4 filléres otthoni hámlasztó
Ha a bőröd szürke, pattanásos, és szüksége van egy kis tuningra, próbáld ki egyszerű, de hatékony hámlasztóinkat! Az eredmény: friss, ragyogó, megújult bőr.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt az új év. A bőröd valószínűleg nem ragyog, hiszen sem a zord időjárás, sem a karácsonyi, szilveszteri dínomdánom nem tett jót neki. A tükörbe tekintve valószínűleg pattanásokat, megszürkült bőrt látsz.

Ha nemcsak fogyókúrába akarsz kezdeni az új év örömére, hanem kicsit rendbe szednéd magad, akkor kezdd egy egyszerű bőrmegújító programmal.
A leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a hámlasztás.

Ám nem kell drága kezelésekre gondolni, otthon, a konyhában is megtalálhatod azokat a hozzávalókat, melyek használatával a bőröd megújulhat.


A hámlasztás, bár természetes hatóanyagokkal történik, nem épp a legkíméletesebb a bőrhöz, viszont látványos eredményt hoz. Éppen ezért, ha teheted, válassz olyan napot, amikor nem kell sehova sem menned másnap. Így, ha kipirul a bőröd, akkor lesz ideje megnyugodni.

Alapszabály, hogy a hámlasztókat - és egyébként mindenféle pakolást - csak alaposan megtisztított bőrre szabad felvinni. Mi is az alapos tisztítás? Minimum a szokásos arclemosó és arcradír használata. A hámlasztókat nem kell teljesen száraz arcra felvinni.

Almás hámlasztó

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • joghurt

Az almát reszeld le, picit nyomkodd ki a levét, majd keverd össze a joghurttal. A levet is használd fel. Vattapamaccsal töröld át az arcodat az alma levével. Ezután vidd fel az almás keveréket. Maximum 15 percig hagyd fent. Lehet, hogy picit csípni fog, de ez normális. Az alma és a joghurt is savas, így leoldják az elhalt hámsejteket, és felszínre hozzák a friss bőrt. Ha letelt a negyed óra, alaposan mosd le, majd hidratáld a bőrt.

Citromos-cukros

Hozzávalók:

  • barnacukor
  • friss citromlé

Zsírosabb bőrre, de akár testre is használható ez a cukros hámlasztó. Nemcsak kémiailag hámlaszt, hanem a cukorszemcsék is radíroznak. Ezelőtt tehát nem kell leradíroznod az arcodat. Mivel a citrom savai meglehetősen erősek, nem szabad sokáig fent hagyni. A nedves bőrbe körkörösen masszírozd a keveréket, amíg a cukorszemcsék meg nem olvadnak picit, majd maximum öt percig hagyd fent. Száraz bőrre ne alkalmazd.

Trópusi hámlasztó

A legtöbb déligyümölcs jó hámlasztó, és kíméletes az érzékeny bőrhöz is.
A trópusi hámlasztóhoz egyszerűen törj össze, illetve turmixolj össze egy mangót, és vidd fel a megtisztított arcra. Ez nemcsak hámlasztó, hanem tápláló pakolás is, a gyümölcs ugyanis tele van vitaminokkal, melyek energiával töltik meg a bőrt, és eltüntetik róla a fáradtságot.

Egy kis zöldség

Nemcsak gyümölcsökkel, de zöldséggel is hámlaszthatsz. Ehhez a legjobb a paradicsom. Paradicsomból kivont savakat használnak többek között a profi kémiai hámlasztáshoz is. Szintén joghurttal lazíthatod.

Hozzávalók:

  • 1 paradicsom
  • joghurt

A paradicsomot hámozd meg, szedd ki a magját, és pépesítsd, majd keverd össze a joghurttal. Vidd fel az arcra, és hagyd fent 10 percig. Mosd le, majd hidratáld a bőrödet.

OLVASD EL EZT IS!

arcradir lead
  • arcápolás
  • pakolás

Egy éjszaka, mínusz 5 év

Ezt is szeretjük