Szemtípusok és festésük
Hogyan sminkelj igéző, nagy szemeket?
Ha jól fested ki a szemed, akkor már nyert ügyed van! De hogyan tedd? És milyen színt válassz a szemedhez?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Álomszép, dús szempillák

A dús szempilla hatása nem annyira a tus színétől, sokkal inkább a festék felhordásának technikájától függ. Ha a következőket megfogadod, egyszerűen tökéletes lesz a tiéd is.

Festés előtt púderezd be szempilláidat. Ez tömöttebbé teszi. A spirált használat előtt húzd végig egy kozmetikai kendőn, hogy ne maradjanak festékcsomók a szempilláidon.

Először az alsó szempillákat fesd ki, majd a felsőket alulról felfelé. Így egyenletesen oszlik el a festék. Maximum kétszer fesd szempilláidat, a két festés között három percet hagyva. Az összeragadt szempillákat kis fésűvel, kefével válaszd szét – így sokkal szebb, természetesebb lesz a hatás.

Helyes sminktechnika

Helyes sminktechnikával korrigálhatók az apró szemhibák.

 • Előreugró szemek: optikailag segíthet rajta, ha sötét szemceruzával vagy szemhéjtussal körülrajzolod, és a színt kicsit elmosod. Hasonló tónusú szemhéjpúdert használj, kifelé hagyd kissé szétmosódni. Szempilláidat lehetőleg ne fesd.
 • Mélyen ülő szemek: fesd ki szemhéjadat világos, enyhén csillogó szemhéjpúderrel. A szempilla fölötti részt hangsúlyozd ki sötétebb színnel. Az alsó szemhéjat vékony ceruzával rajzold ki.
 • Kis szemek: a szemhéjat közepes árnyalattal fesd ki, de a külső szemzugot sötétebbel hangsúlyozd. A belső szemzugban satírozd el a festéket. A szempillákat erősen fesd ki.
 • Beesett szemek: a szempilla fölötti részt hangsúlyozd ki. Közepes, matt színárnyalattal fesd a szemhéjat, és satírozd el. Szempilláidat fesd ki.
 • Közel ülő szemek: a belső szemzugot világos szemhéjpúderrel fesd ki, a külső szemzugot sötéttel hangsúlyozd, és a színt ferdén kifelé fesd.

Az erős színek megvilágítják a szemet

Megfelelő púderrel minden szem érvényesülhet. Az írisz tónusának színe jó választás. De rafináltabban is lehet jó hatást elérni.

 • Nagyon sötét szemnek kontrasztot ad a lila, a szemhéjközéptől a külső szemzugig felfelé, a szemöldök felé elkenve.
 • A kék szemek a meleg barna és réztónustól csillognak. A fahéjszín pedig kiemeli a szem fehérjét.
 • A zöld szemmel a finom barna árnyalatok harmonizálnak. Az íriszt különösen szépen hangsúlyozza, ha az arc kissé lebarnult.

Szemöldök – tökéletes formában

 • Az ideális szemöldökforma: tarts egy ceruzát függőlegesen az orrcimpától a szemöldök felé. Ahol a ceruza találkozik a szemöldökkel, ott kell kezdődnie az ívnek. Fektesd a ceruzát átlósan az orrcimpától a külső szemzug felé. Az a pont adja a szemöldök ívének végét.
 • Forma kialakítása: feszítsd meg kissé a bőrt, miközben a fölösleges szemöldökszálakat a növekedés irányában kihúzod. Mindig fésüld ki a szemöldököt, mielőtt kihúznád a szálakat.
 • Hangsúlyozás: a ritkás szemöldök szemöldökceruzával vagy szemhéjpúderrel vastagítható. A szín egy árnyalattal legyen világosabb a szemöldöknél.
Szeretnél megismerni még több sminktippet? Szeretnél a típusodnak megfelelően sminkelni? Akkor látogass el az InforMed oldalára!
Ezt is szeretjük