3 lépéskönnyítő talpbetét magas sarkú cipőbe
A szexi magassarkú nem a legkényelmesebb, ha viszont jó fazont választasz, és kipárnázod, akár egész nap rajtad lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magas sarkú cipő szinte kötelező elem a női cipősszekrényben. Elegáns és szexi, megnyújtja a lábat, és vékonyabbnak mutatja, magasabbá tesz, és nagyon nőies.

Sajnos azonban a kecses tűsarkú körömcipők és szandálok nem a legkényelmesebb lábbelik közé tartoznak, és hosszútávon egészségügyi problémákhoz vezethet a viselésük. Ha azonban nem állandóan hordod őket, nem okozhatnak gondot.

Természetesen nem mindegy, hogy a csodás topán milyen. A magas sarkú cipőknél különösen fontos, hogy a lehető legkényelmesebbek legyenek. Egyrészt lényeges az egyensúly, hiszen a lábfej természetellenes tartása megviccelhet, és a rogyadozva lépkedő nő, akinek ide-oda jár a sarka, nem éppen szexi. Jó, ha a sarok picit vastagabb, és a földdel sem egy négyzetmilliméteren érintkezik.

Míg a szaladgálós cipőknél nem számít, ha egy fél számmal nagyobbak a lábnál, addig egy körömcipőnél ez lehetetlen, ugyanis járásképtelen lehetsz miatta. Kisebb pedig semmi esetre sem lehet a lábfej méreténél, a kínok kínját állja ki az, akinek szorít a tűsarkúja.

Vásárláskor sétálj nyugodtan sokat a boltban a kiszemelt topánban. Ellenőrizd, hogy biztosan tudsz-e benne menni, hogy a sarka kényelmes helyen van-e, és megtartja-e a súlyodat, illetve nem jár-e ki belőle a lábad. Megvétel után érdemes otthon is viselni, akár hosszabb ideig is, hogy kiderüljön, ha mégsem volt a legjobb vétel. Három napig indoklás nélkül visszaviheted a boltba, persze csak akkor, ha nem jártad le a sarkát, és kiváló állapotban van a cipő.

A magas sarkú viselését könnyebbé teheted különböző talpbetétek használatával. Ezek nemcsak kényelmesebbé teszik a cipőt, de akkor is segíthetnek, ha egy hangyányit nagy.

Talpbetétek a könnyű léptekért

A legnépszerűbb

A legismertebb márka talán a Scholl Party Feetje, melyből számos változat kapható. Jól rögzíthető, nem csúszkál el, és a különböző vastagságú betétekkel még akkor is kényelmessé teheted a járást, ha az egyik lábad nagyobb, mint a másik. A cég nem csupán zselés párnákat gyárt, hanem zselés sarokvédőt is, mely a helyén tartja a lábad, pántbetétet, mely megakadályozza a bőr kidörzsölődését, ultra vékony változatot a kényelemért, illetve sarokemelőt is. Akár többet is használhatsz belőlük egyszerre, hogy a tűsarkúd tényleg kényelmes legyen. A betétek 1500 és 2000 forint között kaphatók, de megérik a ráfordítást.

A kényelemért

Néha nehéz ellenállni egy szépen kialakított saroknak, és olyan cipő is a szekrénybe, majd a lábra kerülhet, melyben akár a taxiig is nehezen jutsz el. A Class zselés sarokemelő csillapítja a rázkódást, némiképp kíméli az ízületeket, és biztosabbá teszi a lépteket. Használatával a testsúly megfelelően oszlik el a sarkakon. Ez kényelmesebbé teszi a cipő viselését. A cipő sarkával egy vonalban kell a cipőbe ragasztani a betétet. A márka számos egyéb terméket is gyárt, például zselés, masszírozó betétet sportcipőbe, hogy könnyebb legyen a kocogás. A betétek 900 forint körül kaphatók.

Vízhólyag ellen

A legapróbb, legkecsesebb női cipőbe is tökéletes az essence zselés párnája, mely kis mérete miatt szinte észrevehetetlen. A vízhólyagoknak és a cipő által okozott fájdalmaknak véget vetnek a párnácskák. A pici, zselés tapaszok megvédik lábfejed a magas sarkú cipők okozta fájdalomtól. Mostantól bármikor végigtáncolhatod a bulikat, nem kell félned a lábad kisebesedésétől és a vízhólyagoktól. A terméket kis méretének köszönhetően bármilyen cipőbe használhatod, szandálba is tökéletes. Az essence terméke ára miatt is vonzó lehet, 700 forintért veheted meg.

Ezt is szeretjük