3 valóban hatékony lábizzadásgátló
Száraz lábak, semmi szag
Ha nemcsak a hónaljad, de a lábad is többet verejtékezik a normálisnál, akkor használd az alábbi termékeket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron a fokozott izzadás az egész testen jelentkezik, de a lábon különösen kínos lehet, az elszaporodott baktériumoknak köszönhetően még a legápoltabbak lába sem friss illatáról híres. Ezt csak fokozzák a különböző műbőrből készült lábbelik, melyek nem engedik szellőzni a bőrt, és még akkor is problémát okozhatnak, ha nyitottak, a zárt balerinatopánokról már nem is beszélve.

A kellemetlen szagokat és a csúszkálás érzését megelőzendő használj olyan terméket, melyet kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy megakadályozza a láb izzadását.

Egy spray vagy krém akkor jó, ha nem színezi meg a lábat, hamar beszívódik, és az sem árt, ha megöli az elszaporodott bacikat.

Mit használj izzadás ellen?

Ha úgy érzed, hogy a lábad jobban izzad a szokásosnál, akkor vess be házi praktikákat, melyek segíthetnek mérsékelni a verejtékezést.

A zsálya remekül beválhat. Végy lábfürdőt, melybe öntsd két-három deci erős gyógynövényfőzetet. Ha kétnaponta 20 percet pihenteted ebben a lábad - nem is kell, hogy forró legyen -, akkor mérsékelheted az izzadást. A zsálya teaként fogyasztva is segíthet a problémán

Hetente egyszer radírozd át a lábad, habkő segítségével pedig szabadulj meg a bőrkeményedésektől, ez is segíthet az izzadás mérséklésében.

Ha a munkahelyed megengedi, akkor legyen nálad az irodában egy papucs, amit napközben viselsz. Ha lehet, hordj bőrcipőt vagy legalább olyat, melynek a talpa természetes anyagból készült. Váltogasd a cipőket, hogy azoknak legyen ideje kiszellőzni.

Szőrtelenítéssel az izzadás ellen

Ha a lábadon nem is, de egyéb testtájakon igencsak sokat segíthet, ha szőrtelenítesz, és nemcsak esztétikai szempontból, de az izzadás is mérséklődhet a hatására.

Lábbizadásgátlók

Baktériumok ellen

Ha csírájában szeretnéd elfojtani a kellemetlen lábszagot, akkor használj antibakteriális lábsprayt. A Scholl Deo Activ Fresh lábizzadásgátló elpusztítja a baktériumokat a lábon, így az mindig jó illatú lesz. Aloe verát és B5-vitamint is tartalmaz, így ápolja is a bőrt. Hamar megszárad, nem ragad, ezért reggel nem kell sokat várni arra, hogy cipőbe bújhass. Nem marad vissza hintőporszerű réteg, így bátran használhatod akkor is, ha a szandálra szavaztál.

Kamillával

Háromféle illatban kapható - jobban mondva kétféle illatban és illatmentes változatban - a PediMed lábdezodor, mely gyulladáscsökkentő kamillakivonatot tartalmaz, valamint allantoint és panthenolt, hogy a lábak ápoltak legyenek. Fújd a lábfejre, a lábujjak közé, illetve a talpra, majd várd meg, amíg megszárad. A spray nemcsak eseti kezelést nyújt, de hosszú távú használatával mérséklődik az izzadás mértéke. Az illatmentes változaton kívül férfiaknak és nőknek szólót találhatsz még a termékcsaládban.

Egyszerű

A dm sajátmárkás terméke, a Balea Fuß Deo jó minőséget hoz alacsony áron. Az izzadásgátló lábsprayben található mentol hűsíti a lábat, ami azért jó, mert a hideg összehúzza az ereket, így a láb kevésbé izzad, emellett friss illatot kölcsönöz a lábnak. Nemcsak reggel érdemes használni, mert hűsítő hatása este is jól jöhet, a meleg ugyanis nagyon megviseli a mindig serény futóműveket.

Reggel várd meg, míg teljesen beszívódik, ez igénybe vehet néhány percet, és csak ezután húzd fel a cipődet, ellenkező esetben a belső talprész csúszkálni fog.

OLVASD EL EZT IS!

lab
  • testápolás
  • lábápolás

Puha sarkak, szép lábkörmök

Ezt is szeretjük