6 szabály, hogy mindig tökéletes legyen a megjelenésed
Nehéz eligazodni a divatban. trendek útvesztőjében, fogadd meg tanácsainkat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztosan neked is ismerős a helyzet, amikor állsz a szekrény előtt, sorra húzod ki a ruhákat, vagy reggel zuhanyzás közben a napi összeállításodon töprengsz. Bár elvileg nem a ruha teszi az embert, ha ez így lenne, akkor mindenki kényelmes macinaciban szaladgálna. Öltözködni jó, kifejezheted vele a hangulatodat, tiszteleghetsz egy esemény előtt, és próbálgathatod a stílusérzékedet is, sőt, személyiséged egyes oldalait is előtérbe hozhatod egy-egy jól összeválogatott szettel.

Ahhoz azonban, hogy a megjelenésed ne legyen összevissza, és biztos érzékkel nyúlj az épp szükséges ruhadarabokért, nem árt, ha figyelembe veszel néhány szabályt.

Majd belefogyok!

Azzal hitegeted magad, hogy majd diétázol, hogy beleférj. De hát miért? Azt akarod, hogy amikor eljön a nagy nap, csípőfogóval kelljen belekényszerítened magad az álomruhába? Vegyél olyat, amelyik pontosan passzol rád. Egyrészt így nem frusztrál a szekrényben lógó csoda, másrészt elkerülöd a kínos, akkor is belesajtolom magam helyzeteket.

Láthatatlan részletek

Az igényes fehérnemű, ha senki nem is látja rajtad kívül, nemcsak az önbizalmadon dob, de formálhatja az alakodat is. Az esti viselethez gyakran egészen másfajta fehérnemű kell, mint napközben - könnyen lehet, hogy szükséged lesz egy nyakban megkötős vagy éppen pánt nélküli melltartóra, alulra pedig bármikor jól jöhet egy tökéletesen láthatatlan, csípőszorítós darab. A megoldás: mindezeket vedd meg előre, hogy ne jöjj zavarba, amikor öltözködés közben ébredsz rá ezek hiányára.

Öltözz ki!

Néha nehéz eldönteni, hogy egy randira, partira vagy tárgyalásra hogyan érdemes felöltözni. Jobb, ha egy kicsit túl elegáns vagy, mint az, ha egyedül te viselsz farmert, és ezért kínosan érzed magad. Egy blúz és egy blézer rögtön elegánssá tesz, ahogyan a táskádba csempészhetsz néhány olyan kiegészítőt is, ami tompítja az öltözéked fényét, így, ha azt tapasztalod, hogy túllőttél a célon, ezek segítségével korrigálhatsz.

Egy egyszerű fekete magas sarkú cipő minden öltözéket elegánssá tesz. Ugyanakkor kombinálhatod úgy is, hogy sportos legyen az összhatás. Ha tanácstalan vagy, húzz magassarkút.

Alapdarabok

Jó, ha az évek során kialakítod a ruhatárad mindig előhúzható készletét. Ezeket a darabokat egymással és az aktuális trendekkel is bátran kombinálhatod. A következő elemek ne hiányozzanak a szekrényedből: sötét, karcsúsított blézer, fehér blúz, egy egyenes szárú farmer, amin nincs díszítés, egy elegáns szövetnadrág, egy térdig érő, diszkrét szoknya, egy magas sarkú, elegáns körömcipő és egy elegánsabb, nőies kabát.

KFR

A fentiek mellé csatlakozik a legendás kis fekete ruha, amit Coco Chanel talált fel. Az univerzálisan használható, egyszerű szabásvonalú, elegáns fekete koktélruha minden alkalomra felvehető. A kis fekete ruha mindig eleganciát sugároz, így hiába sötét egy kötött ruha vagy mini, soha nem válhat belőle kfr.

Variáld merész kiegészítőkkel, ha az alkalom engedi: boríts stólát a válladra, ha templomi esküvőre mész, vagy kombináld izgalmas kabátkával és cipővel, ha partira vagy hivatalos.

Trendet csak mértékkel

Szerencsére már hozzánk is egyre gyorsabban begyűrűznek a legújabb trendek, de alapszabály, hogy tilos majmolni a divatot. Legyél inkább stílusos, mint trendi. Emeld be az öltözködésedbe, ami valóban jól áll, és illik az alakodra, és ne félj olyan darabokat se felvenni, melyek már elvileg kimentek a divatból.

Az ügyes keverésen múlik a dolog, így bátran nyúlhatsz vissza a régebbi divathoz. Azonban nem csupán az aktuálisat keverheted a régebbivel, hanem az egyszerűt a feltűnővel is. Ez jó módszer, hogy miközben kiöltözöl, ne érezd magad régimódinak. A báli szoknyához húzz egyszerű garbót, a hasonlóan díszes felsőrész helyett vagy egyszerű fekete nadrághoz vegyél flitteres felsőt.

Cikkünk az Illia Kiadó Nagy tedd&ne tedd című könyvének segítségével készült.

Ezt is szeretjük