Vanília, fahéj, csokoládé
Te melyik típusba tartozol?
A sminkelés nyáron is téma, hiszen nem mindegy, mit teszel fel, hogy szép is legyél, és ne legyen kényelmetlen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári forróságban nem mindegy, mit visel az ember. Ez nemcsak a ruhákra, hanem a sminkelésre is vonatkozik. Kevés a hőtűrő smink, ami úgy marad fent a nap végéig, ahogy reggel azt te feltetted. Ha viszont fixálod, akkor vastag és kényelmetlen lesz, összecsomósodik, egyszóval csúnya lesz.

A bőr ráadásul változik, ha másban nem, színében biztos. Persze itt is nagy eltérések vannak, van, akinek csak épphogy kipirul az arca, és van, aki csokikirálynővé változik fél óra alatt.

Az erős smink most senkinek nem ajánlott, de valamennyi kis fedésre szükség van. Válaszd ki a típusodnak megfelelő sminket, attól függően, hogy milyen árnyalatú a bőröd.

Vanília

Bizony nem mindenki barnul le könnyen, sőt, olyanok is akadnak, akik órákon át fekhetnek a napon, de csokivá nem, maximum Piroskává változnak. Valószínűleg ők már megtanulták, hogy időpocsékolás a napozás, és megbarátkoztak a gondolattal. Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, boldogítson a tudat, hogy napozás nélkül kevésbé fogsz ráncosodni.

Ami jól áll

Biztos, hogy ha nem is barnaság, egy kis szín kerül az arcra, ha más nem, pirospozsgás leszel, mert több időt töltesz a szabadban, egészségesebben táplálkozol. Hangsúlyozd az egészséget.
Színezett hidratálókrémet vigyél fel az egész arcra, beleértve a szemhéjakat is. Semleges, halvány rózsaszín vagy homokszín szemfestéket vigyél fel a szemhéj mozgó részére. Figyelj arra, hogy ne legyen túl világos árnyalatú. A szempilláidat feketével fesd át. A legfontosabb most mégis a pirosító. Így természetes, kicsit napsütötte hatást érhetsz el. Válassz rózsaszínű árnyalatot, ami passzol a bőrödhöz. Ne csak az orcákra vidd fel, hanem egy keveset az álladra, az orrnyergedre, és a szemöldököd fölé is. Így olyan, mintha órákat töltenél minden nap a friss levegőn.

Amit kerülj

Sokan inkább hangsúlyozni akarják bőrük arisztokratikus fehérségét, és sminkecset helyett vakolókanalat használnak. A fehér bőr szép, a sápadt viszont nem.

Ezért kerüld a túl világos alapozót. Maradj inkább természetes, ne tegyél rá még egy lapáttal. Szintén kerüld el a bronzosítókat, természetellenes lesz a hatás.

Fahéj

A legtöbben ebbe a típusba tartoznak. Finom, barna szín alakul ki, sokszor az első leégés után. Nyáron ez szinte természetes, bár a bőrgyógyászok felhívták a figyelmet arra, hogy ez a bőr részéről vészreakció, és nem éppen az egészség jele. Ha te is finom fahéjszínű vagy egész nyáron, akkor könnyű a dolgod. Választhatsz élénk nyári színeket, és ha nincs kedved sminkelni, az sem baj.

Ami jól áll

Szinte bármi. A szemed és a hajad színe határozza meg, hogy mi áll jól. A zöld szemhez szép a barna, és a lila is, de ezzel óvatosnak kell lenni, mert öregít. A kékhez igenis mehet a kék, valamint a barna is. A barna szemhez pedig a fentiek kapcsán a zöldet használd.
Ha szép a bőröd, nem kell alapozni, elég, ha a szemed alá teszel korrektort. A szemhéjadra vigyél fel bőrszínű púdert, így megakadályozod, hogy a szemfesték összecsomósodjon. Elég, ha egy nagyon kevés szemhéjpúdert viszel fel a pillák tövébe, de lehet, hogy a szemceruza is elég. Barnával spirálozd a szemed, a pirosító pedig legyen barnás, hogy kiemelje a te bronz színedet.

Amit kerülj

Ne ess túlzásokba. Nyáron sokkal szebb, ha természetes a smink, és nem a báli szezonhoz méltót viselsz. Kerüld a túl világos, pasztell árnyalatokat.

Csokoládé

Kevés igazi csokibaba van, aki egy perc alatt olyan lesz, mint egy félvér szépségkirálynő, de azért akad. Ha te is ilyen szerencsés vagy, akkor nem kell mást tenned, mint kiemelni a szexi barnaságot.

Ami jól áll

Nincs szükséged másra, mint egy univerzális barnító púderre, amit használhatsz az arcodra, a szemhéjadra, és a dekoltázsra is. Ha a szemedet szeretnéd hangsúlyozni, akkor egy szintén bronzos szemceruzát használj hozzá. A nagyon barna bőrhöz igazán szexi lesz egy csillogó, nedves hatást keltő szájfény. Válassz gyümölcsös árnyalatot, málnát, epret vagy barackot.

Amit kerülj

Ne használj világos szemhéjpúdert, fehéret és világoskéket különösen ne. Úgy fogsz kinézni, mint aki a nyolcvanas évek rosszabbik feléből érkezett.

Ezt is szeretjük