Az 5 legjobb szempillaspirál
Ha valaki nem nagy sminkmester, akkor is biztos, hogy egy vagy két szempillaspirál lapul a fürdőszobapolcon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szempillaspirál kötelező eleme a női neszesszernek. Biztos van olyan hölgy is, akinek hosszú, szépen göndörödik, és titokzatosan árnyékolja be a szemét, de a legtöbben azért támogatásra szorulunk, ki többre, ki kevesebbre.

Szerencsére el vagyunk kényeztetve, és a vásárlást inkább a nagy választék nehezíti meg. Hiszen van göndörítő, dúsító, olyan, ami szálanként hangsúlyozza, két lépéses és még ki tudja hány féle.

A főbb szempontok általában, hogy ne legyen darabos, és ne ragassza nagyon össze a pillákat, valamint hogy könnyen lemosható legyen.

A hangsúlyozásért - Pálma

Az utóbbi időben jóval többet sminkelem magam, mint korábban, ám évek óta fontosnak tartom, hogy ha mást nem is, de legalább szempillaspirált minden nap használjak, mivel szőke vagyok, nem túl erős a szempillám sem.

Nagyon sok terméken vagyok már túl, ami azonban valóban megfogott, az a Manhattan Ultimate Long&Curl elnevezésű fekete szempillaspirálja. És hogy miért ez? Egyrészt mert természetes hatást kelt, másrészt nem kerül egy vagyonba – legutóbb 1499 forintért vettem -, miközben tökéletesen ellátja a neki szánt szerepet.

Ez a "szempillavégtelenítő" és -ívelő spirál valóban látványosan meghosszabbítja a szempillákat, és íveli is őket, miközben nem tapad – ugyanakkor nem is az a nagyon vizes állagú, amivel aztán semmit nem lehet kezdeni. Egyszerűen ez a tökéletes számomra.

A titokzatos tekintetért - Juli

Határozottan állítom magamról, hogy nem hatnak rám a reklámok! Ám a szempillaspirálok tekintetében ez az állítás érvényét veszti. A titokzatos gésa-tekintet levett a lábamról. Ez a legutolsó kedvencem. Azon szerencsések közé tartozom, akik amúgy is kellő mennyiségű és hosszúságú saját szempillával rendelkeznek, tehát nekem a fő szempont, hogy ne kócoljon és csomósítson! A MaxFactor Masterpiece MAX ebben profi. A reklám szerint 400%-kal képes felturbózni tekintetemet, és "drámaian dús szempillákkal" lát el. Nos, a termék tényleg kiváló, és még azt is hozzáteszem, hogy eltávolítása is könnyű. Egyetlen hátránya, hogy nem olcsó, 3390 forint volt legutóbb.

A hosszú pillákért - Luca

Én L'oreal Volume Shocking Mascara-t használok. A szempilláim nem túl hosszúak, ezért választottam a két lépéses szempillaspirált.
Használatába kicsit bele kell lendülni, mert könnyű túladagolni, és akkor összeragadnak a pillák. Fontos, hogy megszáradjon a fehér alapozóréteg.
Egyébként hosszít, penderít, dúsít, szóval mindent, amit egy valamirevaló szempillaspirálnak tudnia kell. Tartós, nem pereg le a szem alá. Külön jó pont, bár nem gondolná az ember, hogy könnyű lemosni. Ára 3599 forint.

Egyszerűen, de nagyszerűen - Judit

Már régóta a Maybelline Great Lash spirálját használom. Nincs semmi extra funkciója, de nekem bevált. Nem ragad, könnyű lemosni, és nem kelt túl drámai hatást. Tetszik, hogy nem a hagyományos fekete dizájnt követi, hanem vidám színei vannak. Így könnyen megtalálom a táskámban. Az ára is kedvező, 1500 forint körül van, és sokáig kitart.

Allergiamentesen - Ági

A szemem télen elég érzékeny, így ilyenkor próbálok allergénmetes terméket választani. Nagyon bevált a Clinique High Impact szempillaspirálja, mert mindent tud, amit egy szempillaspirálnak tudnia kell. Hosszabbít és dúsít. Könnyű használni, mert hagyományos a kefe alakja.
Külön szeretem benne, hogy nem pereg le, még akkor sem, ha az alsó pilláimat is kifestem vele. Ez sok más terméknél előfordul, növelve az amúgy is állandóan látható karikákat a szemem alatt. Nem olcsó, 4300 forint, de ez vált be.

Ezt is szeretjük