Így lassítsd le a biológiai öregedést!
3 hatásos módszer
Próbálj ki három különleges módszert, melyek nemcsak hatásosak, de rendkívül élvezetesek is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amióta világ a világ, az ember nem tett le azon vágyáról, hogy megtalálja az öregedés ellenszerét. Költök, írók, varázslók, orvosok és tudósok keresték az örök fiatalság piruláját, az ifjúság kútját, az élet vizét. Egyelőre nem találták meg, de a földhözragadtabb és praktikusabb tudósok rengeteg dolgot felfedeztek, amivel, ha megállítani nem is, lassítani lehet az öregedést.

Ha a testedre egységes egészként tekintesz, sokkal könnyebb lesz megőrizni a fiatalságodat, mint akkor, ha csak egyes részekre, például a ránctalan arcbőrre koncentrálnál. Tulajdonképpen az egészséges életmóddal ez csak hab a tortán.

Egy jól karbantartott szervezetben minden a helyén van, minden jól működik.

Ha picit odafigyelsz, a hajad csillogó és erős lesz, a bőröd tiszta, áttetsző és ránctalan. Ismerj meg néhány egyszerű módszert, mellyel sokáig fiatal maradhatsz.

Hidroterápia

A hidroterápia hatékonysága a hatás-ellenhatás törvényén alapszik. A bőr mindennemű, jelentősen eltérő hőmérsékletű anyaggal való érintkezése a bőr vérereinek különböző irányú válaszát váltja ki.

Hideg hatására az erek összehúzódnak, meleg hatására kitágulnak. Az így változó keresztmetszetű vérerekben a keringés is felgyorsul.

A gyógyfürdők öregedéslassító hatásai

 • Javul a bőrön, a veséken és a májon keresztül történő kiválasztás és méregtelenítés.
 • Az anyagcsere fokozódik, melynek következtében gyorsul a fogyás.
 • A gyógyvizek a különböző bőrbetegségekre is jótékony hatással vannak.
 • A mozgásnak és a fürdőzésnek köszönhetően endorfinok, vagyis boldogsághormonok szabadulnak fel, melyek csökkentik a stresszt.

Magyarország fürdőnagyhatalom. Számtalan gyógyfürdő várja a szépülni vágyókat. Budapesten és vidéken egyaránt rengeteg színvonalas fürdő vár. A legtöbb helyen nemcsak fürödhetsz, hanem masszíroztathatsz, és kozmetikai szolgáltatásokat is igénybe vehetsz.
 

Ne hidd, hogy a gyógyfürdők az időseket várják. A Rudasban minden péntek és szombat éjjel éjszakai fürdőzés vár. A nyár folyamán számos zenés, vetítéssel kapcsolatos program vár Budapest fürdőiben.
Bővebb információért kattints ide!

Bőrradír

A bőrradírozás évezredes módszer a test megújítására. Hatására eltűnnek a bőr felszínéről az elhalt hámsejtek, a később felvitt hatóanyagok jobban beszívódnak.

A hámlasztás előnyei

 • A hámréteg elhalt sejtjeinek eltávolításával fokozható a bőrre felvitt hatóanyag felszívódása. Érdemes az arcon és a testen is radírozni, hámlasztani.
 • Javul a bőr vér- és nyirokkeringése, melynek következtében a salakanyagok könnyebben elszállítódnak, így a narancsbőr is enyhébb lesz.
 • Revitalizálódnak a bőr felszínéhez futó idegvégződések.
 • Kitisztulnak a faggyú- és izzadságmirigyek, a dörzsölés hatására működésük fokozódik, így a bőr hidratáltsága javul, tapintása puhább, finomabb lesz.

Masszázs

Számos olyan eljárás létezik, melynek segítségével az öregedéssel járó testi változások megjelenése lassítható. Ilyen az egész testet átmozgató, átgyúró masszázs is.

A masszázs a testet és a lelket együttesen ápoló terápiaformák klasszikus példája. Tökéletesen ellazít, stimulálja a vér- és nyirokkeringést, endorfinokat szabadít fel, enyhíti a stresszt.A nyirok nem más, mint egy különleges összetételű, a vérkeringés sajátos felépítéséből adódó folyadék, egyszerűen fogalmazva a vér szűrlete. Fehérjék, immunsejtek, toxinok és salakanyagok találhatóak benne, melyeknek egy része újra hasznosul, más részük távozik a szervezetből.
A vér- és nyirokerek mechanikai stimulálása, vagyis a masszázs elősegíti a felületes nyirokerek tartalmának a mély nyirokerekbe, majd a vérkeringésbe jutását. Így a salakanyagok távoznak a szervezetből.

A masszázs előnyei

 • Javítja a vér- és nyirokkeringést.
 • Elősegíti a salak- és méreganyagok távozását, ezáltal csökken a narancsbőr, a bőr tisztább, rózsásabb lesz.
 • Az endorfinok felszabadítása révén elősegíti a jó alvást, mely a szépség elengedhetetlen feltétele. A test alvás közben állítja elő az erős antioxidáns hatású, fiatalító, regeneráló melatonin hormont.
Cikkünk az Örökké fiatalon című könyv segítségével készült.

Geraldine Mitton olvasmányos, könnyen érthető formában tárja az olvasó elé azokat a módszereket, melyek segítségével elérhető a boldog, tartalmas, hosszú élet.
A könyvben táplálkozási tanácsokat olvashatsz, megismerheted a legjobb antioxidáns gyümölcsöket és zöldségeket, a leghatékonyabb, fiatalon tartó mozgásformákat, és természetesen szépségápolási tanácsokat is olvashatsz, melyekkel egyszerűen megőrizheted bőröd feszességét, tested rugalmasságát.

Kiadja a Hajja és Fiai Kiadó.
Ára 3990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük