A leghatékonyabb ránctalanító eljárások

Ha már nem érzed elegendőnek az egyszerű ránctalanító krémet, akkor is vannak alternatívák. Hogy kipróbálod-e, rajtad áll.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Tartsd szem előtt, hogy ezek komoly beavatkozások, így harminc éves kor alatt egyáltalán nem ajánljuk, és afölött is csak nagyon indokolt esetben érdemes ezeket a kezeléseket kérni a kozmetikusodtól.

Fotorejuvenáció

Ha lefordítod a szót, máris kiderül, hogy a fény segít a fiatalításban. Az eljárás meglepően egyszerű, és szerencsére fájdalommentes.

A magas energiájú fénynyaláb 2-4 mm mélységben a bőrbe hatolva hőenergiává alakul át, ezáltal serkenti a kötőszöveti sejtek kollagén- és elasztintermelését, mely a bőr rugalmasságát és lágyságát biztosítja.

A technikával hatékonyan kezelhetők egyes bőrelváltozások, például a hajszálértágulat és a májfolt, a napfény okozta bőrkárosodások, és a bőrön megjelenő öregedési foltok is. Kutatások szerint a kezelés hatására a kezelt területen a kollagénszintézis megduplázódik.

Az első kezelés után 72 órával a kezelt páciensek 90%-ánál a kollagén mennyisége átlagban 84%-kal növekedett a bőrben.

Gyógynövényes mélyhámlasztás

Az eljárás megújítja a bőrt egészen a mélyrétegekig. Sok problémára jelent megoldást: aknék, hegek, a festéktöbblet, a festékhiány, az öregedő vagy napfény által károsodott bőr mind javítható vele.

De alkalmazható a cellulitisz és a terhességi csíkok halványítására is. Maga az eljárás 100%-os gyógynövény-összetételű keverékkel történik. A keverékben található mikroszemcsék ledörzsölik a bőr felső rétegét.

A hatóanyagok, vitaminok, ásványi sók, növényi enzimek bekerülnek a bőr mélyebb rétegeibe. A kezelés utáni harmadik, negyedik napon a régi bőr egyenletesen lehámlik. Ilyenkor nem szabad napra menni! Ezután a kozmetikus utókezelést végez.

AHA

Az AHA egy betűszó, az Alfa Hidroxi Sav, Alpha Hydroxy Acid szavakból képezve. Az AHA-savak gyümölcsökben és élelmiszerekben fordulnak elő, például az almában, a tejfölben, a citrusfélékben és a cukornádban is megtalálhatóak. Az AHA-k nemcsak a hám szarurétegében, de a mélyebb bőrrétegekben is jótékony szerkezeti változásokat idéznek elő. Kis töménységben a szaruréteg sejtjeinek kapcsolódását megszüntetve a halbőrűség, a pattanásos bőr és egyéb fokozott szarusodással járó betegségek kezelésére használható. Magasabb koncentrációban felületi és mély hámlasztásra alkalmazzák.

Hyaluronsav

A hyaluronsav minden élő szervezet természetes alkotóeleme. Ez a poliszacharid a bőr feszességéért felelős, az irharétegben támasztószerepet betöltő, a kollagénrostokat és a vizet megkötő, a térfogatot szolgáltató molekulákat tartalmaz. Mivel ez a vegyület minden élőlényben azonos szerkezetű, az állati eredetű hyaluronsav szabadon felhasználható a kozmetikában.

Mezoterápia

A mezoterápia apró tűk segítségével közvetlenül a problémás területekbe juttatja a hatóanyagot. Az orvosolni kívánt problémától függően különböző mélységben és különböző mennyiségű hatóanyaggal végzik a terápiát. Minden kezelés más és más, hiszen az orvos egyéni, a páciensre szabott recept alapján keveri a különböző hatóanyagokat. A ránctalanításban ugyanúgy alkalmazható, mint hajhullás elleni szerek bőrbe juttatásában.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Dermabrázió

Bőrcsiszolás. A bőrfelszín lekoptatása mechanikus úton, finom szemcsés anyag, például alumínium-oxid segítségével. A kezelés elég fájdalmas, a kezelt bőr pedig nagyon érzékeny, nem szabad vele napra menni.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük