5 tipp a sírástól duzzadt szemek kezelésére

Te is úgy nézel ki sírás után, mint akinek bevertek? Így javíthatsz a helyzeten, hogy ne lássák, ha eltört a mécses.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Van az a pont, amikor az embernek jólesik egy kiadós sírás, a szomorúság, vagy a fáradtság miatt. Az egerek itatása köztudottan nyugtató hatású, de a szem környékén felgyülemlett folyadék duzzanatot okoz.

A darázscsípte benyomást keltő arc otthon is kellemetlen, de leginkább akkor okoz gondokat, ha emberek közé kell menni. Ha nem szeretnél magyarázkodni, hogy miért sírtál, vagy miért tűnnek fáradtnak a szemeid, itt van pár tanács, ami segíthet eltüntetni az árulkodó jeleket.

Hideg zuhany

A hideg víz gyógyító erejét már a régi orvoslás is ismerte. A középkorban például gyakran használták a makacs ellenség vagy a buzgó hívek lehűtésére, illetve a hisztéria kezelésére. A hideg víznek nyugtató hatása van, nemcsak a szemre, de a lélekre is, így akkor is ajánlott, ha nem tudod abbahagyni a pityergést.

Amilyen gyorsan csak tudod, mosd meg az arcod hideg vízzel - ez azonnali és hasznos módszer a szem duzzanatának és kipirosodásának csökkentésére.

Zselés szemmaszk

Akkor sincs minden veszve, ha drasztikusnak érzed a hideg vizes módszert. Létezik egy zselés szemmaszk, amelyet már egész olcsón, bármelyik drogériában beszerezhetsz. Érdemes a hűtőben tárolni, így, ha szükség van rá, azonnal kéznél van.

A hideg zselés anyagot csak fel kell vinni a szem köré, majd tíz percig viselni. Érdemes kipróbálni, hiszen nem csak a kisírt szemekre van jótékony hatással, hanem akkor is, ha csak szeretnéd eltüntetni a karikákat. A hideg stimulálja a keringést, ily módon felgyorsítva a vér és az oxigén áramlását.

Kanál

Egy jó házi praktika, ha nincs kéznél zselés maszk, de gyorsan szükséged van egy megoldásra. A hideg kanál segít a problémádon, és ha idejében alkalmazod, meglepően jó eredményeket érhetsz el. Egy evőkanalat tarts jéghideg víz alá pár percig, majd a domború felét nyomd a szemedre. Ezután nincs más dolgod, mint várni egy kicsit - meglátod, a hideg megteszi a hatását.

Az alvás ronthat a helyzeten

Ha álomba sírod magad, az a legrosszabb. Az alvás során a nyirokkeringés lassul, így a szem körül folyadék gyülemlik fel, duzzanatot okozva, ami hatványozódhat a pihenés előtti sírástól.

Ha este itatod az egereket, próbáld meg minél hamarabb abbahagyni, és minél inkább meghosszabbítani a sírás és az alvás közötti időszakot. Ha ez nem megoldható, akkor hanyatt fekve és lehetőleg magasan, akár két párnán hajtsd álomra a fejed.

Smink

Ha nagyanyáink technikái nem segítenek, még mindig van egy mód, amellyel sokat csalhatsz a jó kinézet érdekében. Ez nem más, mint a smink. A duzzadt területeket világos alapozóval, illetve leheletnyi világos festékkel tudod tompítani. A hatás még jobb lehet, ha a szemed felső ívét sötét kontúrral húzod meg, ezzel a dagadt párnácskák helyett a tekintetedre helyezed a hangsúlyt.

Ha még több sminktrükköt szeretnél megismerni, korábbi cikkünkben részletesen olvashatsz a karikás és a duzzadt szemek eltüntetéséről.

Ezt is szeretjük