4+4 szuper tipp a ránctalan szemekért
A szem környéke érzékeny terület, sajnos minden apróság meglátszik rajta. Figyelj oda, és ápold megfelelően.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szem körüli bőr

Hogy egy jó kis közhellyel kezdjük, a szem a lélek tükre. A pillantásodon, tekinteteden, a szemkörnyék vékony bőrén minden meglátszik: az, ha nem aludtál, és az is, ha nem élsz egészségesen.

A szem környékén a bőr eltér a test többi részén találhatótól. Tízszer vékonyabb, így nehezen tartja meg a nedvességet, könnyen kiszárad, ami hamar ráncokhoz vezet. A karikák is az áttetsző bőrnek köszönhetőek.

Ezen a területen szinte egyáltalán nincsenek faggyúmirigyek, nincs alápárnázva a bőr, ami megintcsak korai ráncokat jelent. Ha a tükörből nem az a tekintet néz vissza Rád, amit szeretnél, fogadd meg tanácsainkat!

Karikák

A karikáktól nyúzottnak, egészségtelennek látszol. Jó hír, hogy igen keveseknél alkati probléma, és orvosolható. A karikás szem az elégtelen, lassú vérkeringés miatt alakul ki, és lehet akár krónikus is. Ezt okozhatja a kialvatlanság vagy az elégtelen folyadékfogyasztás. Az első szabály tehát aludni, aludni, aludni! Minimum hét és fél órát. Figyeld meg, hogy két hét „alvásterápia” után a karikák csökkennek.

Hogy gyorsítsd az anyagcserét, igyál sokat, minimum nyolc pohár ásványvizet! Ha nem akarsz karikákat, felejtsd el a dohányzást!
Hidratál és karikátlanít reggelente a Vichy Oligo 25 szemkörnyékápoló stiftje.

Puffadás

A szemkörnyék reggeli puffadtságáért több dolog is ludas lehet. Az alkoholfogyasztás, ami megköti a vizet, vagy ha a párnád túl puha, ami miatt szintén meggyűlik a víz a szemed alatt. Egyes kozmetikusok a junk food, vagyis a gyorsételek fogyasztása és a szem puffadtsága között is összefüggést véltek felfedezni, mivel a méreganyagok felszaporodása a szervezetben táskákat eredményez. A szemkímélő életmód mellett bevetheted a Clinique szemfelelősét, az All about Eyes Rich krémet, ami rövid úton lelohasztja szem alatti bőröndjeidet.

Szarkalábak

Hát igen. Nincs olyan nő, aki ne esne pánikba, amikor 25 éves kora körül felfedezi az első nevetőráncokat. A bőr a szemkörnyéken akár tízezerszer is összehúzódik naponta, hiszen a szem minden arckifejezés kialakításában részt vesz. Ezen a területen ráadásul mindenből kevesebb van, kollagénből és zsírból is, ami ugye a ránctalansághoz kell.

Hogy ne legyen idő előtt pókhálós a szemterület, oda kell figyelned! Hidratálj, de ne csak kívül, hanem belül is! Feszesíts! Harminc éves kor felett kötelező a szemránckrém, hiszen a bőrben csökken a kollagén termelődése. Nappalra a szemápoló fölé kenj egy kis fényvédőt, mert az UV sugarakat itt sínyli meg legjobban a bőr, és a szemránckrémekben nincs fényvédő!
A szemránckrém könnyű, nem nehezíti el a szem körüli bőrt. Óvatosan vidd fel, az ujjbegyeiddel finoman beütögetve a bőrbe!

Apró, de szuper trükkök

  • A fehér szemceruza csodákat művel: kinyitja, és frissé varázsolja a tekintetet. Húzd ki az alsó szemzugot.
  • Ha a szemed egy kis nyugalomra vágyik, tegyél rá egy kis kamillapakolást! Nem kell mást tenned, mint két teafiltert picit forró vízbe áztatni, és a szemedre helyezni, ha már lehűlt.
  • Tarts készenlétben két kiskanalat a hűtőben, és ha gyorssegély kell, akkor nyomd, de csak óvatosan, a szemed alá! Eltűnnek a karikák!
  • Bár nehéz, de próbáld megállni a hunyorgást, ne fáraszd feleslegesen a bőrt!

OLVASD EL EZT IS!

arcradir lead
  • arcápolás
  • pakolás

Egy éjszaka, mínusz 5 év

Ezt is szeretjük