4 kötelező trendszín tavaszra
Így viseld őket!
Néhány színnel máris tavasziasan frissé, illetve sokoldalúbbá teheted a ruhatáradat. Találd meg a hozzád illő divatos árnyalatot!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden évnek és szezonnak megvannak a maga slágerszínei, ám idén még nagyobb szerepet kapnak az árnyalatok a divatban, mint valaha. A tavaszi trendek többségét ugyanis jobban meghatározzák a tónusok és a minták, mint a ruhafazonok.

Ennek köszönhetően már nemcsak hangulatokat fejezhetsz ki az általad választott színvilággal, hanem a stílusodat úgyszintén megalapozhatod. Ám ez mégsem jelent kötöttséget, hiszen a felkapott árnyalatok egymással is kompatibilisek, ugyanakkor most szabadabb átjárhatóságot biztosítanak a különféle irányzatok között.

Pink - minden árnyalatban

Tavasszal nem meglepő, hogy a pink felbukkan a palettán, de most uralkodói címmel büszkélkedhet. Ennek hevében az összes árnyalatát megcsillantja, így a romantika világán túl más elképzelésekben is érvényesülhet.

A legnagyobb teret a vibráló lonc tónus kapja, vagyis az élénkpirossal kevert rózsaszín. Merészségét kihasználva összeboronálhatod rikító sárgával, narancsvörössel, illetve trópusi kékkel, mely kombinációkkal a legújabb eklektikus - modern és retro divatot ötvöző - trendet követheted.

A rózsaszín lazacos változataival az ötvenes évek hangulatát idézheted meg, ha sötét indigókékkel, valamint vízfesték-könnyedségű, vidám fagylaltárnyalatokkal tálalod.

A púderes és barackos verzióit a romantikus és letisztult stílusokba szintén beültetheted: drappal és bézzsel kombinálva a tompa lazacrózsaszín a munkahelyi öltözékedben sem lesz édeskés, amennyiben viszont pont arra vágysz, pasztelles vízkékkel, halványsárgával, vajszínnel vagy fehérrel fokozd az éteri kisugárzását.

Milyen színeket ne viselj?

A friss tavaszi színek mindenkit vidámnak mutatnak, akad viszont néhány olyan árnyalat, melyek öregítenek. Jó, ha ezeket elkerülöd.

Sárga

A sárga csupa szeretet, így a tervezők szinte minden színtónussal könnyedén össze tudták barátkoztatni. Élénk típusaival a tengerészmódi morózus kékjét is feldobhatod, de romantikus változatban ugyanígy életre kelti ezt az árnyalatot. A trópusi kék cinkosaként izgága, cukormázas hatást kelt, mustáros barnával és homokszínnel ellensúlyozva pedig lágyabbá, higgadtabbá, bájosabbá válik.

Lazúros árnyalatainak az elegáns oldalát domboríthatod ki fehérrel vagy feketével tompítva, de a romantikus tulajdonságaikat is felerősítheted, amennyiben púderes babarózsaszínnel, halovány égkékkel vagy türkizzel, esetleg pisztáciazölddel variálod őket. Akár egyetlen pasztellsárga kardigánnal átkódolhatod a ruhatárad a tavaszi divatnak megfelelően, mert bármilyen stílusvariációban alkalmazhatod.

Egyedül a pirossal kell óvatoskodnia a sárgának, mert erőszakossá duzzaszthatják egymás dominanciáját.

Tüzes vörös

Idén a narancsvörös és a tűzpiros lebzsel a reflektorfényben. Az utóbbi csupán társszínként kapott szerepet a tengerészstílusban, a kék és a fehér mellett. Itt a színpárosítások mellett a csíkos minta épp úgy fontos. A rockabilly trenden belül már jobban kamatoztathatja uralkodó és szexi jellegét, hiszen a feketébe és a farmerkékbe is képes életet lehelni.

A diáklány stílus romantikáját pasztellszínekkel hozhatod ki belőle, melyek virágos és pöttyös anyagokkal társulhatnak. Narancsos árnyalata a trópusi kékkel modern, bohém benyomást kelt, ám a hetvenes évek nőies vonala sem áll tőle távol, ha kevésbé hangsúlyos tónusokkal párosítod, mint a levendula és a morózus lila, a barack vagy bordó. A mélykékekkel együtt garantáltan retro hangulatot ébreszt. A tűzpirosban azonban finomság is lakozik, amit fehérrel és drapp árnyalatokkal hozhatsz felszínre. A letisztult divatirányzatok csak a kiegészítőikbe csempészik bele szenvedélyét.

Kék

Most az élénk trópusi kék került a középpontba, ám nem szorította ki a figyelemből a nyugodt tengerészkéket, illetve a pasztelles és türkizes árnyalatait sem. Sötétebb változatait elegánsan derítheted, világosabb verzióit pedig légiesebbé teheted krémszínnel és drappal.

A narancs a kék minden telt tónusát megbolondítja, amivel bohémebb, energikusabb összképet nyerhetsz. Ha a mélyebb és világosabb kékeket együtt alkalmazod, és piros kiegészítőket rendelsz melléjük, abszolút retro hatást érhetsz el. A barackrózsaszín, a levendula és a mimózasárga pedig bájosabbá, melegebbé, gyermekibbé varázsolja a kisugárzásukat.

Ezt is szeretjük