Milyen formájú a szemed?

Ezekkel a trendszínekkel hatalmassá teheted

Ha ügyesen emeled ki a szemeidet, egy egészen új ember mosolyoghat rád vissza a tükörből.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szem a legkifejezőbb része az arcodnak, egy csábos pillantással akár férfiak tucatjainak szívét is rabul ejtheted.

A legtöbb a szín megválasztásán múlik - amennyire hatásosan ki tudod emelni a szemeidet, annyira gyorsan el is rejtheted szépségüket. Válassz olyan árnyalatot, amely hangsúlyozza szemed formáját.

Közel és távol ülő szemek

A lényegi kérdés a választás során az, hogy mennyire ülnek közel egymáshoz a szemeid. Ugyanis ettől függően egészen más színpalettára és sminkelési technikára van szükség ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozd a lélek tükréből.

Ha egymáshoz közel helyezkednek el a szemeid, akkor középről kifelé haladj a különböző eszközökkel, a belső részre pedig halvány pasztellárnyalatot használj, lehetőleg olyat, amiben kevés csillám is van. Ezeket kend fel óvatosan úgy, hogy egy kevés kerüljön az orrnyergedre is, és optikailag máris sokkal osztottabb lesz az arcod.

Távol ülő szemek esetében pontosan az ellenkezőjét kell tenned, hiszen a cél az, hogy látszatra minél közelebb told őket egymáshoz. Ezért a külső szemzugra használd a világos, rózsaszínes, bézses árnyalatokat, belülre pedig a sötéteket, barnát, zöldet, kéket, orgonalilát. Előbbieket lehetőleg minél magasabbra, akár egészen a szemöldökcsontodig is felviheted a Lolita-tekintet érdekében.

A szemgödör mélysége

Meghatározó az is, hogy mennyire mélyen ülnek a szemeid az arcodban. Minél beljebb vannak, annál kisebbnek tűnnek, tehát itt is lényeges, hogy milyen árnyalatokat választasz. Ha a szemeid egészen mélyen ülnek, akkor a cél az, hogy kissé kijjebb told őket. Ehhez a szemek körül, vagyis a szemhéjon, valamint a szemek alatt keskeny vonalban használj világos tónusokat, például pasztellrózsaszínt, halványlilát, egészen világoszöldet, illetve olyan színt, ami kiegészíti a pupillád színét. A szemöldökcsont alá pedig válaszd ugyanezen árnyalatok közepes tónusát, az erős színeket felejtsd el.

A kidomborodó szem tulajdonképpen már önmagában is látványos, de még inkább hangsúlyozhatod, ha sötét árnyalatokat kensz köré, például barnát, feketét, grafitszürkét - különösen jól mutat ilyen szemformánál a füstös megoldás -, míg a szemöldökcsontra éles kontrasztként világos színeket. Ezzel egyensúlyozni tudod, hogy mennyire legyen hangsúlyos a szemed az arcodon.

Felfelé ívelő és rejtett szemek

A mandulavágású szemek külső sarka felfelé ívelő, amit nagyon szépen ki lehet emelni egy precízen meghúzott fekete tusvonallal, ahogy Kleopátra is tette. Mivel a szem íves, sokkal nagyobbnak tűnik, mint a többi forma, de még tökéletesebb lehet a hatás, ha a kontúrt fehér vagy bézs, esetleg más halvány színnel párosítod.

Rejtett szemek esetében a szemhéj nem látszódik, ha nyitva van a szem, így elég nehéz a színekkel operálni. Ebben az esetben jó dolog a világos, például fehér, sárga, halványkék, illetve az arany vagy ezüst árnyalataival kontúrozni a szemet, elsősorban az alsó szemhéjon - ettől kicsit tágabbá válik a tekintet. Ha szeretnéd, hogy a hatás ennél is csábosabb legyen, akkor a szemöldökcsont alá, illetve a szemzugba, egészen közel az orrnyereghez kenj csillogó, vajszínű árnyalatot, ez még inkább megnyitja a szemeidet.

Te milyen színeket használsz szívesen sminkelésnél?

Ezt is szeretjük