A ’70-es években mindenki odavolt értük, most újra menők: 8 retró trend, ami visszatért idén nyáron

Az idei nyári divat rengeteg inspirációt merít a múlt legnépszerűbb trendjeiből.

70-es-évek-divatja-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán klisének hangozhat, de valóban igaz: a divat mindig ismétli önmagát, és egy kis csavarral újra a múlt legnépszerűbb darabjait hozza vissza időről időre. Ez idén nyáron különösen igaz, hiszen a ’70-es évek kedvenc darabjai aratnak ismét óriási sikert a fiatalok körében.

Ahogy a hajviseletben, úgy a ruhák terén is egyértelműen visszatértek az ötven évvel ezelőtti trendek, a korszak szabadsága pedig 2021-ben is visszaköszönt: a ruhák és kiegészítők tetszés szerint variálhatók, hiszen nincs megkötés a színek és fazonok között, ez a stílus a kötöttségek helyett az önkifejezésre koncentrál.

Klumpák és trapéznadrágok a szezon kedvencei

Az utóbbi évek érdekessége, hogy a divatot már nemcsak a nagy tervezők, hanem a közösségi média is befolyásolhatja, hiszen az influenszerek stílusa akár több ezer vagy millió emberre is hatással lehet. Ennek fényében nem véletlen, hogy ekkora rajongás övezi a ’70-es évek stílusát, hiszen a divatkedvelő lányok egymás szettjeiből inspirálódnak. Azonban nem mehetünk el a legbefolyásosabb tervezők darabjai mellett sem, hiszen sok 2021-es tavaszi-nyári kollekcióban visszaköszönnek a ’70-es évek modern formába ültetett stílusjegyei.

(Képek forrása: Pinterest)

Ezt is szeretjük