplálják a bőrt és segítenek megőrizni a rugalmasságát, így rendszeres használatával megelőzhető a terhességi csíkok, striák kialakulása a has, a comb és a mellek területén is.

Ha szeretnél róla többet tudni, kattints ide.

Promóció

Ezt is szeretjük