A legdivatosabb tavaszi blézerek
Árakkal és lelőhelyekkel
A modern nő ruhatárában a blézer már nemcsak a feszes elegancia alappillére, hanem sokkal több ennél.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most, hogy végre a dzsekinek is búcsút inthetsz, ideje beszerezned egy praktikus blézert, mely izgalmas kiegészítője lehet hanyag eleganciádnak, akár a letisztult vonalat követed, akár a bohém tavaszi összeállításokkal kacérkodsz. Ezzel a ruhadarabbal bármilyen stílust feltupírozhatsz, hiszen a divat most arra buzdít, hogy látszólagos ellentétekkel teremts harmóniát az öltözködésedben, vagyis ragadj ki mindent a megszokott skatulyájából, és fogalmazd újra, helyezd más környezetbe!

A blézerrel ugyanez történt az elmúlt időszakban, bár a változás nem is annyira az újszerű szabásvonalaknak és a hihetetlen átalakulásnak köszönhető, inkább abban mutatkozott meg, hogy a női zakó többé már nem az üzletasszonyok sajátja.

Fel sem merülhet benned, hogy a feszes uniformisokra asszociálj, ha kezedbe kerül egy ilyen darab. Szép lassan beépült a divat mindennapjaiba, és bebizonyította, hogy igenis képes a lazaságra, sőt, az édeskés romantika, valamint a vagányság sem áll tőle távol.

A legcsajosabb színek és fazonok

A tavasz üdeségét hirdetve most minden divatos, ami világos, krémes színű, vagy vidám gyümölcsárnyalatokkal bír. A púderes, leheletnyi tónusok mellett a klasszikus bézs, szürke és fekete darabokról sem illik megfeledkezned, melyek sokkal lazább benyomást keltenek, ha a bélésük színes, esetleg mintás. Így szinte törvényszerű, hogy feltűrt, illetve felhajtott ujjal viseld őket, minek következtében sokkal lazább, dögösebb benyomást kelthet a legegyszerűbb stílusvariáció is.

A blézereket hosszított és rövid fazonban is megtalálod az idei palettán, és a tavaszi divat egyöntetűen rábólint a karcsúsított, illetve a bő vonalú, férfiszabású modellekre is. A ’80-as évekből visszatért a női zakók gazdagítására a válltömés, valamint a duplasoros gombolás. A háromnegyedes ujjhossz is igazán trendi, ha nincs kedved a felhajtogatásával bíbelődni.

A hosszabb megoldásokat szűkebb miniruhával, capri és csőnadrággal vagy leggings-szel, sorttal is viselheted. A rövidebb, szűk változatok leginkább hosszú tunikával, A-vonalú ruhával, tányérszoknyával, répanadrággal mutatnak jól. Tehát az izgalmas összhatás érdekében bátran játszhatsz a szűk és bő rétegek kontrasztjával.

Igazán friss, romantikus stílust alakíthatsz ki a Mango leheletfinom, pasztellrózsaszín blézerével, ha virágos ruhával vagy szoknyával kombinálod, ám koptatott farmerral viselve a vagányságot is képes megízlelni. Az ára 17 995 forint. Szintén a Mango kollekciójából szerezheted be magadnak a világosszürke, csíkos bélésű, férfifazonú blézert, ugyanúgy 17 995 forintért. Az Otto webáruházában kapható fekete zakó csak a szabásában férfias, ám egy szexi öltözékbe ültetve feltör belőle a nőiesség. Ezt a darabot 11 665 forintért rendelheted meg magadnak.

A legújabb trendek

Kíváncsi vagy további tippekre is, melyek segítségével trendi lehetsz az idei tavaszi-nyári szezonban? Nézd meg videónkat! (%videobox(id: 78907)%)

A tengerész stílus kiegészítői

A tengerészmódihoz leginkább a kapitányfazonú blézerek passzolnak, melyek általában mély kivágással és duplasorban elrendezett rézgombokkal rendelkeznek, valamint díszítőelemként szolgálhat rajtuk a legombolható vállpánt. Ám nem kell görcsösen ragaszkodnod a stílusba vágó elemekhez, mert ugyanúgy a zakód színével is megteremtheted a matrózos jelleget.

Csíkos felsődhöz kiválóan illenek majd a hófehér, a sötétkék, valamint a pasztelles vagy az élénkebb kék blézerek, kiváltképp, ha vizes fényű anyaggal párosulnak, mely fokozza ennek a letisztult vonalnak a frissességét. Arra azonban ügyelj, hogy nappalra ne viselj túl csillogó, tükröző anyagokat, mert most inkább a finom gyöngyházfény a divat. Az egészen lazúros bézsszínnel is érdekes tengerész-összeállítást hozhatsz létre, ha mélykékkel variálod.

A Bon Prix középkék lenvászon blézere olyan üde és energikus hatást kelt, akár a nyári vízpart. Az ára 6499 forint. A Mango rövid fazonú, fekete-fehér csíkos darabja 12 995 forintért lehet a tiéd. Szintén a Mango üzleteiben bukkanhatsz rá a kapitányfazonú, hófehér zakóra, mely 23 995 forintba kerül. Az Otto sötétkék, díszgombos megoldására 17 495 forintért tehetsz szert.

Trendi és elegáns darabok, bulikra teremtve

Amikor a tavaszillatú esték partizásra csábítanak, nyugodtan élhetsz némi túlzással, persze a jó ízlés keretein belül. Ilyenkor kiélheted blézereddel a csúcsos és puffos vállak iránti vonzalmadat, valamint teret engedhetsz a csillogásnak. Ha nappal már nem is, de az éj leple alatt megengedett a fémesen fénylő anyagok megvillantása, illetve az érdekesebb, feltűnőbb szabásvonalak alkalmazása. Az egyszerű, férfiszabású zakó is elegánsabb, ha a bélése fényes, így amikor visszahajtod, ravasz nőiességet csempészhetsz letisztult öltözékedbe.

Az F&F márka sokrétűségét igazolja, hogy nem riad vissza a szélsőséges trendelemektől sem. Ezt bizonyítja a szűk fazonú, ráncoltan puffos ujjú rövid blézere is, melyet 9200 forintért illeszthetsz be a dögös partiszerelésedbe. Az Otto enyhén karcsúsított, fekete darabja 13 995 forintért kapható, melyet finom anyaga és fényes bélése tesz elegánssá. Szintén az Otto internetes katalógusában találhatsz rá a fiatalos, derékig érő, szűkített kiszakóra, mely 11 665 forintért kínálja magát.

Maximálisan laza, csibészes blézerek

Ha olyan darabra vágysz, mely éppúgy megfér a csajos ruháiddal, mint a vagány öltözéked elemeivel, egy rövid fazonú farmerzakóval rockosabbra veheted a figurát, főleg, ha márványkoptatott, ami fokozza a hanyag megjelenést. Ugyanígy a military és a szafari stílusú változatok is viselhetők lazább felfogásban, de egy letisztult, nőies összképet is megvalósíthatsz velük.

Farmerzakók

A H&M kőmosott, átlósan cipzáras, farmerből készült blézere 10 590 forintért találhat gazdára. A New Yorker rövid fazonú, gallér nélküli, szegecses darabja 8590 forintba kerül. Az Otto kínálatából klasszikus, karcsúsított farmerzakót vásárolhatsz magadnak, 17 495 forintért.

Szafari és military stílus

A Mango homokbarna, felgombolható ujjú szafari blézerét 17 995 forintért kaparinthatod meg. A Promod világos homokszínű, deréköves modelljével 16 600 forintért egy igazán praktikus ruhadarabbal bővítheted a repertoárodat. A Bon Prix khaki színű, military stílusú zakója 5799 forintba kerül.

Szintén a Bon Prix weboldalán akadhatsz rá a világos kéregbarna, derékövvel és felgombolható ujjal megbolondított szafari blézerre, mely 8499 forintért lehet a kedvenced. Az Otto választékában is fellelhető hasonló darab, világosabb homokárnyalatban, mellyel 11 665 forintért teheted változatosabbá a tavaszi öltözékedet.

Ezt is szeretjük