3 gyönyörű, színes szemhéjpúder
Meríts ihletet a sminkelésnél a nyár színeiből. Gondolj a hűs tengerre, a fényes napra, és az aranyló barna homokra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a nyár, most aztán lehet tobzódni a színekben. Ez nemcsak az öltözködésre igaz, hanem a sminkre is. Most senki nem fog csodálkozni, ha merészebb megoldásokkal próbálkozol.

Bár talán az irodában nem díjazzák, ha paradicsommadárrá változol, egyszer-egyszer ölthetsz bohém külsőt. Ha pedig leszáll az este, akkor engedd szabadon a fantáziádat, és viseld magadon a természet elképesztően gazdag színeit.

A tenger kékje

Vagyis inkább kékeszöldje. Ha még messze a nyaralás, akkor relaxálj a fürdőben, és sminkelés közben képzeld magad egy gyönyörű tengerpartra, és használd az ott látható színeket. Kéket, türkizt, kékeszöldet. A legjobb, ha hasonló árnyalatú ruhához készíted el a sminket. A barna bőrön egyáltalán nem kelt majd közönséges hatást.

Mivel a hőség leolvasztja a sminket, használj poralapú púdert. Válassz kétféle kéket, illetve zöldet. Az arcodnak nem szükséges az alapozó, elég, ha a szemed alá, és a szemhéjadra teszel egy keveset. A szemed sarkába kend a világosabb árnyalatot, majd kívülre vidd fel a sötétebbet.

Ne húzd fel túlságosan, elég, ha csak vékony sávban fested meg a szemed. A színek találkozásánál mosd össze a kettőt. Ha kontúrozni szeretnél, akkor ahhoz is kéket válassz. Egy kevés spirál és rózsaszínes pirosító, és már kész is vagy.

Gyönyörű árnyalat a MAC Aquqdisiac türkiz árnyalata vagy a Bourjois Turquoise ensoleillée 24-es kékje. Ha a tenger haragos zöldjére vágysz, akkor szintén válaszd a Bourjois kettős szemhéjpúderét, a Petit Guide de Style Miss Spirit verzióját.

Napsárga

Kreol bőrű hölgyeknek bátran ajánlható a merész sárga. Ruhában amúgy is a topon van, miért ne próbálnád meg a szemeden is. Figyelj arra, hogy tényleg napbarnította bőrön előnyös. A napcsókolta hatás, nem is sárga, inkább már aranyba hajlik. Az aranyhoz illik a krémesség, ezért nyugodtan próbálkozhatsz krémesebb púderekkel. Ezeket amúgy is könnyebb felvinni.

A sárga elég merész ahhoz, hogy csak "áttöröld" vele a szemhéjadat. A legjobb, ha az ujjbegyed egy hanyag mozdulatával viszed fel a szemhéj mozgó részére. Nem kell kontúrozni, elég, ha egy kevés barna spirállal emeled ki a szempillákat.

Ha a sárga helyett az arany mellett döntenél, a hatás nem lesz olyan erőteljes. Ezért halványabb bőrön is használhatod, sőt, akár kontúrozhatod is arany tussal, de ezt tényleg csak estére viseld.

És hogy milyen árnyalatokat válassz? Ismét a MAC egy gyönyörű árnyalatát kell ajánlanunk, mégpedig a Golden Lemont. Ha az aranyra szavazol, akkor jó lehet az Avon Perfect Wear sorozatából a Gold Rush árnyalat. Szemhéjtust is választhatsz tőlük, mégpedig az Arabian Glow Gold árnyalatát.

Aranyló homok

A barnás, bronzos színek mindenkinek jól állnak, attól függetlenül, hogy csokira süttette-e magát, vagy az irodában aszalódik még mindig. Ráadásul a kék és a zöld szem árnyalatait is hihetetlenül elmélyíti. Ha nem heverhetsz a fövenyen, tedd a szemedre. Ez a smink a legdiszkrétebb a három közül, így akár napközben is viselheted.

Mindegy, milyen árnyalatot választasz, lehet világos és sötétebb homokszín is. Mindenképpen gyöngyházas legyen.

Vigyél fel az egész szemhéjra, egészen a szemöldökcsontig világosabb, jól satírozható árnyalatot, majd a mozgó részre egy sötétebbet. Barna spirált tegyél fel. Ehhez a szemfestéshez remekül illenek a különböző bronzosító púderek. Figyelem, a barnásítók nem a narancssárgásítók. Tegyél ebből az orcákra, a válladra és a dekoltázsodra.
És hogy honnan szerezd be? A Maybelline Dream Mousse sorozatából a Caramel Karma jó választás, ahogyan az Avon Glazwear Diamonds sorozatából a Golden Lights is.

Ezt is szeretjük