Az 5 legfinomabb parfüm őszre
Véget ért a harsogó nyár, csendesebb napok következnek. Ilyenkor sokan váltanak parfümöt, hogy az évszak hangulatát ezzel is fokozzák.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az illat meghatározza viselője kisugárzását. A hangulat pedig meghatározza, hogy milyen illatot "vesz fel" az ember.

Ősszel sokan váltanak, hiszen a vad nyarat és a limitált szériájú parfümöket felváltja az ősz és a visszafogottság. Ilyenkor mi is új vagy épp jól bevált illatokba burkolózunk. Mégpedig az alábbiakba.

Pálma

Ha megtetszik egy illat, hajlamos vagyok mélyen beleszeretni, és addig használni az adott parfümöt, amíg csak van belőle. Az első hűvösebb őszi napoktól így aztán egészen a tél végéig ugyanaz az illat lengedez körbe, nevezetesen Naomi Campbell első, Naomi nevű parfümje.

Évek óta minden évben beszerzek belőle egy üveggel, mert egyszerűen nem tudom megunni. Meleg, kissé édeskés jellegű parfüm, amely a vanília és a karamell, valamint a cédrusfa jegyeit hordozza, de egyáltalán nem nehéz illat, köszönhetően a narancsvirágnak, a baracknak és a frissítő keserűnarancsnak.

A nőies jegyekről a rózsa, a bazsarózsa és a nőszirom gondoskodik. Kiváló eszköz arra, ha igazán el akarod csábítani a kiszemelt férfit, vagy ismét magadba bolondítani a párod.

Lilla

Bár nem az évszakváltások határozzák meg, hogy milyen parfümöt választok, a hangulatomnak nagyon sok köze van hozzá, amire pedig rányomja bélyegét az ősz is. Mostanában
Calvin Klein Euphoria Blossom nevű kreációját használom, amit még tavasszal szereztem be, de ezidáig a szekrény mélyén lapult. Eleinte talán túl lágynak, finomnak és visszafogottnak találtam, és nem is gondoltam, milyen csodás virágillatot képes „kibontani" néhány óra alatt. A parfüm egyébként a virágos-gyümölcsös illatcsaládba tartozik - a virágos dominál -, és többek közt az orchidea, a lótuszvirág, a babarózsa és a gránátalma illata adja a kompozíciót.

Erna

Mivel mostanában többször elkérték a személyimet cigarettavásárlásnál, úgy gondoltam, hogy a könnyed gyümölcsös illatokról legalább őszre áttérek valami igazán mély és intenzív illatra. A Givenchy Ange ou Démon parfümjének minden részlete tökéletes, a reklám, az üveg, és természetesen az illat is, szerencsére kaptam belőle egy illatmintát, mielőtt döntöttem volna. Aztán hiába próbálgattam végig más parfümöket is, végig ezt a keleties virágos illatot kerestem, ami szerintem jól illik álmodozó egyéniségemhez. A parfüm alapillatai, a liliom és tölgyfa kontrasztosak, de ez jól kihangsúlyozza a parfüm nevét: angyal vagy démon? A Givenchy többi illata is nagyon nőies, többek között vaníliát, ilang-ilangot, rózsafát tartalmaz, ettől lesz olyan bódító, de a leheletnyi mandarintól tiszta illat is.

Ági

A nyári és tavaszi illatom a Moschinoé, ősszel és télen viszont szeretek valami testesebbet, édesebbet használni. Imádom Lolita Lempicka világát, amit parfümjei köré kreált. Tündérek, finom csillagpor, mesék és gyönyörű üvegek jellemzik ezeket a titokzatos parfümöket. Az üvegek általában almát formáznak, aminek a szárát kell megnyomni, így még egy kupak sem rondít bele a dizájnba. Kedvencem a Lolita, az illat édes és romantikus, mégsem tolakodó. Kicsit púderes, keleties illat. Írisz, vanília, viola jellemzik az illatot. Az üvege, egy lila alma, amit arany levelek tarkítanak, egyszerűen csodás. Érdemes ellátogatni Lolita parfümjeinek oldalára, és egy kicsit elmélázni a parfümök köré kreált meséken.

Melinda

Ilyenkor ősszel még egy ideig elkísér a nyári kertipartik emléke, úgyhogy nem szeretek rögtön magas nyakú garbókba és nehéz illatokba burkolózni. A szomorú, esős napokat is fel lehet dobni, ha egy vidámabb, de azért nem nyáriasan komolytalan illattal fújom be magam: számomra ezt a hangulatot a Body Shop Cassis Rose nevű parfümje idézi fel a leginkább. A rózsa halvány aromája friss, kedves illatot kölcsönöz ennek a parfümnek. Nem szeretem a leginkább színházi előadásokkor érezhető édeskés és nehéz, fullasztó illatfelhőt, úgyhogy télen is inkább enyhe, de friss parfümöket használok, ami nem túl harsány, inkább csak derűsebbnek, kipihentebbnek érzem magam tőle. A Body Shop illata erre tökéletesen alkalmas, azonban sajnos nem egyszerű beszerezni. Ez az angol márka ugyanis legközelebb csak Bécsben kapható, de mivel elég jó minőségű parfüm, a 30 ml-es kiszerelés egy őszt bőven kibír, a következő nyár végére pedig tökéletes program lehet egy bécsi bevásárló-körút!

Ezt is szeretjük