Így viseld a szezon divatszíneit
Pusztán a színek játékával is stílust teremthetsz. Mutasd meg egyéniségedet az őszi-téli divatszínek segítségével!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színek hatását a divat is jól ismeri. Nem csupán eszközként tekint rájuk, mellyel kifejezheted önmagad, hanem a bennük rejlő erőt is jól hasznosítja.

Hiszen a színek hangulatokat közvetítenek, ugyanakkor arra is képesek, hogy különböző érzéseket váltsanak ki az emberekből. Aki pedig jól bánik a rendelkezésére álló árnyalatokkal, gyakorlatilag megalapozhatja az első benyomás sikerét.

A szezonális trendek követésében pedig épp a színek adják meg számodra a szabadságot, hogy kiaknázhasd a kreativitásod, és megmutathasd személyiségedet. Használd úgy a ruhatárad, mint a saját, egyéniségedre szabott kifestődet! Találj rá a színeidre, és alkalmazd tudatosan a bennük rejlő energiákat!

Egy letisztult, modern stílus

Az őszi-téli szezon alapszínei a színskála hideg tartományát foglalják el. A szürke és a fekete - melyek most uralják a divatot - olyan árnyalatok, melyekre bármilyen stílust felépíthetsz, kihasználva semlegességüket.

Ezzel a két színnel a lehető legtöbb árnyalatot kombinálhatod, ám, ha csak önmagukban alkalmazod, vagy egymással keverve, letisztult, modern stílusra tehetsz szert.

Mivel ezek a hideg árnyalatok egy erős, céltudatos, magabiztos nő képét mutatják, fontos, hogy a forma is ehhez illeszkedjen. A ruháid fazonja épp úgy mellőzze a felesleges sallangokat és a túlzott cicomát, mint ahogy a színük teszi.

Bordó a lila helyett

A mély tónusú, borvörös szín foglalta most el az oly sokáig uralkodó lila trónját. Kissé hűvösebb és tartózkodóbb, de annál több lehetőséget rejt magában. A domináns színek mindig rakoncátlanok egy picit, nehéz őket megszelídíteni, de a bordó pont az ellenkező tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen egyeduralkodóként is megállja a helyét, de más árnyalatokkal is könnyen barátságot köt.

Éppen ezért használhatod kiegészítő színként is, itt-ott felvillantva az öltözékedben, egy harisnya, egy táska vagy cipő formájában. Ugyanakkor alapszínként is egyszerű, de annál hatásosabb megjelenést biztosít, még akkor is, ha teljesen monokróm összeállításban alkalmazod.
 

A fagyos királykék és a türkiz

A királykéket egyelőre semmilyen más szín nem tudta a kispadra taszítani, kitartóan tartja pozícióját. Jó tulajdonságaihoz tartozik, hogy meleg tónusú színekkel kombinálva egészen derűssé válik, szinte vibrálni, pezsegni kezd.

Ha tartani akarod a hűvös, letisztult megjelenését, akkor szürkével és feketével kombináld, de mókásabb napokhoz naranccsal, okkersárgával, mustárbarnával is fokozhatod erejét, hadd tobzódjon kedvére!

A türkizkékkel és türkizzölddel azonban csínján kell bánnod, mert annak ellenére, hogy hideg szín, nagyon domináns és elnyomó. Alkalmazd derítő árnyalatként a szürke és a fekete mellett, de sötétkékkel párosítva is különös hatást érhetsz el.

Színek tobzódása

Vannak olyan divatirányzatok, melyek ősszel és télen is megkívánják a merész színkeverést. Ehhez kellő magabiztosság szükséges, és persze jó színérzék, hogy az ember visszatetszés nélkül tudja túlzásba vinni a különféle árnyalatok rétegezését.

Popstílus a '80-as évekből

Amikor a ’80-as években berobbant a szintipop a zenei világba, vadabbnál vadabb színkompozíciók születtek a ruhák terén, lázadást, fiatalságot, egy új, megdönthetetlen generációt hirdetve. A fiatalok harsány öltözékükkel fejezték ki, hogy őket nem lehet elnyomni, szabadok és függetlenek, na és persze szexisek.

A diszkó világából merítettek, a színes neonfényekből és a diszkógömbök csillogásából. Ez a stílus elsőre hanyagnak és rendszertelennek tűnik, mégis megvan benne a koncepció. Mégpedig az, hogy a legderűsebb, legvakítóbb, legimpulzívabb színeket keveri, mint a popkorszak plakátjai. Ha mégsem akarsz ennyire vadnak tűnni, a neonszíneket feketével, szürkével és fehérrel tompíthatod.

Bohémeknek és romantikusoknak

Az alapelv itt is az életteli színek alkalmazása. A kéket nyugodtan összehozhatod a sárgával, halmozhatod a pinket, és látszólag összeférhetetlen árnyalatokat békíthetsz ki egymással. A hangsúly itt is a merészségen van. A romantikusabb stílusváltozat már a pasztellszíneket is beemeli, de inkább csak kiegészítőkön jelennek meg, nem válnak túlzottan hangsúlyossá.

Erős, fűszeres színek

A pirosat nem szerencsés túlzásba vinni. Ugyanis olyan erővel rendelkezik, hogy, ha szabad teret biztosítasz számára, agresszívvá válhat.

Ezért inkább csak használd úgy, mint egy ízletes, de nagyon domináns fűszert a főzés során. Sokszor egy csipetnyi is elég belőle, hogy meghatározza a megjelenésedet. A piros magabiztosságot ad, így, ha állásinterjúra mész, elég egy piros sálat magadra kapnod, és máris határozottabbnak érzed majd magad. A szexi kisugárzás is fokozható általa, éppen ezért óvatosan kell bánnod vele.

A lila, hasonlóan piros társához, veszélyes elemmé válhat, ha egyetlen árnyalatban jelenik meg több ruhaneműn egyszerre. A lila társas szín, ezért akkor tud csak kiteljesedni, ha más-más árnyalatokkal léphet reakcióba. A saját tónusaival is boldog lesz, így a pasztelles, világosabb testvérei és unokatestvérei kézen fogva járhatnak a család morózusabb, sötétebb tagjaival. A lila emellett jól kijön a szürkével, a feketével, bizonyos tónusai az okkert sem vetik meg, és az arannyal is harmonikus kapcsolatban állnak.

Alpesi stílus - az ősz szerelmeseinek

Végre helyet kapnak a natúr és földszínek is, de gyakorlatilag az ősz minden árnyalata. A természetes színeket is bolondosabbá teheted, ha játékosan közelítesz hozzájuk.

Az okkersárga a sötétzölddel, a mélykékkel, a téglavörös a fűzölddel és a barna minden árnyalata a sárgával és a zölddel kombinálva feltűnő, mégis harmonikus összhatást eredményezhet. Ha visszafogottságra vágysz, fehérrel tompítsd az energikusabb színeket, vagy viselj földszíneket a világostól a sötét árnyalatokig haladva.

Ezt is szeretjük