3 stílus, ami szuperdivatos lesz tavasszal
A kikelet újdonságai már az üzletekben csücsülnek, így csupán az a feladatod, hogy kihozz belőlük egy jópofa stílust.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság praktikusan szeret öltözni a nő, vagyis azokat a holmikat részesíti előnyben, melyek több stílusba is beültethetőek, és a lehető legváltozatosabban lehet viselni őket. Szerencsére ezt a tendenciát a tervezők is figyelembe vették, ezért a tavaszi kínálat csak úgy roskadozik a sokoldalú ruhadaraboktól, melyek arra buzdítanak, hogy teret engedj a fantáziádnak, és az általuk megálmodott összképbe belecsempészd az egyéniségedet.

A divat ugyanis nem állapodik meg annál, hogy magadra halmozod a legfrissebb, extra trendi cuccokat, ennél sokkal agyafúrtabb, mögöttes tartalommal bíró fogalom.

Így csak rajtad áll, hogy az üzletekben kínált hasonszőrű darabok halmazából miként valósítod meg a saját stílusodat, és hogyan fordítod előnyödre képlékeny kihasználhatóságukat. Nézd meg tippjeinket, hogy segítségükkel könnyebben továbbfejleszthesd magadban azt a divatirányzatot, ami a legközelebb áll hozzád.

Tengerész stílus

Bár egy konkrét színvilággal behatárolt stílusról van szó, nem annyira merev, mint gondolnád. Jellemzői nem merülnek ki pusztán a kék-fehér árnyalatokban, az aranygombokban, a csíkos mintákban, valamint a szabásvonalak feszességében és egyszerűségében. Igaz, ez egy sarkosan letisztult vonal, mely azoknak ajánlott, akik idegenkednek a különféle trendek és a más-más stílusjegyek keveredésétől. Tehát megvannak a sajátos korlátai, de nincs olyan szabályzata, amit ne lehetne megszegni, főként akkor, ha ötletes megoldásokkal gazdagítod.

Csibészesen

Ha inkább bohém matróz lennél, mint tiszteletet parancsoló kapitány, a hanyagul összeválogatott fazonokkal kísérletezz.

A maszkulin jellemvonások itt is nagy szerepet kapnak, de néhány kislányos elemmel könnyedén romantikussá formálhatod a tengerész stílus alapjait. A farmerkék színű, gumis derekú, esernyő fazonú miniszoknyák és a szűkebb szabású, zsebekkel megbolondított pamutszoknyák nagy segítségedre lesznek ebben, ugyanígy a csíkos pólóruhák, melyeket akár piros kiegészítőkkel is csibészesebbé tehetsz.

Tavasz közepétől a sortos összeállítások is előtérbe kerülnek, melyeket ezerféleképpen kombinálhatsz. A fehér vagy sötétkék színű forrónadrágoddal viselhetsz rövid kis blézereket visszahajtott vagy lazán feltűrt ujjakkal.

A kismatrózok bátrabban alkalmazhatják a szűk és bő ellentétpárokat, lazúros rétegeket kialakítva, sőt, a kiegészítők halmozásától sem kell visszariadniuk, de a letisztultság egyensúlyát kibillentő túlzások kerülendők.

Ehhez az összeállításhoz jól passzolnak a vászoncipellők, de a csajosabb kreációk a telitalpú szandálokat és a nyitott orrú bokacsizmákat is elbírják. A tavaszi divat most olyan botrányosnak elkönyvelt csínytevésekkel is megfricskázza a közízlést, mint a zokni szandállal vagy balerinacipővel viselve. A matróz irányzat ezt egy vállrándítással bevállalja, hiszen a romantikusabb kisruhákkal ízlésesen együtt tud élni a csipkés szélű, fehér bokazokni.

Elegánsan

A komolyabb, nőiesebb összeállításokban nagyobb hangsúly kerül a fiúsabb részletekre, a fényes anyagokra és a visszafogott összképre. A magasított derekú, díszgombos nadrágok modorosabb, elegánsabb külsőt kölcsönöznek, kiváltképp, ha válltöméses blézerrel vagy finom kis kardigánokkal viseled őket. A nyakadba kék vagy fehér cicakendőt köthetsz, és még egy kalappal is megtoldhatod az előkelőséget sugárzó végeredményt.

Szűkebb vonalú, illetve ceruzaszoknyákkal is megalapozhatod a kapitánystílusodat, melyeket rövid fazonú, A-vonalú ballonkabátokkal is viselhetsz, de férfiszabású blézerekkel is. A cipődnek és a kabátkádnak nem muszáj kéknek vagy fehérnek lennie, akkor is megmarad az egyszerűség elve, ha gyöngyházfényű csontszínnel, krémszínnel vagy drappal párosítod őket.

Szomszéd lány stílus, avagy vidéki romantika

A divatban a szomszéd lány mindig bájos és kedves, egyetlen ékszere pedig a lelke, ami aranyból van. Ez a típus egy elérhető ideál, aki a nemes egyszerűségben is meglátja a rózsaszín gyermekálmot, csupa légies kellem, illetve szívmelengető, édes cukormáz.

Ő az, aki képes bármikor biciklire pattanni vagy virágot szedni a réten, és nőies kisugárzása mindenféle drámától, taktikától mentes. Maga a természetesség és elragadó tökéletlenség, ami a legészbontóbb szexepilje. A tervezők legalábbis így képzelik el azt a bizonyos szomszéd lányt, akinek a stílusát te is kialakíthatod magadnak, ha közel áll hozzád.

Csibészesen

A gyermekien játékos leányzó kelléktárában a selymes, éterien könnyed csipkék és fodrok mellett a kacéran áttetsző anyagok is megjelennek, valamint a fiúsan vagány elemek, mint a farmersort, a westerncsizma, a répanadrág, valamint a bővebb fazonú blézerek. Itt nincs határ szabva a képzeletednek, így szemtelenül merész módon keverheted a különböző stílusjegyeket, a sportosat a romantikussal, a hetykén belevalót a tündérivel.

Ennek megvalósításához a tavaszi divat kelléktára szinte kimeríthetetlen ötleteket és lehetőségeket tár eléd: a gumis derekú, virágos körszoknyákon át a csipkés-fodros blúzokig, és persze ne feledkezz meg a rendkívül bohém benyomást keltő, virágos blézerekről sem. A pasztellárnyalatokat keverheted földszínű kiegészítőkkel, a nehéz, kötött anyagokat pedig lágy esésű muszlinnal vagy csalafinta tüllfodrokkal.

Elegánsan

A nőiesebb vonalú virágos kartonruhákban, valamint a letisztultabb, visszafogottabb nadrágos összeállításokban valamivel komolyabb szomszéd lány lehetsz, aki a szexisséget is egy felsőbb szintre emeli, csupa finomságba bugyolálva, távol a közönségességtől. Az elegáns szomszéd lány nagy hangsúlyt helyez a légiesen könnyed anyagokra, kedvenc kiegészítője a kendő. A magas sarkú cipőt sem veti meg, de annak természetesnek és egyszerűnek kell lennie.

Drámaian dögös

A tavaszi divat a pasztellszínek gyermekien édes világán túl a megközelíthetetlenül hűvös, szexi dívákra is gondolt. Ez a stílus a precíz, kimódolt eleganciát vagány, rockos elemekkel teszi túlfűtötté, aminek kiismerhetetlen kettősségétől padlót fognak a pasik.

Egyszerre szenvedélyes és kihívó, ám van benne valami távolságtartás. Legfőképpen a fekete-fehér éles kontrasztjára épül, de kedveli még a szürkét és a mélykéket is. Az átlátszó csipkét itt minden mennyiségben kihasználhatod, maszkulin vonásokkal keverve.

Nagy szerephez jutnak a rövid, válltöméses bőrdzsekik és a díszegyenruhákra hajazó blézerek. A virágminták ebben az irányzatban inkább csak stilizált formában jelennek meg, fényes, drámai anyagokkal kombinálva. Teret kapnak még a geometrikus mintázatok is, a ’60-as évek fekete-fehér kisruháit utánozva. A különféle stílusjegyeket itt is kedvedre összekuszálhatod, ám ügyelj az egyensúlyra, melynek mindenképp egy visszafogott, ám dögös irányelvet kell követnie.

Ezt is szeretjük