5 tipp a boldogságért
Így űzd el az őszi rosszkedvet!
Az ősz szürkesége könnyen rátelepszik a hangulatra, főleg, ha a nap sem süt. Tippjeinkkel könnyedén felpörgetheted magad.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz hirtelen érkezett, és vannak ugyan napfényes napok, de inkább a hideg és a szürkeség a jellemző. Az ember ilyenkor szívesen begubózna, és ki sem dugná az orrát a lakásból. Mégis reggel ki kell bújni a takaró alól, bármilyen nehéz is ez. Néhány trükk megmenthet, és feldobhatja a napodat.

Öltözz pirosba!

Nagy a színek hatalma. Energiáikkal befolyásolják az ember hangulatát, kedvét, sőt, egyes elméletek szerint az egészségét is. Ősszel a színek terén takarék-üzemmódba kapcsolunk, pedig pont ekkor lenne helye a sok színes, vidám ruhának. Ahogy kifejezhetsz valamit egy szín viselésével, úgy a szín is visszahathat rád.

Pont akkor érdemes felvenni a legharsányabbat, a legfeltűnőbbet, amikor nem vagy a topon. Hidd el, hogy egy sárga vagy piros ruhadarab vidámmá, élénkké fog tenni. Sőt, másokat is befolyásol majd az általad viselt ruha, és eképpen fognak reagálni.
A legjobb, ha meleg színárnyalatokat választasz, például napsárgát, fuksziát, narancssárgát vagy pirosat. Ez utóbbi nemcsak jókedvre derít, de melegítő hatása is van.

Hogyan viseld?

Az élénk, meleg színek nem állnak jól mindenkinek, de mindenki hordhatja őket egy kis trükkel. Ha hideg színtípusba tartozol, akkor ne az arcodhoz közel viseld, hanem például szoknyaként. Átmeneti kabátod is lehet élénk színű. Ha nem kedveled ezeket a színeket, akkor se csak szürkébe és barnába öltözz, hanem vegyél fel élénk kéket vagy zöldet.

Légy szexi!

Még akkor is, ha senki nem látja. Ha a ruhád alatt szexi fehérneműt viselsz, jobban fogod magad érezni. Önbizalom-növelő hatással lesz rád, az önbizalom pedig jókedvre derít. Szerezz be dögös bugyikat és melltartókat, sőt, ha bevállalós vagy, akkor egy fűzőt is felvehetsz. Ettől aztán igazi Superwomannek képzelheted magad, akinek rejtett képességei vannak.
Játssz a színekkel, válassz az öltözékedhez passzoló darabot.

Sminkelj!

Bár a népszerű közhely szerint nem a külső számít, minden királylány tudja már hatéves korától, hogy ez nincs így. Az idősebb, esetleg már elkelt királylányok pedig szívesen emelik ki előnyeiket. Nagyon feldobhat, ha reggel nemcsak egy kis szempillaspirált kensz fel, hanem rendesen kifested magad. Igaz, picit több idő szükségeltetik hozzá, de hidd el, megéri. Sminkelj az öltözékedhez, és ne bánj csínján a színekkel. Sőt, a nyarat is visszacsempészheted, ha onnan merítesz ihletet.

Illatozz!

Ahogyan a színek, úgy az illatok is nagy hatással vannak az emberre. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy illat kellemes emlékeket csalogatott elő. Használd nyári parfümödet vagy testápolódat, így biztosan felidéződik majd a tengerparti élmény.
Használhatsz vidámító parfümöt is, ami nem nehéz, hanem inkább virágos, bohókás. Ilyen például a Clinique Happy vagy Happy heart, vagy Sarah Jessica Parker bájos Lovely-ja.
Az illatokat nemcsak magadra fújhatod, hanem a lakásodat is beburkolhatod élénkítő vagy éppen lazító aromákkal. Állíts egy aromalámpát az éjjeliszekrényedre, és gyújts alá reggelenként, csöpögtess bele frissítő illatokat. Ilyen a narancs, a citrom, a grépfrút, a rozmaring. Kikevercselheted saját élénkítő keverékedet is.

Fürdőzz!

Nemcsak a reggelek lehetnek nehezek, de bizony esténként is elkél egy kis hangulatjavítás. Ennek egyik leggyorsabb és legkellemesebb módja a fürdőzés. Ha elmerülsz a habokban, elfelejtheted a kinti szürkeséget, felmelegedsz, és nyugodtabban is fogsz aludni, ami nagyon jót fog tenni az arcbőrödnek. Válassz természetes vagy különleges fürdőket, például Kneipp Harmónia fürdőolaját narancs- és levendulaillattal, vagy a Lush csajos szilárd habfürdőjét, a Flosty Glittert, mely rózsaillattal és apró csillámokkal varázsolja könnyűvé az estédet.

Ezt is szeretjük