5 szín, ami mindenkit fiatalabbnak és vonzóbbnak mutat

Űzd el a nyúzottságod frissítő, élénkítő árnyalatokkal, melyek bárkit feldobhatnak, színtípusától függetlenül!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A színek hatalmát nem szabad alábecsülni, hiszen bármilyen optikai vagy érzéki csalásra képesek, ugyanakkor a hangulatodra is erős hatást gyakorolnak.

Gondolj csak a filmekre és a reklámokra, melyeknek a legszorgosabb háttérmunkásai a különféle árnyalatok, amik sminkbe, illetve öltözékbe csempészve sugárzóbbá teszik a színésznőt egy boldog jelenetben, de épp úgy a vitalitást, az életerőt is szimbolizálhatják egy termék népszerűsítésének kapcsán.

Ezeket a trükköket a mindennapi életben is bevetheted, amikor nyúzottnak érzed magad. Ilyenkor nemcsak a fiatalító smink, hanem egy energikus, üdítő ruhadarab is lecsíphet pár évet a korodból. Bár a legtöbb árnyalattal óvatoskodni kell, mert nem mindenkinek állnak jól, ám léteznek olyan rokonaik, melyek a világos és sötétebb bőrszínnel egyformán harmonizálhatnak.

Tüzes vörös és narancssárga

A vörös árnyalatoknak kisugárzásuk, erejük van, ráadásul serkentik a vérkeringést és hangulatfokozó képességgel is bírnak. A gyümölcsöknél a piros szín gyakran társul a napérlelt állapot kicsattanó frissességével. Ugyanezt a csábító energiát szimbolizálhatja a sminkben is, egy vadító rúzs formájában, mely azt az üzenetet küldi a férfiagynak, hogy ízlelje meg. Mivel az öltözködésben sem mentes a szexuális töltettől, nincs olyan nő, akit ne tenne vonzóbbá.

Bár minden haj- és bőrszínnel jól mutat, mégis a kényes tónusok közé sorolandó, hiszen szenvedélye erőszakossá, tolakodóvá válhat, ha túlzásba viszed. A sápadtságra hajlamosak a narancsvörös árnyalattal picit óvatosabban bánjanak, mert nagy felületen, kellő tompítás nélkül ordenáré hatást kelthetnek. A piros megszelídítéséhez mégse használj feketét vagy kékesszürkét, hiszen mindkettő megfullasztja. Inkább hamvas, világos ruhákkal párosítsd, vagy fekete-fehér kontraszttal tartsd kordában a túláradó energiáit.

A narancssárga vidámsága révén mindenkit felpezsdít, mert magában hordoz minden olyan tulajdonságot, amit a bolondos fiatalság érzete ébreszt az emberben. Tévhit, hogy vörös hajúaknak nem áll jól, valamint 40 felett nem lehet ilyen vibráló színt viselni. A narancsszín ugyanis egyfajta életérzést közvetít, mely abszolút kortalan, és lángolásával a hófehér bőrt sem sápasztja, ha a smink is harmonizál vele.

Krémszín és tearózsa-árnyalatok

A krémszín nem összekeverendő a sokakat sápasztó törtfehérrel, bár közeli rokonok, mégis csipetnyit eltérnek egymástól.

A szürkét is tartalmazó piszkosfehér, illetve a fakó csontszínek világosságuk ellenére is leszívhatják az energiáidat, ellenben a melegebb tónusú krémszín hamvas üdeséget lop az arcodra, mert leheletnyi vanília- és fahéjárnyalatot is tartalmaz.

Ettől friss, harmonikus hatást kelt, mely egészen meglágyítja az összképet és kisimítja a vonásokat. Fehér bőrödhöz a teltebb árnyalatait válaszd, mely lenge anyaggal párosítva ragyogó látomássá varázsolhat. Szélesítő hatását trükkös fazonokkal ellensúlyozhatod.

A pasztellszínek zöme erőtlen, beteges látványt produkál, de nem úgy a rózsaszín alapú tearózsa-árnyalatok, melyeket egy kalap alá kell vennünk azonos tulajdonságaik miatt. A kéket is tartalmazó világos rózsaszín hidegségéből adódóan csak keveseknek áll jól, viszont a melegebb barackos, púderes árnyalatai minden bőrtónussal kiegyeznek. Finomságuk angyali látomássá tehet, különösen, ha derűs fényerejüket megduplázza a napsütés. Ehhez azonban pasztelles testvéreikkel párosítsd őket.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Királykék

Bár a kékek családjába tartozik, mégsem jellemző rá a ridegségük, hiszen kirobbanó energia fűti. Igaz, mélysége miatt nem a legmagasabb a fényereje, mégis képes felcsiklandozni a megjelenésedet, mert zsong benne a vidámság, emellett a kék nyugalmától sem mentes.

Ez a kettősség pedig csodákra képes, ha stresszes, nyúzott állapotban vagy, mely koravén vonásokkal szövi be az arcod. Mivel öntudatos, határozott kisugárzással bír, elűzheted vele a gondterheltséget. Társítsd világos krémszínekkel, de narancsos és mustársárga kiegészítőkkel is lendületes, fiatalos hatást kelthet.

Ezt is szeretjük