3 dolog, ami akné esetén szigorúan tilos
Csak rontasz a helyzeten
Az akné komoly fertőzés, kezelése során sok dologra kell figyelni, arra is, hogy mit ne tegyél.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az aknés bőrt sokan összekeverik a pattanásossággal, pedig a kettőnek nem sok köze van egymáshoz.

Míg a pattanások időlegesek, és általában valamilyen pillanatnyi állapot idézi elő őket, addig az akné egy bakteriális fertőzés, melyet a Propionibacterium acnes elszaporodása idéz elő.

Ami akné esetén tilos

Rengeteg tévhit kering arról, hogy mit kell, mit lehet, illetve mit nem lehet tenni aknés bőr esetén. Sajnos ezek közül több kifejezetten ártalmas, és ront a helyzeten.

Alkohollal kezelni

Az alkoholt szárító hatása miatt nagyon sok zsíros bőrre való termékben megtalálhatod.

A denaturált szesz azonban nem fogja megoldani sem a pattanások, sem az akné problémáját, sőt. Ugyan a bőr felületét kiszárítja, de ezzel csak vízhiány lép fel, a felhám még érzékenyebb lesz. Az alkohol nem pusztítja el az aknét okozó baktériumokat. Amikor legközelebb terméket vásárolsz, alaposan tanulmányozd át az összetevőket, és ne vedd meg, ha alkohol is van benne. Sokszor bizony az arckrémekbe is tesznek, mindent nézz át.

A természetre hagyatkozni

Sokan gondolják, hogy az, ami természetes, automatikusan jó is. Ez nem igaz. Vannak fantasztikus házi szerek aknéra, például a  méz, de nem szabad nyakló nélkül használni a növényi alapanyagokat. A természetes, illetve biokozmetikumokba sokszor tesznek alkoholt tartósítószernek, de illóolajokat is előszeretettel használnak, amelyek erős allergének. A levendula, a teafaolaj elképzelhető, hogy jó, de nem mindenkinek, és akné esetén különösen elővigyázatosnak kell lenni vele.

Az aknés bőrt nem hidratálni

Az aknés bőr általában együtt jár a zsíros bőrrel. Hiába nem feszül a bőr, nem szárad ki, ápolásra, hidratálásra, vitaminokra szüksége van. Fertőzött bőr esetén ajánlott illatmentes, érzékeny bőrre való krémeket választani, amelyek nem túl zsírosak, és természetesen a fényvédelemről sem szabad megfeledkezni. Sokan tapasztalják, hogy napfény hatására javul a bőrkép, de hosszú távon a hegek sokkal feltűnőbbek lesznek, ha nem óvod az arcod.

Ezt is szeretjük