A 4 legjobb naptej

Az UV-sugárzás idén minden eddiginél erősebb lesz. Ezért nemcsak a vízparton érdemes naptejet használni. Nekünk ezek a kedvenceink.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pálma

Korábban nem fordítottam kellő figyelmet a bőrvédelemre, ám a manapság olyannyira emlegetett erős UV-sugárzás engem is arra késztetett, hogy változtassak ezen.

Több terméket is kipróbáltam, de valahogy egyikkel sem voltam teljesen elégedett: többségük ragadós érzetet hagyott maga után, de volt olyan, ami mellett ugyanúgy leégtem a napon, mintha nem is használtam volna semmilyen krémet.

Végül tavaly a kezembe akadt a Nivea 20-as faktorszámú napozóspray-je – amit egyébként azóta kivontak a forgalomból, jelenleg 15-ös és 30-as faktorszámú kapható -, ami a legnagyobb meglepetésemre kiállta a próbát.

Alapvetően nem szeretem a Nivea termékeit, ez a spray azonban valóban kiváló: a spray formának köszönhetően könnyen és gyorsan felvihető a bőrre, pillanatok alatt beszívódik, és nem hagy ragadós érzetet maga után. És ami a legfontosabb: használata mellett életemben először mertem úgy napozni, hogy nem aggódtam attól, hogy megégne a bőröm.

Lilla

Mivel nagyon fehér a bőröm, és kapásból leég az első koranyári napsugarak hatására is, nagyon kell vigyáznom rá. Május vége felé már nem nagyon merészkedek ki lenge ruhában úgy, hogy nem kenem be naptejjel a napsütésnek kitett területeket. Ha még nincs annyira meleg, általában az Avon kellemes és könnyű állagú, 15-ös faktorszámú, E-vitaminos és aloe verás nyári arckrémjét használom – vállra, nyakra, dekoltázsra is –, viszont a kánikula közeledtével ez már egyáltalán nem elég, és muszáj bevetnem a nehéztüzérséget, mégpedig a Vichy Capital Soleil 50+ naptejének személyében. Ez az egyetlen olyan naptej, amivel még sohasem sikerült megpirulnom, ezenkívül nem vált ki allergiás reakciókat, gyorsan beszívódik, vízálló, és nagyon tartós. És a hiedelmekkel ellentétben, igaz, szép fokozatosan, de egy ilyen magas faktorszámú naptejjel is lehet barnulni. Egy tubus ára legutóbb 3600 Ft körül mozgott, de az majdnem egy egész nyáron át kitart.

Luca

Sajnos elég fehérbőrű vagyok, ami azt eredményezi, hogy eddig minden nyáron leégtem egyszer - amikor először kidobtam magam a napra. Sok naptejet kipróbáltam már, de nem nagyon nyerték meg a tetszésemet. Az egyik ragad, a másik csomós, a harmadik a világon semmit nem ér. Aztán teljesen véletlenül, a szokásos naptejpróbám során megvettem a NIVEA SUN Hidratáló Naptejet. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért éppen erre esett a választásom, de nagyon örülök neki. Nagyon hamar beszívja a bőröm, isteni illata van, és 50 faktoros védelemmel is lehet kapni. Én idén a 20-ast használtam, és nem égtem le úgy, hogy három teljes napot töltöttem vitorlás hajón, tenger melletti napfényben, minden árnyék nélkül. Vízálló elvileg, de azért rendszeresen kentem vele magam, de ennek ellenére is sikerült lebarnulnom - volt már dolgom olyan naptejjel is, ami annyira megvédte a bőröm, hogy ugyanolyan fehér maradtam több órás napozás után is.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ági

Mivel nem vagyok egy bronztestű csoda, a napvédelem fontos (lenne) a bőröm számára. Már csak a leégés végett is. De persze inkább a bőrrák és a korai bőröregedés miatt védem a bőrömet. Szerencsére az arckrémem 25-ös UV-védővel van ellátva, így erre nem kell külön kencét használnom. Nyáron próbálok viszont arra figyelni, hogy mindig bekenjem a ruhából kilógó testrészeimet. Nehezen találtam olyan naptejet, amit könnyű a városban is elviselni, és nincs kókuszillata. A legtöbb gyártó a karibi életérzést ugyanis ezzel próbálja előcsalogatni. Én sajnos nem szeretem a kókusz illatát, így mást kellett találnom. Voltaképpen nem is tejet, hanem zselét használok, mégpedig a Garnier Ambre Solaire átlátszó géljét. Idén szórófejjel ellátott flakonban lehet kapni. Én a 20-as védőfaktorút választottam.

Ezt is szeretjük