Képeken a legerősebb ránctalanító gyümölcsök
Így használd őket!
A profi hámlasztást bízd kozmetikusra, de a gyümölcsökben található savakat pakolás formájában is használhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcsök különböző kedvező tulajdonságait, a belőlük kivont értékes tápanyagokat már régóta használja a kozmetikai ipar.

Időről időre felkap valamit a szakma, és onnantól mindenre megoldás az adott tápanyag vagy természetes összetevő.

Most épp az argánolaj és a kaviár a sláger, korábban viszont az AHA-savakban vélték megtalálni a fiatalság forrását. Az úgynevezett alphahidroxy-savak hámlasztóként működnek, és sokkal mélyebben megújítják a bőrt, mint egy sima arcradír.

Miért kell hámlasztani?

A kémiai peeling, avagy hámlasztás nemcsak az elhalt hámsejtektől szabadítja meg a bőrt, de leoldja a felső réteget is, így megújítva azt. Mivel a bőr egy kicsit elvékonyodik, a ráncok is halványodnak, és az egész bőrkép szebb lesz.

Hámlasztó kezelést csak kozmetikussal szabad végeztetni. Bár akadnak otthonra szánt peeling-szettek, mivel az AHA-savak kárt is tehetnek, ha nem megfelelően használod, mi ezeket nem javasoljuk. Kozmetikákban gyakran alkalmaznak glikolsavat is hámlasztóként, de továbbra is népszerű az általában almából kinyert gyümölcssav.

Hámlasztó gyümölcsök

Szerencsére otthon is végezhetsz hámlasztást, igaz, nem tiszta savakkal, hanem még gyümölcs formájában. Képgalériánkból megismerheted a leghatékonyabb hámlasztó gyümölcsöket. Ezeket használhatod magukban is, megtisztított arcra feltéve, pépesített formában, de joghurttal is összekeverheted.

Ezt is szeretjük